Oxberg till Mora

3 mil och jag på skidor, ja helt riktigt det är det ni kommer att få se i morgon!
För en liten stund sen laddade jag med pasta, jag lämnade in skidorna på vallning i morse, har packat magväskan med skavsårsplåster, läppsyl, chocklad! Blir väckt tidigt i morgon bitti, laddar upp med gröt och beger mig senare emot Oxberg där det blir några timmars väntan innan vi får starta. Jag känner mig laddad samtidigt som jag har en känsla av lite rädsla och förstjustan. Detta ska banne mig bara gå vägen!

Läsare jag behöver eran hjälp i morgon håll båda er tummar för min skull i morgon, så ska jag göra mitt absolut bästa!


Tisdag

Idag blev det ingen träning enligt planerna, men igår blev det en runda i spåret och skidorna tog mig runt så långt som 6,4 km, inte speciellt långt men det räckte för att vara måndagkväll tyckte jag och min sambo, som pressade och peppade mig till det yttersta ute i Nacka spåren igår kväll.  Tanken var att jag skulle träna idag tillsammans med min klasskompis Åsa på SATS, problemet var att Åsa hade fått punktering på bilen, två tjejer tog saken i egna händer och försökte byta det där däcket. Haha att det kunde vara så svårt att byta däck kunde man ju aldrig tro. Det största problemet var att hissa upp bilen, vi hade inte riktigt förstått hur man skulle veva upp domkraften, sen satt däcket fast som bara den, men efter lite slit  och lite hjälp så lyckades vi tillslut byta däcket.  Vi kände därefter dock inte för att träna efter däckbytet utan drack lite kaffe och myste framför Sofias Änglar istället. I morgon blir det morgon träning, klockan 08:00 beger jag mig till gymmet för att löpa lite och sedan åka till skolan. Blir härligt, troligen blir det också en eftermiddagstur på skidorna. Hemtentan offentliggörs i morgon klockan 17:00 och då sitter jag redo för att börja skriva.
Min berömda Anja Pärsson mössa, som ska hålla mina öronen varma från Oxberg till Mora!

Trevlig kväll!

En viktig vecka

Ja jag har verkligen en viktig vecka framför mig, på lördag går nämligen tjejvasan av stapeln i Oxberg. Det är ett lopp som jag har tränat till under en lång tid, dock inte så mycket skidor som jag hade hoppats vilket gör mig lite orolig. Kontitionen borde ta mig runt 3 mil utan några katastrofer, däremot är jag ingen höjdare på skidor. Jag ska iaf kämpa och göra mitt absolut bästa och jag ska banne mig bara klara det där rackarns loppet och när jag kommer i mål i Mora några timmar senare ska jag bara vara stolt över mig och min underbara Faster, Faster som jag troligen kommer skratta med, gråta med och svettas med under loppets gång på lördag. Heja Heja till mig själv och Faster.

Nu ska jag snart bege mig till skolan på ett litet seminarum, hämta ut min gamla tenta, och kopiera lite viktigt papper. Kanske det viktigaste, jag ska skriva ut min billjet till Mora.  I kväll när David har kommit hem från skolan ska vi ut och testa spåret igen, vi lyckades passa in varandras skola oerhört bra idag, jag går mellan 10-12, David mellan 15-17. Kanske tur att vi inte behöver träffa varandra så mycket varje dag.

Nej hoppsan nu måste jag rusa, ha en trevlig måndag!


Carpe Diem

Hej!
Oj vad jag blev förvånad över att statistiken hade tagit sig ett rejält hopp uppåt, välkommna nya läsare. Idag har varit en helt vanlig pluggdag, har fått en del gjort men som alltid, lite för lite. Har ca 30 sidor vetenskapsteori kvar som jag ska försöka ta mig igenom nu på eftermiddagen innan jag ska bege mig på ett spinningpass på SATS. Ska bli härligt att även idag få svettas, för det fick jag verkligen göra igår när jag kämpade mig runt 1 mil på skidor. De kändes dock otroligt skönt efter skidturen och jag bara njöt av tankten att det är 8 dagar kvar tills jag ska ta mig runt 3 mil. Jag tänker hur som helst inte ge mig, om det så ska dra mig av spåret tänker jag kämpa för att vara kvar. Jag ska bara ta mig runt den där skiten tillsammans med min Faster, vi ska ta mållinjen i Mora tillsammans var så säkra.

