Grattis, Grattis!

Idag blir min älskade älskling 22 år!
Det har firats med födelsedagspresenter, tårta, middag och en sjungande flickvän.

Middagen blev en dundersuccé i alla fall i min mage och bland mina smaklökar.
Det serverades fläskfilé stekt i chili och vitlök, hemmagjord klyftpotatis med grillad paprika och rödvinssås.

Till efterätt blev det självklart tårta, marängtårta med glass, grädde och jordgubbar.



Här var han inte så gammal, men söt det var han redan då!

     


Jag börjar tveka!

GAAAH...Jag läser ganska många bloggar förtillfället, men en blogg som jag följer ivrigt är kakhusets.se
Det är en blogg från ett par som just nu lever i Sydney, det är en spännande blogg och den ger mig mycket insipiration och mycket glädje inför att jag också ska flytta till Australien. Men idag vände det!

Dom hade nämligen hittat en orm i sitt badrum i morse, FY FAN! Jag hade ordagrant dött.

När jag och David var i Byron Bay,Australien träffade vi på en ödla under matbordet. Den var inte liten, men en orm i badrummet, nej där är gränsen nådd, URSCH, FY och BLÄ!




Far och dotter!

Ni som känner mig, vet att mina biologiska föräldrar inte lever tillsammans utan att båda mina föräldrar har nya och lever två helt separata liv ifrån varandra. Det har för mig aldrig varit några bekymmer, det finns en del som säger att ett barn är lyckligast om man lever tillsammans med båda sina föräldrar.
Det argumentet kan jag inte riktigt förstå för 4 föräldrar är väl bättre än 2?

Däremot så har jag aldrig haft något toppen relation till min pappa, det är någonting som vi båda två är skyldiga till, tiden rinner ifrån oss och vi har varit dåliga på att prioritera varandra framför en stressig vardag.

Efter att jag åkte iväg på resan så har vår relation blivit mycket bättre, och idag har jag haft en otroligt mysig kväll tillsammans med min pappa. Han kom förbi och hälsade på i min och Davids lägenhet, sen åkte vi iväg och skulle äta middag. Vi började med att försöka hitta någonting vid globen, men det var tydligen AIK match där och alla globens matstället var proppade med AIK suportrar. Så vi begav oss in emot Skanstull istället och hittade en mysig italienskrestaurang och avnjöt en italienskpasta med räkor, svart kaviar och avokado. MUMMA!

Sen var tyvärr pappa tvungen att jobba lite till, och begav sig då till sitt hotell vid kungens kurva.
Det var en väldigt lyckad och mysig torsdagskväll.

Jag fick också reda på att jag fick jobbet på Mcdonalds Vasagatan. Oj nej jag har nog inte bloggat om mina tankar kring jobb, jag skrev för några dagar sedan tror jag att jag har fått en arbetsintervju på IKEA, men har efter många om och men bestämt mig för att tacka nej till att gå på intervjuen eftersom att jag känner att jag inte vill tillbringa min sommar utan David, familj och vänner.

Så jag pratade med Amanda, en gammal kollega på Mcdonalds Erikslund, som nu är resturangchef på Vasagatan, och det var inga problem med att jag skulle få arbeta där heltid i sommar istället. Det är verkligen det bästa som kunde hända just nu, jag slipper oroa mig för jobb och kan därför satsa 100% skolan nu innan sommlovet drar igång. Så det blir en Mcdonaldssommar igen, men vad gör det? Jag vet ju hur det fungerar!

Sen vart det helt plötsligt julafton idag, pappa hade med sig mina julklappar från Faster.
Jag fick två sötnosar inslaget i ett packet, dvs fotografier på mina kusiner. Synd att det inte var dom som var inslagna saknar så att pussa på dom. Men jag ska vara barnvakt åt Figge sista maj, längtar :).

Så fick jag min kärlekstext som jag ska sätta på vägen, åh den är så vacker. Undra bara vart jag ska ha den?

En jättefin ljusstake, en komihåg kalender och en kokbok.
Faster är toppen på att pricka in dom perfekta julklapparna.







