Spinning

Nu har jag kommit hem efter ett tufft pass spinning på SATS.
Det var så skönt att få 60 minuter till att inte tänka på någonting alls, jag var nämligen lite smått irreterad idag på eftermiddagen av olika skäl, som jag inte tänker nämna i en blogg som denna.

Irritationen sitter kvar, men jag slapp iaf tänka och irretera mig för en timme.
Jag fick jättefina armband från sötaste Daniela idag i födelsedagspresent ♥, som hon hade gjort själv.
Jag ska ha de turkosa på mig i morgon :), möjligt att det kommer en bild.


Prinsessan


Jag kan inte tycka annat en synd om stackars prinsessan Madeleine.
Jag blir så förbannad när jag ser nyhetsextra Madeleine bryter förlovningen med Jonas.

Okej, hon tillhör våran kungafamilj, men snälla ni hon är faktiskt en människa med känslor som precis alla andra.
Om det nu är så att Jonas har varit otrogen mot henne, klantigt Jonas när hon är en sådan offentlig person det kan jag väl hålla med om, men att de finns människor som anser att en förlovning inte ska brytas bara för man är adlig, tycker jag är helt sjukt.

Jag skulle aldrig gifta mig med en person som har varit otrogen mot mig, och jag skulle inte heller gifta mig om mitt förhållande var rangligt. Jag tycker det är skönt att hon sätter näven i bordet eller vad man ska säga och bryter sin förlovning med Jonas istället för att gifta sig och tvingas leva olycklig i ett ytligt förhållande.


Måndag

Godmorgon läsare!
Då var det måndag igen, jag sitter här med mitt kaffe från Lidl och min gröttallrik och bekymras lite över att inte solen strålar idag, men enligt tv 4 vädret ska de skina upp på eftermiddagen.

Idag ska jag hem till söta Daniela och plugga tillsammans med min grupp. Daniela har aldrig lagat mat i sitt otroligt väl designade kök, så tydligen ska de invigas idag. Gud bevare mig väl, att inte den lägenheten börjar brinna.

Förörvigt är jag väldigt sugen på att köpa mig en systemkamera.
Vilka otroligt fina bilder det blir.
Men jag får nöja mig med min rosa digitalkamera den är inte så dålig den heller.

Ikväll blir det spinning, de var länge sen som jag var på spinning. Jag saknar att gå på spinning på ELIXIA Sandvika, så himla häfftig cykelsal, panorama fönster och utsikt över havet. 

Vi köpte en grill igår, jag var väldigt skeptisk till det till en början. Men nu känner jag mig snarare lycklig och förväntansfull över att vi ska grilla på fredag<3 och hälsa våren välkommen.
Grillen är pytteliten, som en liten hink ungefär, finns på Rusta för 149,-.

 

 

Det blir fina kort med min digitalkamera också.


Vilken är min storlek?

Är det bara jag som har det där BH-problemet, när brösten ramlar ut, bh bandet skaver, och upplevelsen av att BH inte är något behagligt plagg?

Tack vare mormor har jag nu hittat en BH i min storlek, den sitter skönt och brösten sitter där dom ska :).
Det är nästan så jag ser fram emot att få bära den igen i morgon:).Haha, tyckte den här bilden gav en klar bild över vilken storlek på melonerna eller citrorerna man faktiskt har.


Kärlek


Jag älskar dig
förevigt!
Min kärlek till den här människan är obeskrivlig.


   


För 22 år sedan föddes jag!

Grattis till mig!
För 22 år dvs. den 23 april 1988 klockan 02:51 fick min mamma och pappa sitt första barn. Den var en flicka, men massor med svart hår och skrynkliga fingrar. Det vart en Sara Stener, tanken vara egentligen att det skulle bli en Emelie, men när jag föddes tyckte inte min pappa att jag såg ut som en Emelie, eftersom att jag var mörkhårig. Hmm, jag vet inte hur han kunde tro att jag skulle vara blond eftersom både mamma och pappa är brunhåriga.

Det roligaste som jag har fått återberättat om min födsel, är att när jag föddes så kan man som förälder tydligen vara lite förvirrad och kanske inte tänka helt klart, vilket jag fick bevisat efter min fars kloka uttalande. 
När jag föddes var jag tydligen lite svullen nere vid pusekatten, så det såg ut som om jag hade kulor, men saknade snopp. Min pappa sa då, - Ah, han har ju kulor men ingen snopp, men de får väl gå endå..haha.

  Jaja det var lite kort och gott, om min födsel. Nu sitter jag här 22 år gammal och har hunnit med en heldel. Jag började på Nordanbydagis runt 1-2 års ålder, och hade en favorit fröken vid namnet Barbro. Jag började ettan på hästhovsskolan  år 1995 där min första fröken hette Karin, kommer ihåg att jag gillade henne massor. Sen skulle Hästhovskolan läggas ner och vi fick flytta över oss till Emaus skolan, där jag fick min första bästis Carolina Cardona.  Gideonsbergskolan blev min högstadieskola, Jens och Örjan blev klassföreståndare för den här gången.  Jens hade långt hår och var allmän cool tyckte jag iaf på den tiden, kanske gör jag det fortfarande.