Igår lyssnade jag på radio via min mobil under tiden jag åkte skidor (eftersom att jag inte har ipod, mp3 eller liknande), det gick väldigt bra och visst svängde jag lite på höfter då och då när det kom något bra låt under tiden jag åkte. Däremot blir jag lite upprörd över det ständiga snacket om att snart är det helg, härligt med onsdag nu är vi nära helgen, ursch för måndagar så många dagar kvar tills helgen osv. Visst helger är härliga, det flesta är lediga, och har tid att umgås med sin familj osv. Det som dock gör mig irreterad det är att människor ALDRIG verkar uppskatta sin vardag, vardagsmys, vardagsaktiviter finns inte det hos dessa människor som ständigt längtar till helgen, är jobbet så oerhört hemskt att gå till men försök då att sök dig någonting annat. Slösa inte bort ditt liv på bara blicka framåt, Carpe Diem är kanske någonting som fler borde sträva efter. Sen finns det faktiskt det personer som har sin värsta tid under helgen,familjer med alkoholproblem, barnmisshandel osv.Kanske borde man skänka en tanke till dessa barn, fruar, män som har det hemskt under helgen och kanske har det som bäst under vardagen.



Inredningstidningar

nredningstidningar är perfekt att smycka ut vardagsrumsbordet med, jag brukar oftast ha någon tidning ligga framme, perfekt för gästerna att bläddra lite i, perfekt för mig att drömma mig bort bland alla fina bilder, och perfekt för att få lite färg på min i övrigt relativt vita lägenhet, tröttnar jag på färg, ja då blir det pappersinsamlingen.


Den här morgonen har jag varit väldigt effektiv, jag har städat hela lägenheten, tvättat all tvätt i tvättkorgen, och nu ska jag sätta mig och läsa och klockan är bara lite efter tio. De känns som om det här kan bli en riktigt bra dag!

Trevlig onsdag kära ni!



Trötter

GÄSP, jag är verkligen helt slut efter helgen. I går somnade jag runt 9 och sov till klockan 8 i morse då klockan ringde och det var dags att bege sig till skolan. Det gick bra i skolan vi hade en relativt intressant förläsning om genus, aah är du man eller kvinna? De är den stora frågan. Jag och David var tvugna att åka och handla mat inför veckan, urscha vad jag hatar att handla med Lild är billigt fast endå sjukt tråkigt att lägga pengar på mat. Nu ska jag laga lite middag det får bli en tidigt middag för snart ska jag iväg till SATS och möta söta Madeleine för att gå på boxning.

Hoppas ni får en trevlig tisdagskväll!



Helgen i Oslo

-

Ja här fick ni ett litet smakprov på helgen som jag och min David tillbringade i Oslo hos våra underbara vänner. Vi lämnade plugg och storstaden för hela 4 nätter och vi har haft det väldigt, väldigt mysigt. Det var verkligen roligt att se hur Jimmy, Niklas och Johanna bodde , en riktigt fin lägenhet. På fredagen åkte vi ut till mitt gamla jobb och hälsade på några gamla norska vänner, tråkigt nog var de inte så många där men dem jag fick träffa fick mig att bli lite tårögd av saknad. Sen åkte vi till Madeleine och kikade in hennes jobb och fick en god efterlängtad kaffe. Kvällen tillbringades med taco och för att senare avslutas med lite spel hemma hos Olle och Caroline. Lördagen gick vi på stan, återupplevde en heldel minnen och insåg att Oslo är min och Davids stad, de var ju där vi hittade vår kärlek till varandra ♥. Lördag kväll var det inflyttningsfest hos Olle och Caroline, en trevlig kväll som pågick in på småtimmarna. Söndagen tillbringades på ELIXIA, med träning och spa, mysigt och om ni visste vad vi saknar ELIXIA. Söndagen och turen till Oslo avslutades hos de tre underbara gosisarna, Johanna, Jimmy och Niklas. Idag på morgonen åkte vi hem, eftersom att SJ har en förmåga att aldrig köra i tid hade vi räknat med att vara aningen försenade till Stockholm, vilket vi också var. De positiva med dessa två tågresor är att igenom SJ resegaranti får vi tillbaka alla pengar på vår resan, dessa pengar lägger vi på en tur till Malin och Peter inom snar framtid.

