Fotoutmaningen [jag]

Vad kul att detta tema äntligen kom, de ska bli riktigt kul att få en berättelse om er som varit med i fotoutmaningen. Finns det inte utrymme för någon berättelse ska det bli kul att åtminstone få en bild på er. Samtidigt som ni läsare som inte deltagit i fotoutmaningen kanske är intresserad vem jag egentligen är. Många av er följare känner mig privat och ni är säkerligen eran bild över vem jag är, men för er andra lite mer hemliga ip.adresser kanske en presentation av mig kan kännas spännande. 
 


Så här ser jag ut nu, 24 år gammal. Numera bor jag i en lägenhet i en söderförort i Stockholm tillsammans med min sambo sedan 4 år tillbaka. Vi har nyligen flyttat in i en ny lägenhet, så inredningsplanerna är stora och förväntningarna höga för att få till den här lägenheten till vår. Jag är född och uppväxt i Västerås, där jag växt upp tillsammans med min mamma och en mormor nära tillhands. I början av tonåren fick jag ocskå en härlig bonusfamilj som jag fått lyckan att dela många fina stunder tillsammans med. Efter att jag tog studenten gjorde jag som många andra svenskar, jag flyttade till Oslo, där jag tillbringade nästan 2 år. I norge fick jag chansen att lära mig otroligt mycket om mig själv, och lära känna människor som ligger mig mycket varmt om hjärtat än idag.  Efter tiden i Norge och några sedlar sparade begav jag mig iväg på min livsresa tillsammans med sambon. Vi reste runt jorden och levde lite i en drömvärld i över hundra dagar. Därefter var de högtid att börja studera och snart kan jag även bocka av den grejen på min att göra lista. 
 
Det var mina tjugofyra år i en snabb sumé. Självklart har det innehållit mycket mer en så, både upp och nedgångar, och kanske är det är dessa små, unika berättelser som gjort att jag är just jag, även om det ni nu fick ta del av som satt det yttersta skalet. 
 
Den här bloggen handlar i huvudsak om mig, även om den präglas av mänger med inredning, så får man se lite bakom inredningen för hitta mig. De är min inredningsstil som hamnar här, de är mina tolkningar på saker och ting och det är framför allt mina ord och mina tankar som skapar texterna i den här bloggen. 
Om ni visste vad glad jag blir över era fantastiska kommentarer (inte så många på bloggen) men via sms, mail, på facebook, instragram och hur bubblande lycklig jag blir över att ni läsare bara ökar och ökar. Det betyder jättemycket för mig att ni gillar det jag gör, och om jag kan inspirera er det minsta så är det ännu roligare. 
 
Hoppas ni får en trevlig dag, nu är det dags för kaffekopp två på morgonkvisten.
Kram. 

Fotoutmaningen [Hösttankar]

Oj vad augusti har gått fort, och fy bubblan vad det blev höstigt på engång. Från en dag til en annan så blev det kallt ute och man blev tvingad att plocka fram skinnjackan och lite tjockare halsdukar, när man skulle bege sig ut. Jag gillar hösten väldigt mycket, kanske den årstid som jag gillar allra mest. Klarblå himmel och gul röda löv på marken, då är hösten fantastiskt vackert. Jag har också en liten förkärlek till blåst och de brukar man få mycket av på hösten. Det känns så friskt när de blåser lite kyligt så näsan bli sådär lagom röd och man får gå in och dricka en kopp te, tända lite ljus och krypa ner under en varm och gosig filt i soffan. Välkommen hösten!
 


Snart är fotoutmaningen slut, endast tre bilder kvar. Det här fotot taget från vårat sovrum känns höst för mig, fårskinnet, lite mörkare textil på kuddar och en stickad pläd som tittar upp ur kistan. 
 
Hösten innebär för mig också skola, jag kommer bege ge mig in på min allra sista termin på sociologiprogrammet. En C-uppsats ska skrivas, men en lite småblandad förtjusning. Jag har lämnat gamla jobb bakom mig, och ska bege mig in i ett nytt företag. Jag skrev nämligen på för Tommy Hilfiger idag, och tanken är att jag ska kombinera ett extra jobb där tillsammans med mina studier, samtidigt som ett och annat hotellpass också ska till. Sen ska hösten präglas av inredning, träning, vänner och familj. Jag tror och hoppas att detta kommer bli en fantastiskt höst. 
 
Kram. 
 