Någonstans här började jag också spela basket i Västerås Basket flickor -87. Ah, jag vet att jag är född 88, de flesta tjejerna i basketlaget för födda 1987  därför blev vi ett 87 lag.

Det var dags att börja gymnasiet 2004. Wenströmska gymnasiet hamnade jag på, jag kommer ihåg att jag grät och grät och grät för att jag inte fick gå på Rudbeck,  jag hamnade på Wenströmska eftersom att jag bodde på Skälby.  Under min gymnasietid fick jag extrajobb på Mcdondalds Erikslund, där jag också började jobba heltid efter att jag tog stundeten 2007 SP3A.  Det bästa under gymnasietiden var att jag fick en vänn för livet, Emma Hjelting<3.

I oktober 2007 flyttade jag till Oslo, helt själv. WOW! Här träffade jag också en av bästa vänner Malin Olofsson <3 och min stora kärlek David Lindblom<3. Efter Norge tiden blev det att åka jordenrunt tillsammans med mannen i mitt liv, och nu bor jag i Stockholm tillsammans med honom och studerar på Stockholms Univeristet och planerna på att bli affärsjurist är på väg att bli verklighet.

Jag måste säga att jag är väldigt nöjd och stolt över vad jag har åstadkommit i mitt liv så här långt, och det finns två personer jag specielt skulle vilja tacka för det. Dessa personer är min Mamma och min Mormor<3.
Tårta!

 Vilken tårta är den bästa? :)Jordgubbstårta?Chockladtårta?Prinsesstårta?Glasstårta?

Jag gillar glasstårta massor! Prinsesstårta njea inte så väldigt, David gillar det! Chockladtårta kan bli lite väl mastigt, men chocklad gillar jag skarpt. De finns ingen annan tårta som passar så bra på midsommar som jordgubbstårta.

Jag kan inte välja.. Vilken väljer ni?


SNÖ? Dagen före min födelsedag!

Tur för mig att det inte snöar i Stockholm, men jag hörde ryktas om att de var vitt på marken i Västerås och att de snöade för fullt. Jag kan inte minnas att jag haft snö någongång på min födelsedag, jag vill inte ha de på min 22 års dag heller, så jag hoppas att de är borta till i morgon.

Jag har haft besök av min barndomskompis Caroline sen igår, vi har haft de otroligt mysigt, pratat massor och bara tagit de lugnt. Jag kände att jag behövde de, dock så är jag fortfarande helt slut. Kanske beror de på att hela Stockholm är grått idag, det är så mulet att jag knappt såg Kurt imorse när han kom på besök.

Just ja, jag har kanske inte berättat för er om Kurt, Kurt är nämligen min Ekorre, haha eller min och min. Ekorren som bor i björken utan för mitt och Davids fönster. Jag matar honom varje dag, och har insett att om jag inte ger honom mat, eller är lite seg i starten kommer han och sätter sig på min fönsterbräda, det dröjer nog inte länge tills jag och Kurt sitter och tittar på nyhetsmorgon tillsammans i klippan soffan.

Ni, vet dom här dagarna då man verkligen inte orkar göra någonting alls? Exakt en sådan dag har drabbat mig idag, jag känner för att köpa en stoooor påse godis, en cola och se på någon kärleksfilm och släppa en och annan tår i godiskålen. Men NEJ! Jag tänker nu sätta mig på cykel ta mig till SATS och köra ett ben+mage styrkepass. Sen tänker jag sätta mig och plugga och efter de laga mat till Gulli som kommer hem från Västerås ikväll..

Kanske borde jag ta med dusch grejer och ta en liten bastu på gymmet? Aah det är jag nog endå värd.


Jag pressade allt fram ett léende idag, men det satt långt inne!


BalkongläsningNej ta de lugnt, det här är inte min balkong. Jag hade däremot önskat att de vore de, men jag ska se till att piffa upp min också nu när sommaren börja närma sig med stormsteg.

Jag hade nämligen tänkt att sätta mig ute på balkongen i solen och läsa min rekryteringsbok :) . Tro de eller ej, men jag har hittat en bok som jag tycker är rolig att läsa.

Det står en del i den här boken om kompetensmodeller, läs gärna igenom dom och försök finna ut vilken person du är. De är någonting du kan ha nytta av vid en intervju eller om du kan använda dig av vid rekryteringsprocess.  Jag insåg att de var många som jag tyckte passade in på mig, samtidigt som jag såg mina brister.