Idag är det också kärlekens dag, eftersom att jag och David varit tillsammans hela dagen var jag lite orolig för om jag inte skulle få några blommor, vilken tjej vill inte ha blommor på ♥- dagen. När jag kom hem fanns det en vas med röda rosor på bordet, det får nog bli Davids hemlighet hur dem kom dit. Mamma hade också skickat ett litet kort och en present med en kärleksbok. Ni är ju för underbara ni då, ÄLSKAR ER!

Tack vänner i Norge för allt under den här helgen, den betydde mycket för mig (oss) !

Inte som planerat!

Hej!
Jag har varit hundra procent fokuserad med träningen det sista veckorna för att klara av tjejvasan något bättre än om jag varken kunde åka skidor eller hade någon kontiditon. Jag har försökt klä mig varmt, sovit mycket, ätit bra mat osv. allt för att undvika att bli sjuk. Vad blir jag? SJUK... suck. Näsan rinner och igår tvingades jag ställa in boxningen med min vän Åsa för att istället ligga ner bäddad i sängen under två duntäcken. Typiskt, nu har jag köpt Kanjang, (om det stavas så), Proviva, Apelsiner och Te. Jag ska verkligen bli frisk, och inte nog med att tjejvasan närmare sig med stormsteg så ska jag ju på weekend till våra underbara vänner i Oslo i helgen. Tänker inte vara sjuk och ligga och snurvla där inte. Men som min sambo brukar säga, tänker du att du ska bli frisk är så blir du frisk!

I morgon ska jag träffa min "nya" vän Madeleine. En riktigt söt tjej som jag började prata med på SATS och vi har börjat träna ihop. Jag hoppas att vi ska kunna köra ett crosstraining pass i morgon annars skulle vi ta en fika och promenara lite vid vattnet, jag är säker på att det blir mysigt vad det än blir.

Ni får ha en trevlig tisdag!

Kina

Som ni säkert har hört lutar det åt att jag och David ska tillbringa sommaren i Kina, inom väldigt snart framtid bokat. Det ska bli otroligt kul att åka dit och få se vad det landet har att erbjuda, troligen kommer vi att flyga till Peking och därefter ta oss vidare till Shanghai. Något mer är inte bestämt utan det får tiden utvisa. Det ska bli extra roligt att åka dit eftersom att David troligen kommer kunna prata med kinserna. Jag kan bara säga ett par enstaka meningar men inte så mycket mer än så, troligen kan jag någonting mer när vi kommer hem igen. Vi har besämt vart vi ska tillbringa en vecka och det blir på hotellet Rayfont Shanghai Nanpu Hotel.






Åh jag får hoppas att det är så här fint i verkligenheten, samtidigt som jag troligen ska förbereda mig på att det inte är så. Jag har blivit lurad av bilder förut (Thailand).  Hur som helst kommer det bli sjukt härligt och äntligen är jag nära att få traska på kinesiska muren!



2011-02-02

Hej!
Insåg nu att det redan är onsdag och jag kan verkligen inte förstå vart dagarna tar vägen. Just nu sitter jag och väntar på att tvättmaskinerna i tvättstugan ska snurra färdigt så jag kan hänga de på tork. De tar otroligt lång tid att torka någonting i vår tvättstuga och idag hade vi väldigt mycket tvätt så hoppas hoppas att det hinner torka till klockan 11, så jag slipper allt krångel med att hänga upp allt i lägenheten. I början när jag flyttade hit ville jag så gärna ha en egen tvättmaskin men måste erkänna att det är skönare att ha tvättstuga, man ägnar en förmiddag alt eftermiddag och tvättar sen slipper man se tvätten annars ska det alltid hänga någonstans i lägenheten. Tumme upp för tvättstuga!  Övrigt idag ska jag på spinning vid lunch sen åka iväg och jobba och passa dessa små godingar. Jag tror att det blir en tur till parken för oss idag också, barnen gillar verkligen parken. Jag med för den delen skönt att vara ute och det är glädje att se dem små springa, skratta och stoja i parken. Sen blir det att komma hem och ta de lite lugnt, om jag inte kommer ihåg helt fel är det Sveriges mästerkock i dag, har på något underligt sätt fastnat för det programmet, vanligtvis är jag inte så mycket för matlagningsprogram men det här är bra.

Nu ska jag sätta mig och läsa lite sociologi innan det är dags att springa ner till tvätten igen!
Ha en trevligt onsdag!



RSS 2.0