Fotoutmaningen [soffbild]

Just nu har vi en blå gammal soffa som jag inte alls har lust att dela med mig av här. (lite ytligt att man bara vill dela med sig av det fina) fast jag vill ju att den här bloggen ska öppna upp för inspiration och ide. Den blåa soffan har inte jättemycket att erbjuda på den fronten. Det får istället bli ett foto på de nyinhandlande kuddarna som bara väntar på att få en plats i soffan, soffan som levereras på fredag. 
 
Vi har beställt en gråsoffa, och tanken är att mysfaktorn ska komma upp lite med hjälp av dessa kuddar. Den mönstrade kudden köpte jag på Hemtex, den randiga är från Ohlssons tyger i Sickla. Den vita kudden är från Birger et Mikkelsen Home, och den gråa längst fram är egengjord med ett tyg också köpt på Ohlssons.
 
Det gör så mycket med textiler i ett hem, mönstrat, randig, enfärgat men allt i likande ton gör att det går hem hos mig. Kistan som kuddarna ligger i kommer från en gammal lada fullproppad med antika möbler som min mormor fick upp ögonen för. Kistan ska snart få sin plats i hallen, och ska istället fyllas med halsdukar, vantar och mössor. För nu börjar det bli höst på riktigt. 
 
Kram. 
 
 
 

Fotoutmaningen [det käraste jag har]

Bortsett från mamma och sambo, är det käraste jag har min elefant.Han har hängt med mig på det mesta och varit min käraste ägodel i tjugofyra år. Han har ännu inte hamnat på hyllan, utan har fortfarande sin plats i sängen. Jag är tveksam på om han någonsin kommer göra det. Visst har han blivit sliten med årensgång, huvudet hänger på sen,snabeln till höger, lite hål här och där, och ögonen tappade han för många år sedan. Men det ska synas att man är älskad om man är ett gosedjur. 
 
Ellebelle och jag kommer nog alltid hänga ihop. 
 
Kram.

Fotoutmaningen [min stil]

Här har ni verkligen ett hus i min stil...
 
 
 
Den senaste tiden har jag verkligen fått upp ögonen för tegelhus. Det rödaktiga teglet tillsammans med den matta svarta färger ger riktigt häftiga kontraster. Det här huset påminner om de hus Ernst gjort om i sommar. Jag tycker Ernst fick till det riktigt fint i år också, även om förra året är svårslaget. Självklart har jag hittat lite inspiration från programmet, men vad det är tänker jag inte dela med mig av än... 
 
Kram

Fotoutmaningen [landskap]

Köpenhamn har ett perfekt "cykellandskap", och jag vill dit och cykla igen. Ett mycket platt landskap, vilket gör att man inte behöver se ut som en svettlök när man kommer fram. Fantastiska cykelbanor och riktigt vacker miljö. Platta landskap är alltid så vackert, når man kan se långt långt bort, och detta i kombination med hav, då pratar vi drömlandskap.
 
 
Som finast var det när vi cyklade nere vid Nyhavn och nummer tjugofyra i utmaningen får därför visa detta. Dessa gamla båtar och färgglada hus gör att det kittlar långt ner i maggropen, så vackert!
 
Kram.

Fotoutmaningen [ta till vara på]

Först hade jag tänkt att publicera några bilder på det allra första höstlöven som fallit från träden, med motiveringen att ta till vara på det sista sommardagarna innan hösten närmar sig. Men efter att tänkt lite närmare så är de inte bara det sista sommardagarna vi ska ta tillvara på, utan det är varenda ynka dag ska vi försöka ta tillvara på. Efter några dagar i Köpenhamn där jag verkligen tagit till vara på tiden tillasammans med David. Vi har skrattat mycket, och pratat och jag har njutit och levde verkligen i nuet och tog tillvara på varje sekund över att få vara hans flickvän, 
 
 
Det här fotot tog jag i går i en Botanisk trädgård, där vi låg över en timme och bara skrattade, pillade varandra i håret och sa kärleksfulla ord till varandra. Det är något att ta tillvara på.
 
Kram. 

Fotutmaningen [Stilleben]

 
 
Det fanns inte utrymme att idag få till något eget stilleben, utan min tolkning fick istället bli ett foto av inredningsbutiken Stilleben här i Köpenhamn. Jag trodde faktiskt jag skulle tappa andan när jag klev innanför dörren i denna butik. Vilka grejer och det har en hemsida med webbshop som jag verkligen måste passa mig för att besöka. Just nu sitter jag och skriver på på paddan men jag ska ge er adressen senare. 
 
 
Det blir det jag hinner med idag för nu ska sätta mig på tåget hem till Stockholm. 
 
Kram.
 