Sammarbetsförmåga: Arbetar bra med andra människor, relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.
Relationskapande:Är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang, skapar och underhåller kontakter.
Övertygande:Är duktig på att påverka och övertyga andra. får andra att hålla med och ändra sin åsikt eller sitt beetende.
Affärsmässig: Förstår och tillämpar affärsmässiga principer på ett bra sätt. Fokuserar på kostnader,intäkter,vinst,marknader och vad som kan ge störst avakstning.
Ledarskap: Leder,motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål.
Stresstålig: Är lugn, stabil och kontrollerande i stresssitutationer. Behåller en realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.

Det finns många, många mer kompetensmodeller i boken Kompetensbaserad, rekrytering, intervjuteknik och testning skriven av Malin Lindelöw Danielsson.


REA!

Ännu en gång har man sagt hejdå till mamma med tåren i ögat.
Ursch, tänk att man har blivit så stor att man bor hemifrån med sambo i en annan stad, jaja så är väl livet och kanske vore det inte samma sak att bo hemma när man är 22 som om när man var 12?

Hur som helst, så har mamma varit på besök hos oss i helgen eftersom att hon skulle på Greace musikal med sitt jobb. Vi passade på att shoppa i både lördags och idag, min stora shoppingdag var helt klart idag. Vi åkte in till city och jag fick köpa mina egna födelsedagspresenter för mammas pengar. Super, då får man exakt de man vill ha:).

Det är sällan jag hittar saker på rea som jag verkligen tycker om, jag ska inte säga att det är sällan jag handlar
på rea för de är en helt annan sak.Oftast blir det så att jag hittar någonting jag tycker är fint för det billiga priset, kommer hem känner mig ganska nöjd, lägger in sakerna i garderoben och där blir det liggande. Någon som känner igen sig?  Idag shoppade jag för mina födelsedagspresenter på rea, helt perfekt för då fick jag mer saker för pengarna. Kanske det som är vitsen på rea? och jag verkligen ÄLSKAR det jag hittade.

2 halsdukar, En tröja/klänning, 2 par byxor, och en väska. Väskan är nog de som var mest behövligt av de här sakerna. Jag börjar nämligen bli sne i ryggen av att bara alla böckerna i en väska som inte går att hänga runt kroppen. Så idag hittade jag en 100kr på HM. Till er som är shopping sugna så har HM massor med rea.Det togs ockå lite bilder på mig och mamma under helgen. Dom är tagna på mammas kamera, så jag får lägga in de bilderna på bloggen vid ett senare tillfälle.


Kvävs av alla papper, jag behöver frisk luft!

Exakt så mådde jag idag, inte långt i från andnöd och paniken hade slagit in.
Jag hatar, hatar och åter hatar hemtentor.
Det är så mycket bättre men en salstenta man går dit och skriver sitt på 5 timmar sen är skiten över, nu måste man sitta och må dåligt i hela 168 timmar. Ni som känner mig vet att jag gråter över allt, lyxfällan, miljonlotteriet, talang så självklart har jag också gråtit över tentan i organisations teori också.
Den person som fick ta skiten idag var min underbara pojkvän, stackarn att du måste stå ut med mig, men har man valt mig får man stå ut med allt som hör till!

Efter några behövligt tröstande ord, och lite kärlek så fick jag rådet av David att ta en paus,gå ut i solen och ladda lite ny energi. Det var också det jag gjorde och nu känns det lite bättre men inte helt bra... men med hjälp i morgon och lite sömn i natt så kommer jag fixa det här, fram med lite jävlar anamma som Susanne sa så ordnar du det här!
Så fram med självförtroendet och min vanliga energi, så ska jag nog visa upp ett A tillslut!

Jag tog mig en låååång promenad för det var mycket energi som jag behövde, jag vandrade närmare sagt ca 3 timmar, och tog energi av solen och njöt av en kaffe i Hornstull med Susanne.
Här kommer det lite bilder från dagen för lyckades faktiskt ta med mig kameran :).

Solbrillor, helt klart behövliga idag!
Ser ni globen?


Lördag!Idag ska jag ta en lugn dag, men träning, plugga med hemtentan och sen blir det en myskväll med Salander och kanske besök av Susanne och Rikard. Jag och älsklingen sov till halv 11 idag, det har inte jag gjort sedan jag var 15 och sov hela tiden, jag har nämligen en förmåga att vakna runt 8, kanske brås jag på mamma som vaknar runt 6 varje morgon.

Nu ska jag pallra mig iväg till SATS och löpa lite, och träna mage. Det kan behövas efter att jag åt jordgubbspaj igår :).


Tillbaka i Stockholm!

