En dag i skolan

Godmorgon!
Klockan ringde tidigt i morse, och jag var fast besluten om att bege mig till SU(Stockholms Universitet) för att sätta igång med pluggandet. Här sitter jag nu och har läst närmare 50 sidor av en SOU:rapport och klockan är bara strax efter halv tio. Eftersom semestern och besöket till Kina närmare sig med stormsteg, måste jag förbereda mig väl inför hemtentan som jag ska lyckas göra i Kina. Jag vill plugga så lite som bara möjligt där borta. Även om jag kan tänka mig att David också måste grotta ner sig i lite kinestecken några timmar under semestern.Det känns skönt att våren ser ut att hitta tillbaka till Stockholm idag. Efter det oväntade snöovädret som svepte förbi som hastigast i lördags. Skinnjackan kan åter användas, en sol och en klarblå himmel visar sig utan för fönstret i datasalen. Idag känns det faktiskt som April. På torsdag kommer min "bästis" som vi så fint kallar varandra hit. Vi ska umgås en hel weekend, då hon inte åker tillbaka till Göteborg fören söndag kväll. Om ni visste vad jag längtar. Nu kallar SOU rapporten igen, för det var inte helt meningen att åka till skolan för att blogga.

Trevligt måndag!
Kram.


Snö i april

Dagarna passerar fort för mig just nu. Det är redan lördag igen, påsklovsveckan är snart ett minne blott. Allt detta innebär lyckligtvis nog att det bara är 13 ynka dagar tills jag sitter på ett plan påväg till Kina och min David. ♥. Aldrig trodde jag att tiden skulle gå så här fort. Det är nu lite mer än 7 veckor sedan han åkte. Självklart saknar jag mitt hjärta ofta och mycket, men det går oerhört bra. Vi blir verkligen bara starkare av den här utmaningen.

I torsdags fick jag besök av en av mina närmaste vänner här i Stockholm. Det var ett tag sedan vi träffades, så visst pratades det en heldel. Hon hade också med sig en present till mig, som tack för att jag passade deras bil under tiden det var på semester. Det hade hon verkligen inte behövt, men visst blir man glad av paket. Speciellt när man få te från Harrods, en snygg designväska från Highway och mitt favorit doftljus. Tack snälla du.Lördagen kommer bli en lugndag. Jag funderar faktiskt på om jag ska krypa ner i sängen igen nu efter frukosten och läsa en bra bok. Planen var att gå och träna idag, men det blev jag inte alls sugen på när jag vaknade upp till ett snöfyllt Stockholm. Fy, var tog den fantastiska våren vägen. Idag ska vi också komma ett steg närmare våra flyttplaner. Jag håller det lite hemligt här ett litet tag till, men så fort jag får ett beslut så L O V A R jag att dela med mig. Jag för så förväntasfull - hoppas för min skull nu.  Trevlig helg till er!

Kram.Romantiskt, Lantligt

Den lantliga inredningstilen är en stil som enligt mig fångat mångas intresse, och så även mitt. Om "flyttplanerna" går enligt våra planer, är det inte helt passande med en genomgående lantlig stil. Även om jag älskar den lantliga stilen tycker jag att det är viktigt att den är på rätt plats. För romantiskt och lantligt i en lägenhet med den moderna känslan blir lite fel för mig. Lantligt gör sig enligt mig fortfarande helt klart bäst på landet.

Vi har lite för mycket av det romantiska/lantliga stilen i våran lägenhet just nu, för att jag ska känna att det är helt rätt, om man nu någonsin kan göra det. Jag har därför lovat mig att nästa pryl som kommer in i lägenheten ska vara tuff,modern med mycket designkänsla. Inget mer shabby chic insipirerat på ett tag. Men jag kan inte sluta dregla över dessa fantastiska bilder från alltihemmet.Det är så förbaskat skönt när jag I G E N fick ett toppbetyg inrapporterat i listan bland mina Univeristetstudier. Närmare 18 kursen har jag klarat av på Universitet, närmare sagt 138 högskolepoäng. Det är inte långt kvar till 180 högskolepoäng och min examen är tagen.

Nu ska jag tillbringa fortsättning av kvällen tillsammans med en kompis, hon hade massor att berätta tydligen. Väntar med spänning. ♥. Trevlig kväll till er.
Kram.