 

Fotoutmaningen [hobby]

När jag var några år yngre var min absoluta hobby att befinna mig på basketplanen i timmar. Doften av gymnastiksal och studsande bollar var bland det bästa jag visste. Än idag så kryper det lite i fingrarna när jag ser en basketplanen men idag tillhör de inte min främsta hobby.
 
Min hobby har jag i stället fått utrymme dessa dagar, nämligen dagar fullspäckade med inredning. Vi har tillbringat några dagar i Köpenhamn och danskdesign är väldigt svårslagen i mina ögon. Inredningsbutik efter inredningsbutik och jag har befunnit mig i en drömvärld.Absoluta hobbyn är med andra ord inredning, titta på det, få göra själv och förverkliga sina inredningsdrömmar är bland det bästa jag vet, kanske inte bara en hobby utan jag vågar nog kalla det en livsstil.
 
 
Den här bilden får stå för min hobby. Jag har fotograferat endel under trippens gång, men insåg att det inte var alls mycket inredningsbilder. Det jag fastnat för ligger nerpackat i min väska som snart ska ge sig tillbaka till Stockholm. Det andra bilderna var mer semesterbilder och dansk arkitektur, dessa bjuder jag på vid ett senare inlägg.
Kram.
 
 

Fotoutmaningen [Doft]

 
Det här måste vara guds gåva till himlen som jag ska få fint brukar säga, när sambon rättar mig och säger att du måste väl endå mena till jorden. Ja det är det jag menar egentligen men orden faller inte rätt i mun. Nu var det dags för tema doft och jag hoppas att några av er kommer leverera lite parfymer på era foton. Jag är på jakt efter en ny parfym men det är helt olidligt att gå in på en parfymeria och försöka att lukta sig fram efter den rätta doften. Efter några luktprover känns det som om parfymbutiken har krypit upp i näsan, och det är omöjligt att känna någon skillnad på dofterna över huvudtaget. 
 
Jag tänker inte bjuda på någon parfym utan nu istället guds gåva till "jorden" , nej skämt osido fast låt detta komma till Sverige, om det inte redan finns? Det jag pratar om är nagellacksborttagning med blomdoft. Överallt i Kina finns det att köpa och den används flitigt här hemma , för är det någon doft jag annars ogillar är det doften av aceton och nagellacksborttagning. 
 
 
Kram. 
 
1. Dagens... | 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av trädgården... | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje | 

Fotoutmaningen [Närbild]

 

 
Kanske brist på fantasi, eller självgod jag vet inte, en kombination av båda kanske. Idag var det tema närbild och så här i efterhand hade det kanske funnit mycket annat att ta närbild på, men det fick bli ytterligare en bild på mig i denn fotoutmaning. På bilden ser ni lite av en scarf jag fick impulshandla en eftermiddag när jag glömt att jag skulle iväg på afterwork direkt efter jobbet. Den här scarfen har räddat mig många gånger efter det, för visst är det skönt att bara piffa upp den där vita t-shirten med en scarf och helt plöstligt känna sig rätt med i matchen igen
 
Kram
 
 
 
1. Dagens... | 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av trädgården... | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje | 

Fotoutmaningen [Färger]

Då var det dags att anta nummer 18 i utmaningen, en dag försent. Men det är väl med allas förståelse eftersom att det är sommar och att jag dessutom har semester, vilket gör att det finns mycket annat som lockar än datorn. Fotot togs dock den 18.de, så halvt godkänt borde jag väl bli. 
 
 
Färger tänkte jag, herregud vad kan jag fotografera med färg. Vitt är det en färg? Ja det måste det väl ändå vara. Jag är absolut ingen färgälskare och har det så mycket vitt och grått och andra så neutrala färger som möjligt här hemma, och det gäller nog bland mina kläder också för den delen. Jag har så mycket svårare att fasta för saker med färg, men när jag väl hittar något jag gillar så brukar det bli hemmets favorit. För inte finns det inte mycket som slår ett neutralt hem men några färgstänk här och där med mycket känsla bakom. 
 
Färgenstema dagen till ära besökta jag en färghandlare, jag hade fått tips om att Jontuns Lady Sensetive färger skulle vara något man borde prova. Lättlockad som jag är, gick jag såklart på det och färger levde upp till förväntningarna. Det fanns massvis med olika färger men eftersom jag hade tänkt mig något ljust, inte vitt men inte grått så blev det färgen morgondis som hamnade på mitt kvitto.  Idag fick jag prova den då jag förvandlade en bokhylla från Ikea i furu till en numera omgjord bokhylla i färgen morgondis. Jag är nöjd och ni som följer med på Instagram har fått ett litet smakprov ni andra får vänta tills det kommer bilder från arbetsrummet, för det är nämligen där skåpet ska stå. 
 