Slott, Villa, Dass, Palats?

Ja, det där var en gammal hopprepslek som man lekte ivrigt på rasterna i grundskola.

David, David älskar du mig, ja, nej, ja, nej,
JA!

Nu kör vi hur många barn ni ska ha, 1,2,3...42. Var man bra på att hoppa hopprep kunde det bli ett antal barn. TACK för att det bara var en lek, eftersom att jag inte har någon lust att föda 42 barn och jag vill inte heller bo i ett dass.

Jag vill bo i ett hus när jag blir lite äldre, jag vill ha en trädgård där mina och Davids 2 barn ska leka, och där jag ska kunna äta äpplet direkt från träden, plantera blommor i stora blomkrukor, plantera rosbuskar i rabbaterna, kanske också odla lite egna grönsaker i ett eget växthus. Jag vill ha ett hus där jag ska få bygga, renovera och göra det till mitt eget drömhus.








Toastjärn vs Våffeljärn?


I morgon är det våffeldag och jag har inget våffeljärn... typsikt! Varför har jag inte det egentligen? Jag har två mjölkskummare, två brödrostar, två toastjärn..TOASTJÄRN? Kanske kan jag göra våfflor i ett toastjärn.. det duger att funderar på tills i morgon.

Övrigt just nu så är det bara plugg, åter plugg och ännu mer plugg. Det har redan gått 5 veckor sedan förra tentan och på lördag är det dags för en ny. Den här gången känns det inte lika bra som det gjorde inför juridiken men det känns som om jag borde klara ett godkänt iaf och de är det viktigaste.

Om ni undrar vad som händer med designen av min blogg, så är en ny design på väg. Den otroligt randiga bakgrunden, ska troligen vara borta till helgen. 






♥♥♥



Att få börja dagen med en promenad är livslycka, specielt när man känner att våren börjar närma sig med stormsteg, det är just nu 6 grader varmt i skuggan, solen tittar fram och man hör hur det rinner vatten i stuprännorna, och jag ska ut på en promenad med David.

Vi har en förmåga att alltid vakna tidigt, eller kanske är det så att jag alltid vaknar tidigt och väcker honom det är iaf David mening på det hela. Vi åt en godfrukost och tittat på den amerikanska showen Biggest loser, det finns inte något annat säga om det än att jag fick rysningar och tårar iögonen av att få se vilka människor dom har förvandlas till. Vilket självförtroende och det är dom helt klart värda efter att ha förlorat 84,6 kg i vikt på 4 månader, fattar ni 84,6 kg på 4 månader.
Totalt imponerande!





♥♥♥

Fredag igen... redan?
Herregud vad veckorna går fort, det är väl härligt när det är så och inte tvärtom. Dock så var det länge sedan jag kände att veckorna gick segt, kanske är det för att jag trivs med mitt liv just nu och har gjort dom senaste åren. På resan minns jag att det alltid var helg, för när jag tänkte hem på mamma och pappa så var dom alltid lediga. Typiskt för man längtade ännu mer då att få komma hem till deras fredags och lördagsmys.

Ikväll ska jag ha fredagsmys med David och Solsidan, solsidan och popcorn är absolut fredagens höjdpunkt!



Jag ska nog bara ta det lugnt den här helgen och gå hand i hand med David och bara njuta över att vara ledig!


Det kommer mer snö i Stockholm!

Godmorgon!
Neej, är det sant? Snöar det? Nej jag måste drömma? Aj fan nej jag drömmer inte...SUCK!
Jag har absolut ingenting emot vintern, men våren är tusen gånger bättre, och det känns idag faktiskt som om våren aldrig kommer titta fram på riktigt. Jag hörde på nyheterna igår att den första tussilagon hade kommit fram i Stockholm, men idag snöar det IGEN.

Igår var jag otroligt nära att sätta på mig vårjackan, men tänkte att jag kan vänta några veckor till så jag inte drar på mig en förkylning mitt i allt. Men nu känns det som om det är månader kvar tills jag får använda min vårjacka. Så himla typiskt, mina planer idag var att ta t-banan till gamla stan sen hoppa på djurgårdsfärgan och promenara lite där tillsammans med Susanne och Rikard och sen ta oss till Karlaplan och fika hemma hos Daniela. Men nu blir jag lite tveksam på om det är skönt att gå ut och gå, kanske ska jag lika gärna pallar mig till gymmet.