Spretande tankar

Förändringar väcker tankar, funderingar, planer, drömmar och så mycket mer. Det är lite svårt att fullt koncentrera sig på det vardagliga livet, när manhar helt nya främmande situationer framför sig. Det är inte längre en ren kaos men jag tänker mycket, väldigt mycket.  Dom ledsna tankarna, och det som skapade en stor klump inom mig har jag släppt taget om. Allt börjar kännas lite bättre, likaväl som det tar en tid att vänja sig vid en förändringen, tar det att fatta grepp om sina innersta känslor.

Det går lite fram och tillbaka med lägenhetsplanera, vi hittar en fantastisk lösning, mitt i det kommer det ett ännu bättre alternativ. Lite där är vi just nu. Det sista alternativet som dök upp så sent som igår, hoppas jag så förbaskat mycket på. Låt det gå vägen. ˜ Det du tänker och väljer blir din verkligehet ˜ . Jag väljer den här vägen, det blir min verklighet.

Påsken är över för den här gången, jag har återvänt till Stockholm. Det har minst sagt varit en livlig helg, konstigt vore väl annars med 15 personer under ett och samma tak. Det har varit väldigt trevligt,men varför går ledigheten alltid så oerhört fort. Den är veckan har vi p å s k l o v från Universitet, vilket inte hör till vanligheten. Jag tackar och tar emot och passar på att jobba lite extra. Idag är jag däremot ledig, ledigheten har jag tillbringat med en långpromenad. Det blev lite över en mil som jag och svärmor promenarade, skönt med den friska luften och jag tror inte jag kan sluta förvånas över hur vackert Stockholm är.

Kram.


Sött som socker...

Godisägg och påskbakelser har det funnits gott om under den här påskhelgen. Alla har vi nog smaskat så det står ut genom öronen vid det här laget. Gästerna är fortfarande kvar, och jag tror att det doftar nybryggt kaffe från köket för säkerligen femte gången den här dagen.

Hoppas ni också fått några påskägg, och att ni haft en trevlig påskhelg, men en är det inte slut.
Kram.


Påskafton

Påskafton och jag är på besök hemma hos mamma. Det är sådan lyx att få komma hem, serveras godmat , njuta av kärleksfulla kramar och beskyddande "mammaord". Min mamma är min absoluta förebild och min kärlek till henne är obeskrivlig. Hon är världens bästa mamma! <3

Huset är inom kort fyllt med hela tjocka släkten från Västkusten. En påsklunch för 14 personer är uppdukad, innehållande allt som hör påsken till. Det kommer med all säkerhet bli en fartfylld helg med uppspelta barn, många skratt och intressanta diskussioner.

Trevlig påsk!
Kram.


Livet består av val

Idag när jag slog upp mina ögon för att börja dagen, efter att jag kvällen innan hade klickat mig in till det här inlägget, gjorde jag ett val.  Jag visste att jag hade två val, det ena bestod i att vara på gott humör, och det andra att jag skulle vara på dåligt humör.  Jag valde att vara på gott humör.

Den här texten  var som en gåva från ovan, någonting jag verkligen behövde för att ta mig upp för den här gropen/hålet som jag så hastigt bara halkade ner i. Jag fick också en fantastiskt text skickad från mitt kära ♥, som har gjort allt för att dra upp mig från den här svackan. Älskade du vad underbar du är, snart snart snart ses vi igen.

Visst är det så att varje gång det sker någonting dåligt, så kan man välja att vara ett offer eller dra lärdom av det som skett. Jag såg mig som ett offer tills igår, men idag har jag försökt dra lärdom av alla saker som hänt mig det senaste veckorna. Visst borde man vara glad över att bli bestulen på sina saker, det betyder att jag hade pengar för att köpa dom. Visst borde man se det positivt att bli av med sin lägenhet, det betyder att jag haft någonstans att bo. Glad över att väckarklockan ringer på morgonen, det betyder att jag lever. Eller glad över att fötterna värker efter en löprunda, det betyder att jag kan springa.

Det är så att livet består av val, miljontals av val. När man ser bortom kontexten så är varje situation just ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen. Du väljer hur folk skall påverka ditt humör. Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör. Det är ditt val hur du väljer att leva ditt liv.


Det är inte alltid så lätt att vara så klok. Men bara genom att ge tankesättet ett försök, så kommer det ske en förändring inom dig. Det fungerade för mig, jag har haft en fantastiskt dag.
Trevlig påskhelg.
Kram.Bild lånad. Kolla in denna inspirationskälla.
RSS 2.0