Kram. 
 
1. Dagens... | 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av trädgården... | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje | 

Fotoutmaningen [Drömresa]

Jag har fått uppleva en av mina drömresor, och kanske den största av dom alla, att få resa jorden runt. Självklart finns det ställen som jag fortsätter att drömma om att få besöka, många av dom ställerna är ställen jag redan besökt, men också helt främmande resemål. Några av de drömmar jag har är att åka till Afrikas savann och få se vilda elefanter och få åka kust till kust i USA. De är drömmar som jag hoppas kommer att bli verklighet. 
 
 
Det här fotot tog jag på ett av jorden runt resans destitnationer nämligen Fiji. Fiji som för oss två alltid kommer betyda extra mycket,  de var nämligen där jag fick en ring på fingret.  
 
Jag och sambon har hunnit resa mycket ihop under våra fyra år tillsammans, men det finns en resa som var något alldeles, alldeles specielt. Resorna till Kina, Frankrike och Italien har också varit fantastiska men det minnerna som vi har tillsammans från jorden runt resan är nog det allra finaste minnen som vi har tillsammans. Det var 2009 som vi begav oss iväg och förverkligade många av våra drömmar. Vi besökte USA, städer som San Fransisco, Los Angeles, Santa Barbara mm. Vi åkte vidare till Fiji förlorade oss på Robinsson Crusoe Island. Tog flyget från Fiji vidare till Aukland och Nya Zeeland, där vi bilade runt på den norra halvön för några veckor. Sen hade vi en fantastiskt tid i Australien där vi åka från den norra staden Cairns ner till söder och Melbourne. I Australien fick vi uppleva drömmar som att klappa kängurus, snorkla  på barrirrevet i Cairns, surfa och känna på de australienska livet under en hel månad. För att sedan avsluta tiden med en månad på Thailänska stränder. Jag tror ni förstår att detta är en förverkligad dröm, vill ni läsa mer om min drömresa kan ni göra det här, på den bloggen på som vi hade under resans gång. 
 
Det här blev min tolkning av drömresa, och kanske de första temat i fotoutmaningen som det inte fanns någon tvekan om vad jag skulle visa er. Spännande att de ska bli att se era foton. Jag får spana in er senare ikväll för nu ska vi strax på bio. Sambon bokade in oss på snabba cash två och jag följer gladeligen med. 
 
Kram. 
 
 
 
 
 
 

Fotoutmaningen [från ovan]

 
 
Stockholm från ovan
 
 
Så här vackert kan Stockholm vara från toppen av Hammarbybacken en sen sommarkväll. Det fantastiska med detta foto är att det nästan inte är redigerat någonting, utan det var verkligen bara så vackert. Kul att se att det är många olika tolkningar av de olika teman som Kristina samlat ihop, och jag har fastnat för en hel drös av er som jag tänker fortsätta följa.
 
Nu på kvällen gjorde vi en cykeltur ner till ytterligare en sjö som ligger här i närheten. Vi packade ner en termos te, några levande ljus och en filt, och så kollade vi på solnedgången tillsammans. Sen cyklade vi en omväg på vägen hem och det kom några åh titta från min mun under cykelturen hem över hur fint det är i denna stad. Hoppas ni haft en trevligkväll och i morgon väntar drömresa...
 
Kram. 
 
 
 
 

Sol i Stockholm

Idag sken solen i Stockholm, och semesterfirare som vi är packade vi ihop lunchen i en väska, och cyklade ner till ett badställe här i närheten. Här satt vi i flera timmar, smaskade på vår lunch, solade, läste och jag passade på att sova en stund också. Det kallar vi semester. 
 
 
 
Nu ska vi snart äta lite räkor och ha en riktigt mysig kväll här hemma. Mot kvällskvisten tror jag att vi gör som det senaste kvällarna kryper upp i soffan under en filt och kollar på en film.  Idag har mitt hjärta varit hemma i Sverige i en månad, och herregud vad tiden går fort när man är tillsammans. Jag kan inte påstå att tiden gick lika fort när han befann sig på andra sidan jorden. Det är underligt hur mycket man kan älska att vara i någons sällskap.
 
Kram. 
 