Nu är påsklovet slut för den här gången, och jag är på plats i Stockholm igen. Det har varit underbart att vara hemma och jag har verkligen haft det toppen, jag har sovit ut så länge jag har velat. Jag har umgåtts massor med mamma. Det är tur man har mammor, som hon har hjälpt mig dom här dagarna med att försöka hitta gardiner och kuddar till vårat sovrum. Nu äntligen har jag hittat det, möjligt att ni kan få en bild senare, men sovrummet känns endå lite privat. :).

Jag fick sällskap av Emma till Stockholm, troligen kommer hon stanna hela veckan. Så kul att äntligen få ha henne på besök och att vi kan umgås bara vi ♥! Vi var lite sega med att komma iväg från Västerås, så vi var i Stockholm runt 7, då åt vi lite mackor och kollade på tv och här har vi setat sen klockan 7 och nu är klockan närmare 00.00. Men det är mysigt att bara sitta och prata om allt mellan himmel och jord, man behöver verkligen en nära vänn för att fungera, och Emma är verkligen den vännen som får mig att gå runt. Det är synd att det finns så många som försöker leka vänner, men verkligen misslyckas totalt, vad är glädjen med att såra andra människor hela tiden?  hmm.. jag kan inte finna något svar!

I morgon ska jag till skolan på eftermiddagen och antar att Emma blir kvar i lägenheten innan vi eventuellt ska iväg och träna lite FLOW, jag måste ju ta med henne på det omtalade passet som jag bara älskar.

Dream as if you could live forever
Live as if you only have today

 


En dag fylld med tjejsnack!

Idag har jag tagit upp kontakten med några gamla vänner. Tiden rinner lätt ifrån en och när man sitter där och umgås igen inser man att det har gått ca 6 år sedan sist. Jag träffade min vänn Emelie idag. Som jag umgicks med den största delen av min skolgång.Vi började umgås när hon flyttade till Västerås ifrån Norrköping, vilket år det var hon kom hit kommer jag faktiskt inte ihåg och ska därför hålla det osagt, men det är en otroligt söt tjej som jag har delat många roliga minnen med.

Emelie blev mamma i december i år åt lilla Melvin. Gud, vilken goding han var. Jag känner inte eller har träffat Melvins pappa Robert, så jag måste nog endå tycka att Melvin var lik sin mamma.
Jag fick bara tre spyor på mig, men det hade varit värt alla spyor i värden för att gå mysa med den lilla goding, jag bar på honom hela dagen och det var inte många sekunder han fick vara hos sin mamma.

Det var så kul att få träffa Emelie igen, och veta hur hon mår och hennes familj och höra hur hennes liv har sett utan sedan sist och vilken typ av vardag hon lever i nu, som nybliven mamma. Jag måste erkänna att jag blir sugen på att skaffa mig en egen knodd, men det finns lite till saker jag och David vill hinna med först innan vår Melvin kommer till jorden.


Emelies Melvin♥

På eftermiddagen träffade jag Caroline, också en gammalkompis som jag gick på samma fritids som och vi spelade även i samma basketlag. Det är en tjej som jag inte förstår varför jag inte umgått mer med, vi har lixom aldrig umgåtts på fritiden förut, men jag hade verkligen kanontrevligt idag och längtar redan massor tills nästa gång vi ses.

Nu ska jag ta och krypa ner i sängen och vänta med iver på att se om påskharen hittar sig ut i min trädgård inatt, eftersom att i min traditionsenliga familj så letar man påskägg varje påskafton ute i trädgården. Dock så kan jag inte minnas när det senast var snö på påsken?


Regnet det bara öser ner!

Nu är jag hemma hos mamma och Aalar och ska avnjuta ett efterlängtat påsklov, men tyvärr har jag mycket att läsa och måste därför plugga lite på lovet. Typiskt!

Jag ska strax gå ut och gå med Molle, min älskade hund! Men regnet bara öser ner, inga regnkläder har jag, och bara vårjacka. Känns inte helt som om det är vår i Västerås än, det var något varmare i Stockholm.

Idag ska vi fira David hemma hos hans föräldrar, eftersom dom inte fick chansen att gratulera honom på födelsedagen i tisdags. Så det blir middag där klockan 19.00 innan det hade jag tänkt att hälsa på gammelmormor och ta en fika med henne.

Tänkte också försöka hinna ta mig till IKEA och köpa gardiner till sovrum och vardagsrum. Det måste verkligen in lite färg i sovrummet nu, även om jag gillar vitt, vitt och vitt så kan det inte se ut som ine på ett sjukhus.

På lördag är påskmiddagen inbokad, påskmiddag är väl i princip samma sak som julmaten?
Ägg, skinka, prinskorvar, köttbullar, lax, sill, potatis, ah vi har nog iaf samma typ av mat på middagen, den enda  skilnaden jag kan finna är väl att julmusten har bytt namn och kallas numera påskmust.

Men jag får passa på att önska alla läsare en gladpåsk och hoppas ni får ett och annat påskägg.


RSS 2.0