I Sverige pratas det, och det klagas otroligt mycket  på vädret egentligen. Jag tycker nog att vi svenskar är lite väl kräsna, och jag är absolut en av dom. När det är för varmt klagar vi på det, när det är för kallt klagar vi på det, när det regnar så är det för blött, och när det inte regnat på några dagar så klagar vi på att gräset behöver vatten. Men det finns dom som har det betydligt mycket värre, jag hörde bland annat att det dragit in en cyklon över Fiji inatt, tänk om det skulle hända oss, vad skulle svensken säga då?












När jag ser dom här bilderna får jag mig en tankeställare. Vi har det otroligt bra i Sverige och jag tänker varje gång att jag har inte rätt att klaga för att det kommer lite snö, endå gör man det gång, på gång, på gång.
Jag hoppas verkligen att det väcker en tanke hos er också, tänk engång extra,
 Är det här egentligen någonting att klaga över?


I Göteborg kan allt hända!

Ballerina kladdkaka,någon som har smakat? Nu har iaf jag gjort det!

Jag var väldigt tveksam till en början varför man skulle doppa kakan i mjölk, jag menar borde man inte göra en kaka som är klar att bara äta, för när man är sugen på kaka vill man äta den där och nu, man har inte tid att behöva hälla upp ett glas mjölk innan. Men mjölken var nödvändigt för att det huvudtaget skulle smaka någon sorts kladdkaka. Enligt mig ska en kladdkaka vara kladdig, halva grejen med att äta kladdkaka är att den nästan ska vara som smet. Men hur sjutton ska man få en ballerinakaka att bli rinnig?

När man doppade den i mjölken blev den iaf lite kladdigare, men nej tyvär den smakade inte kladdkaka men god det var den. Jag kommer säkert köpa den igen, men inte då jag är sugen på kladdkaka då blir det faktiskt till att baka en med enga händer och recept.

Jag hörde faktiskt från en kompis idag, närmare sagt Rikard, att han brukar laga kladdkaka i micron? Någon mer som brukar göra det?. Enligt mig låter det helgalet.


Måndagar kan vara mysiga


Det finns ingenting mer underbart än att få höra en person man älskar sitta och spela på gitarr.

Tyvärr så är inte David lika pigg på att spela inför andra inklusive mig, men när han väl göra det så njuter jag till 100 procent.

I morse fick jag sällskap och David till Universitet eftersom han också skulle plugga idag. Det vart en kort dag, eftersom jag fick extrem huvudvärk och det lockade mig mer att följa med David hem som var klar redan runt 13.00. Tanken var att jag skulle fortsätta läsa när jag kom hem, men så blidde det icke.

Vi somnade i 1 timme, gick till affären, lagade pannkakor och bara myste och jag fick avnjuta några låtar spelade av honom enda tills han var tvungen att åka till Västerås för två nya arbetsdagar.

Det här vart ett blogg inlägg som jag egentligen inte gillar, när man bara skriver om vad man har gjort under dagen, bloggar med tankar och funderingar är dom bästa enligt mig, men idag har jag varken tänkt eller funderat så det blir inte så mycket bättre.

Jag har bloggat lite tidigare om Västerås Basket flickor 94 som spelade SM, tyvärr så åkte dom ut i helgen efter en förlåt mot Södertälje , och trots vinst mot Gladan åkte ut med 2 fjuttiga poäng i poängskillnad. Ibland är det dom små poängen som gör det. Jag tycker verkligen att dom var värda att få ett SM guld, till skillnad från alla Stockholmslag som har hundratals baskettjejer att välja på medans Västerås har 10 otroligt duktiga tjejer som får kämpa i varje match.

Snart är det SCANIA CUP i Södertälje för tjejerna, och jag hoppas ni är redo att vinna det är eran tur. Nordiska mästare är ordagrant bättre än Svenska mästare! :)
Stort lycka till!