 

Fotoutmaningen [Detaljer]

Jag verkligen älskar när människor tänker till med detaljer, samtidigt som det är viktigt att hitta en balans, för jag kan lika mycket ogilla när det blir allt för mycket uttänkta detaljer. Jag vill gärna ha det lite svenskt "lagom" på detaljfronten. Dagens foto blir på den senaste inredningsdetaljen som fick en plats i vårt hem. Ett rostigt gammalt Z. 
 

 
Detta sprang jag på förra helgen och kände att jag går inte ut ur den här butiken utan detta Z. Jag såg framför mig direkt var det skulle stå och det fanns inga andra alternativ, det skulle hem. Platsen jag hade tänkt mig var på byrån vi har i vardagsrummet tillsammans med en av de tavlor som svärmor målat. Jag förstod att det skulle passa fint tillsammans, och här är resultatet. 
 

 
Är ni intresserade av att vila ögonen på ännu mer konst, så klicka här så kommer ni direkt till svärmors webbshopp. Gillade ni mitt motiv så kan jag verkligen rekommendera de print som hon har, lite billigare men oj så snygga. 
 
Kram. 
 
1. Dagens... | 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av trädgården... | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje | 

Fotoutmaningen [Livsviktigt]

När jag såg det här temat tänkte jag direkt på min mamma, och att jag skulle tillägna det här inlägget till henne. I söndagskväll inträffade dock det som man inte önskar någon, en mycket nära vän förlorade hastigt sin mamma, i alldeles för tidig ålder. Jag kom då på att det som är livsviktigt är att man uppskattar varje dag och tar vara på all den tid som man har tillsammans med sina nära och kära. Att man aldrig tar varandra för givet, att man aldrig somnar osams, och att man aldrig slutar visa varandra uppskattning. Det är livsviktigt att ta vara på varje dag! Läskigt nog kan världen vändas upp och ner på bara en sekund och livet blir sig aldrig mer likt. 
 
 
Dessa rosor är till dig min vän och massor med styrkekramar till dig. 
 
 
Kram. 
 
 
1. Dagens... | 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av trädgården... | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje | 

Fotoutmaningen [Mitt kök]

Det nya köket är fortfarande en av det bästa sakerna med att vi fick flytta. Alla bra vitvaror gör att allt man gör i köket känns så mycket roligare och lättare. Jag kan till och med steka pannkakor nu, någonting jag aldrig tidigare kunnat, och detta tackar jag spisen helt för. Allt den extra tiden som jag och sambon faktiskt kan spendera tillsammans istället för att diska tackar jag diskmaskinen helt för. 
 
 
Det nya köket är fantastiskt och vi uppsattar det så mycket.
 
Kram.
 
1. Dagens... | 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av trädgården... | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje | 

Fotoutmaningen [Längs vägen]

Det finns mycket man kan hitta och se längs vägen. På kvällarna när jag promenerar för att träna och det är en sådan årstid att det är mörkt utomhus på kvällarn njuter jag av det jag ser längs vägen, nämligen Globen. Dessa stundern när jag tycker att det är sådär magiskt fint är när Globen lyser som en stor sol, i någon rödaktig färg och himlen börjar precis mörkna och är mörkblå i bakgrunden. Då är det vackert att promenera längs vägen till gymmet. 
 
 
 
Så här års lyser den synen med sin frånvaro, men jag tror ni förstår att det ser vackert dessa kvällar.
 
Kram.
 
1. Dagens... | 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av trädgården... | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje 

Bruka Design

Semester innebär massvis med besök i inredningsbutiker. Sambon sa idag att han hatade att gå på stan med mig, inte helt så illa men det låg nog lite sanning bakom det hela. Jag drar med honom in på det allra flesta butiker och vill gärna ha med hans åsikter även om dessa egentligen inte betyder så mycket. För inredningsbesluten brukar i största del hamna på mig i slutänden. 
 
 
 
Det här fotot tog jag inne på Bruka Design och jag hade kunnat köpa en varenda pidestal i denna butik. Jag tycker det är så läckert med det lamporna som hänger på en ställning uppe i taket, och det vore väl lite små häffigt att göra något sådant i ett arbetsrum? Det behöver väl inte bara vara till butiksinredning?
 
Nu har jag semester i tre veckor, undantaget en dag som jag måste in till jobbet. Vi har planerat en liten weekend till Köpenhamn, och där ska det finnas inredning har jag hört. Jag ska nog hinna titta lite där också men framför allt ska jag bara njuta av att vara ledig tillsammans med sambon. 
 
Kram. 
 

Fotoutmaningen [Entré]

Stockholm är fullt av fina entreér, dörrar gamla som nya. Flertalet av dessa finns i Gamla Stan, men den Entré som jag visar er idag hittade jag strax framför hotellet där jag jobbar. 
 
 
Först tänkte jag ta ett kort på våran entré men eftersom att jag inte riktigt tagit tag i inredning där än, så kände jag att detta också fick vänta. Är det inte läckert med gamla dörrar, jag tänker på hur många människor som måste ha passerat i denna entré, och jag undrar så vad som gömmer sig bakom en sådan vacker dörr. Det hade varit en fröjd att få ha en sådan dörr som inredningsdetalj i sitt eget hus...
 
Kram. 
 
 
1. Dagens... | 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av trädgården... | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje | 
 
 

Fotoutmaningen [Favorit i garderoben]

 
Oj vad jag har missat, till lite del har det berott på mig men också på blogg.se som temporärt inaktiviterat sitt bildarkiv. Jag har iaf försökt fota varför dag och får blogga lite effektivare nu för att komma ifatt.  Sista bilden jag visade er var frukost, och nu kommer istället nummer 10. Favorit i garderoben.
 
 
Favoriten får nog bli det här linnet från Stockholm. Jag köpte det på rea nu i somras och det har används flitigt. Linnet fick hänga på min favoritbyrå, för det var inte dags att börja fotografera ine i vår "walk in closet" än. Det är för ögonblicket aningen kaos där ine, men en dag så ska jag nog ha lite mysbeslysning, ordning och doftande linnepåsar och då ska jag minsann ta med er in på en rundtur. 
 
Kram. 
 
1. Dagens... | 2. Gammal och ung | 3. Porträtt | 4. Djur | 5. Något jag fått eller ärvt | 6. Min favoritplats | 7. En hörna av trädgården... | 8. DIY | 9. Frukost | 10. Favorit i garderoben | 11. Entré | 12. Längs vägen... | 13. Mitt kök | 14. Livsviktigt | 15. Detaljer | 16. Från ovan | 17. Drömresa | 18. Färger | 19. Närbild | 20. Doft | 21. Hobby | 22. Stilleben | 23. Ta tillvara på... | 24. Landskap | 25. Min stil | 26. Det käraste jag har | 27. Soffbild | 28. Hösttankar | 29. Jag | 30. Familj | 31. Glädje | 

Inlägg utan bilder

Ojsan hoppsan, det hade tydligen smygit sig in en liten bild på bloggen utan att jag visste om det. En bild från när jag besöka butiken Bruka Design, där finns det mycket fint ni. Tanken var att bilden skulle läggas ut på bloggen men inte utan min vetenskap, och de är ju typiskt att fotoarkivet är inaktivt just när jag är mitt uppe i en fotoutmaning.
 
Jag har fotat och jag bara väntar på att få lägga upp dom här. Hoppas de snart är igång igen.
 
Trevlig lördag till er så länge!
Kram.

Fotoutmaningen [frukost]

Vanligtvis har jag lite svårt att tycka om bilder som innehåller mat, matbloggar är ingenting jag så gärna klickar mig in på. De är väldigt svårt att få till bra bilder på mat, så detta blev verkligen en fotoutmaning för mig. Visst finns det matdesigners med enorma talanger, och wow vilka bilder det går att ta.
 
 
 
Detta blir mitt bidrag till frukost, och jag blev faktiskt nöjd med fotot.  De allra viktigast på min frukostlista är kaffet, de finns inte mycket som slår morgonkaffet! Äggkoppen som ni ser på fotot köpte jag för någon vecka sen är från Gerbera design och de gillas stark här hemma och används flitigt.
 
Nu ska jag kika in hos er alla andra som är med i utmaningen. 
Kram.
 
 

Fotoutmaningen [DIY]

Do it yourself lyder dagens tema. De finns massvis med saker som man kan göra själv, och ibland eller kanske lite för ofta är man bara dålig på att ta tag i det. Jag tänker att jag så gärna skulle viljaest kuddar, massvis med kuddar för att fylla soffan med. Jag tänker att jag ska göra egna proteinbars till sambon, egengjord musli och mycket andra saker. Men ibland måste man bara bestämma sig och börja göra. Sovrummet blev ett sådant rum för mig, och faktiskt alla möbler i sovrummet är just gjorda av mig och något som man kan göra själv. Stegen som ni sätt några gånger var lätt att göra (om man nu har material såklart) och sänggaveln gjordes på en förmiddag likaså de hyllor jag har i sovrummet som ni sätt skymta ibland. Så, Do it yourself! 
 