En familjehelg!

Ja, ni vet väl hur det kan vara när man ska ha föräldrar på besök?
Det måste vara fint överallt, t.om. i garderoberna för tro mig dom tittar där också. Specielt min mamma som är stenhård med att man ska ha strykta kläder.

Det fanns inga andra alternativ för mig och David än att stiga upp tidigt i lördagsmorse och börja städa. Det kändes ändå skönt att få det gjort och jag vill ju att mamma ska vara stolt över hur fint hennes dotter har det.

Jag har haft en helt underbar helg, med promenader i Gamla stan och i Hammarby sjöstad.
Det vart schlagerkväll även på Vänersborgsvägen, Aalar höll starkt på Timotej men fick som ni kanske såg endast medhåll från Luleå, aningen väntat kanske? Själv så tyckte jag att många låtar var bra i år, jag höll på Erik Saade, Ola och Annas låt var även den helt okej.
Mamma tyckte nog ganska lika med mig, däremot så var David som vanligt negativ mot alla bidrag.

Men man kan väl inte göra annat än att gratulera conversen och Anna, och hoppas på att hon bjuder folket på samma gåshud som hon gjorde i sin första audition i Idol.


Nu har mamma och Aalar lämnat oss för den här gången.
Det är konstigt att man saknar dom mer nu, än vad jag gjorde innan dom kom.
Men jaja, det är snart påsk och då ska jag hem och fylla magen med påskmat.






Mor och Dotter


Aussie Aussie Aussie - Oy! Oy! Oy!

We are moving to Australia!

För att göra vardagen lite enklare har vi satt upp ett nytt mål!
Resan www.gobeforeitstolate.blogg.se var allt för länge sedan nu och vi är helt klart sugna på att åka igen.
Ett av dom länder som vi har pratat och saknat mycket är Australien, vi vill och vi ska tillbaka.

Eftersom att studentekonomin inte tillåter att åka och bara slappa den här gången så har vi idag bestämt oss för att åka dit och jobba under ett år.

Självklart tänker vi inte lämna bort vår lägenhet redan nu utan vi har bestämt oss för att fullföra våra studier och sedan bege oss mot helt underbara Australien.

Flytten/resan kommer därför att bli någongång under 2013. Det är alltså många år kvar, men vi känner endå att det är viktigt att ha någonting att sträva efter. Mamma var lite mindre glad över att hennes dotter ska flytta till Australien men hon sa att hon troligen skulle hinna vänja sig vid tanken.




Den här bilden som jag hittade på en annan blogg för någon vecka sedan, har verkligen hjälpt mig att fatta ett beslut om vi ska flytta eller inte. Den här bilden säger så mycket, våga och vinn!
Det är just det jag tänker göra, tänker sluta upp och vara lite småskraj för det man inte kan. Utan bara prova.. och jag är säker på att jag kommer ha det helt underbart!





Hammarby Sjöstad<3





Jag har nyss varit och vandrat här i 2 timmar.
Kanske är det så att jag börjar gilla Stockholm?




Det är så vackert!


Åh vad det är underbart att vakna på morgenen och inse att himlen är klarblå och att solen skiner.

Idag har jag ingen skola, så ska göra det som JAG vill hela dagen.  Jag tänkte börja nu med att göra mig en god frukost sen ta mig ut på en långpromenad ner till vattnet(isen). Det finn ingenting bättre än att få vara ute och gå i det här vädret.  Efter det är det troligen dags för lite lunch och sen blir det att knalla över till Lena och låna hennes balkongstolar och flytta över dom till min balkong, det ska pluggas på balkongen. Jag tänker inte ge bort några solstrålar jag inte.  :).



WOW vilken pappa!

Stort Stort Grattis Pappa!
Min pappa har idag 7 mars 2010 åkt vasaloppet med galans.
Jag är så jävla stolt över honom!


Han är den med gulmössa som man ser längst fram!

Vilken tid han kom in på vet jag inte än, det enda jag vet är att han har klarade det och att jag fick se målgången via webben. Stort Stort grattis igen, jag visste du skulle klara det.