 
På det här fotot ser ni bland annat skymten av sovrummet på paddan och stegen och sänggaveln som man kan göra själv. Anledning till bilden är också vattenflaskan som står till vänster på bildelärdom ni lätt kan göra om till en ljusstake.  Allt ni behöver är en flaska, och lite snöre presentpapper som fiskelina och ett ljus så har ni en likadan.
 
Kram.

Fotoutmaningen [en hörna av trädgården]

Att få ha en egen trädgård tillsammans med David i Stockholm, en trädgård fylld med frukt, bär och grönsaker och massvis med vackra blommor ligger lite längre fram i tidenen där vi befinner oss just nu. Stockholmslyx för två studerande 24 åringar är att ha balkong, vilket vi också fått möjligheten att ha. Den är inte särskilt stor och två personer och lite växter är vad som får plats, men de passar oss utmärkt. 
 
Jag har en liten önskan som blev uppskjuten till nästa sommar, om att bygga en soffa, mer liknande en trälåda att ha på balkongen.med praktisk förvaring under sittytan som ska fyllas med flertalet fina kuddar i sommaren alla färger, för att senare mot vintern bytas ut mot härliga fårskinnsfällar. Detta för att slippa alla stolsben som min sambo förövrigt har en stark förmåga att slå både tår och knän i. 
 
 
Här är en hörna av vår balkong, blommlådorna som jag köpte för över tre år sedan, hänger fortfarande med. I år med vita ch blålila blommor. Lampan som skymtar i bakgrunden är en gammal ärvd stormlampa som tillhörde min bonusfarfar tils jag fick den för någon vecka sen. 
 
De var min tur att hamna ur fas med utmaningen i går, jag var så himla trött och var en stor del av kvällen hemma hos en granne. Men förhoppningsvis blir de två inlägg i dag, så fall väntar något jag gjort själv....
 
Kram

Fotoutmaningen [favoritplats]

Det kändes omöjligt att välja en favoritplats, så det får istället bli dagens favoritplats. Vilket har varit i den här underbara poolen på Elements spa på Södermalm i Stockholm. 
 
 
Jag och min kompis som var bestämd att jag skulle tillbringa dagen/ kvällen och morgonen med gjorde ett spontant spabesök. Här tillbringade vi flertalet av dagens timmar, och eftersom vi har umgåtts och pratat i ett sedan vi mötte upp varandra, har det inte funnits tid till någon annan fotografering. 
 
Därför blir det också ett litet kortare inlägg, och jag låter i stället bilden tala för sig själv vilken underbar dag vi haft.
 
Kram. 
 
 

Fotoutmaningen [något jag fått eller ärvt]

Vad passande dagens tema kom, jag har nämligen fått ärva alldeles nyligen. Jag har fått ärva en gammal snickarlåda från min mammas farfar. Han lämnades oss för många år sedan, jag fick aldrig chansen att träffa honom, men trots de känns det verkligen kul att jag fått den här gamla snickarlådan. 
 
 
Snickarlådan har blivit vårat nya vardagsrumsbord
 
 
 
 
Det finns många anledningar till att jag gillar den här lådan, en är färgen. Lådan har en liten mintgrön färg, en färg som jag fastnat mer och mer för sista tiden och som ska få styra lite av färgsättningen i de övriga vardagsrummet som snart ska få ett nytt utseende.  Det andra som gör den unik och älskvärd är den silverbricka som sitter på lådans lock, med initialerna H.Stener vilket är min mammas,  farfars namn.
 
 
Jag gillar den och jag längtart tills nya soffan är på plats och jag kan få visa er mer av vardgsrummet. 
 
Kram. 
 
 

En dag med varandra som sällskap

Inte trodde jag att vi skulle bo i Stockholm, och kanske ännu mindre trodde jag att jag skulle trivas så bra i Stockholm. Dagen har jag och sambon tillbringat på Södermalm, Norrmalm och Östermalm, alla tre fantastiska stadsdelar i en vacker stad. Vi konstaterade båda två att vi förstod varför det är så många turister som nästintill vallfärdar till Stockholm sommartid. 
 
 
Vi vilade de trötta fötterna med en kaffe på Espresso House vid Stureplan, gott kaffe och vilken inredning sen. 
 
 
Jag tror jag nämnt det Holländska märket Rituals här på bloggen förut och idag var det dags för ett besök, lukta, känna, njuta och köpa.. De slutade med två duschtvålar och en body scrub, det är lätt att förälska sig i krämer. Butiken ligger i Sturegallerian och är helt klart värt ett besök om ni har vägarna förbi Stockholm.
 
Inlägget i fotoutmaningen nr 5. är att vänta lite senare, för just nu tänkte jag smygvila lite i soffan.
 
Kram.
 
 

Fotoutmaning [djur]

En så länge går det bra med fotograferingen, jag håller mig i fas. Idag skulle det fotas djur, och vad passar då bättre en ett foto på sin egen älskade hund. 
 
 
 
Jag minns när jag var liten kanske runt 5-6 år och jag önskade så att vi skulle ha en hund i familjen. När jag skulle promenera till lekplatsen låtsades jag att jag hade en hund, en lydig sådant som inte behövde gå i koppel utan som jag bara tittade till ibland och klappade mig själv lite på sidan av låret för att locka till mig.  Jag tror den hette Linda.... 
 
 
Men det blev istället vår älskade Molle. En riktigt glad kille som mer en allt annat gillar att bli klappad och sitta i knä. Molle kom till familjen för 10 år sedan och har sen första stund varit en kär familjemedlem. Det är lite konstigt att man kan känna så mycket för en hund, men han är underbar vovve.
 
I morgon väntar något jag fått eller ärvt, och jag har fått ärva något fint...riktigt fint. 
 
Kram.
 
 

Fotoutmaning [porträtt]

 
 
Ja porträtt var dagens tema, ett porträtt hur ska man låta fantasin sväva ut längre än en bild på sig själv? Jag har ännu inga barn att visa, för det hade ju varit ett alternativ. Så istället blev inte fantasin så mycket utan det blev helt enkelt en bild på mig tagen i morse.
 
Dagen har jag tillbringat tillsammans med mamma och mormor. Vi har strosat runt på stan i timmar och pratat, ätit gott och haft det helt underbart! I morgon väntar Pride- paraden, de känns som om något man ska ha sett om man bor i Stockholm. Nu ska vi mysa vidare här hemma, trevlig kväll till er, och vilka fina bilder ni tar dessutom. 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotoutmaning [gammal och ung]

Tema 2. I fotoutmaningen vilket är gammal och ung. Det allra första som slår mig när jag tänker på gammal och ung är min gammelmormor,  och alla fina minnen jag fått tillsammans med henne. När jag tänker på henne slås jag hennes otroliga elegans och vilja av att vara vacker. Tråkigt nog lämnade hon oss på första advent förra året med en stor sorg och saknad men också med fantastiska minnen. Jag känner mig så otroligt lyckligt lottad att jag fick 24 år tillsammans med henne, och över att fyra generationer fick chansen att leva tillsammans så länge. Gammal som ung så hade vi väldigt kul tillsammans alla fyra.
 
 
Innan jag somnade igår låg jag och tänkte lite mer på temat och vad jag skulle kunna fota. Då kom jag och tänka på min glasburk som jag fyllt med gamla dikter från en av Dan Anderrsons diktsamlingar. Ung som gammal så gillar de allra flesta att läsa böcker eller att få något fint berättar för sig. Jag myser till fullo när jag ligger nerkrupen i sängen och sambon berättar om något han har varit med om, och inte allt för sällan säger jag - berätta lite mer... Och till slut blir det en lång berättelse och jag stortrivs. 
 
Det blev min tolkning av temat och i morgon väntar porträtt.
Kram.
 
 
 

Fotoutmaning [dagens]

Jag har antagit fotoutmaningen som Kristina har skapat på bloggen ingenvanligdag. Den ska pågå augusti ut och det passar mig väldigt bra eftersom att jag nyligen börjat fastna för det här med foto lite mer på allvar. Vissa teman är helt klart enklare en andra och idag gjorde jag det lite lätt för mig och tog Dagens outfit, under temat dagens. Det ska bli spännande att kika in hos er andra som också gör utmaningen för att se vad ni har lyckats hitta på.  
 

 
Det känns faktiskt riktigt lyxigt att få slänga av sig dagens outfit på stegen i sovrummet. Stegen som är gjord av egenplockad drivved är en av hemmets favoriter. De känns som om den gör en stor del av den där känslan jag ville åt i sovrummet. 
 

 
Halsbandet är köpt på rea för en riktigt billig peng, och linnet är av märket made in the shade, ett märke som tar upp större och större plats i garderoben. Jeansskjortsen köpte jag i april några dagar innan jag skulle åka och hälsa på sambon i Kina, så ett nervöst impulsköp resulterade i dessa skjorts som jag mer eller mindre levt i under sommaren. 
 
Nu tänkte jag baka lite bröd i muffinsformar till soppan som är planerad ikväll, går det tror ni? 
I morgon väntar nytt tema, något ung och något gammalt. Vad tusan ska man hitta på då....
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0