En vecka fylld med " kändisar "

Det är inte svårt att hitta en "kändis" i Stockholm
Jag har hittat 3 den här veckan!
"kändis" - kanske inte dom största men man känner igen dom.

Anna Lindmarker - Nyhetsankare TV4
Såg henne i grannhuset, kanske bor hon där?



Markus Aujalay- TV kock på TV4
-Såg jag på ICA globen, där han var med sin son. Lite roligt för jag tänkte att det vore bra att hitta någon som jag ge en lite inspiration till kvällsmaten så dök han upp, vågade dock inte fråga vad dom skulle äta till middag.



Tobbe trollkarl
-Såg jag i Gamla Stan där han satt för sig själv och tog en lunch!


Snurvel, Snurvel!

Ja,exakt så låter jag och min näsa!
Typiskt att det ska bli så här nu, jag som precis hade blivit friskt. Det startade igår när jag, Daniela och Susann var och fikade så kände jag att jag började få lite ont i halsen, tänkte inte mer på det och drog och tränade. Där var nog felet, jag skulle inte ha tränat. I morse när jag vaknade så gjorde det jätteont i min hals och näsan rann. Jag drack två koppar te, packade ner ipren och begav mig till skolan.

Jag kände mig bättre på dagen, men inser nu efter 1 timmer promenad att jag inte är frisk. Så det får bli en lugnkväll med film och massa C-vitaminer ska det ätas. Jag tänker inte tillåta mig att bli sjuk. Jag ska ju spela badminton på lördag med David, Susanne och Rikard. Ser jättemycket ifram emot det, då får jag se till att inte bli sjuk så jag måste stanna hemma!





Helgen

Nu är den efterlängtade helgen redan över!
Jag har verkligen haft det jättetrevligt den här helgen, i lördags kom Malin till Stockholms Central runt 13.00. Jag kände nästan inte igen henne när hon kom gående, jag hade glömt hur fin hon är :).
Vi gick och åt mat, sen gick vi och panik shoppade lite kläder till kvällen. Vädret var skit och vi var inte alls taggade för fest. Vi hittade iaf lite kläder, jag köpte en grå klänning och ett par läderleggins och jag var redo.

Jimmy och Niklas skulle på hockey i Hovet, och kom till oss runt 18:00 och då hade övriga gäster redan hittat hit. Jag/ vi fick jättefina inflyttningspresenter, av Malin fick vi ett kanonfint kakfat fyllt med kakor och te. Av Daniela och Nadja fick vi ett ljusstake och fina tulpaner. Tack Tack ska ni ha!

 
När klockan började närma sig 00:00 så vart alla trötta, ingen orkade längre gå ut på krogen som vi hade bestämt, eller jo Jimmy och Niklas drog ner till Stureplan och såg på folk medans vi andra sov.
Trots att det inte blev någon utgång så var det en väldigt lyckad lördag.

Söndag
Vi vaknade tidigt, och bestämde oss snabbt för att det var en dag som skulle inhålla nyttigheter. Promenad och absolut ingen onyttigmat, då ångest var ganska stark efter cider drickande godis/chips ätande i lördags. Vi (tjejerna) tog en promenad till Globen där vi passade på att äta hälsotallrik till lunch och shoppade lite. Jag köpte en halsduk, en tröja och ett par stövlar på rea. 
Sen åkte Emma till Julia och jag och Malin var nu själva, vi lagade tacos och drack lite te på kvällen och såg på tv. 
 
Men idag åkte Malin hem!
Tack för en underbar helg Malin, det har varit så kul att ha dig här. Alltid lika hemskt att säga hejdå till dig. Jag säger bara fruktsallad TAH....!
Vi ses snart igen.

Helgens bilder:


Jimmy, Älskligen, Malin, Daniela, Rebecka och Nadja

Ett inslag av goa glada Göteborg.

Hjelting släpper loss!

Malin, Jag, Niklas, Jimmy, Emma, Rebecka, Nadja


♥ Älskar dig ♥

 


RSS 2.0