En smygtitt...

Nu har projekt sovrum gått av stapeln, jag har sett ut som en vandrande målarfärgsburk hela dagen, regnet har vräkt ner utanför fönstret, men trots det har jag varit väldigt lycklig över att ä n t l i g e n få starta.
 
Efter att irrat omkring på de mansdominerande företaget Fredells för att hitta det perfekta brädorna/plankorna till min sänggavel, och den perfekta grön/blå/grå nyansen till IKEAs trappstegspall satte jag igång. De är långt ifrån klart och det är ofta det är de där småfixet i slutet som gör möblerna och rummet blir så där helt perfekt som man har tänkt sig, så fullkomligt älskar jag vårat nya sovrum redan. 
 
Svärmor som förövrigt är konstnär och borde klara av utmaningen jag gav henne att hitta den exakta färgtonen som skulle matcha mitt Himla ljus, överaskade med råge. Jag själv irrade bort mig helt bland de väldigt gröna färgerna medan jag tittade undrande på henne som befann sig bland den gråa färgskalan. Eftersom jag hade önskat hjälp fick jag också lita på hennes ord, och fy bubblans vad bra det blev och kommer att bli när allt är på plats.
 
 
 
Här på bilden kan ni se vad som ska komma och bli våran sänggavel, och ni ser också att pallen har fått sig en annan lyster (ytterligare engång så gör sig inte färgen helt rättvisande i kameran). Pallen är samma pall som jag tidigare haft i hallen som visas tidigare här på bloggen. Till en börjar var det bara en vanligt furupall, som jag senare målade med drivvedsfärg.Mycket mer än så här tänker jag inte bjuda på men jag kan garantera att det ligger en riktigt tuff grej till höger om den här bilden, någonting jag inte kommer visa fören allt är på plats.
 
Nu måste jag dra täcket över huvudet för att orka med att packa ner köket i lådor i morgon. 
Kram. 

Inte bara ett...

Det är ju ingen etta vi ska flytta till, även om det kanske har verkat så när det har pratats sovrum och åter sovrum.  Det är inte bara ett rum som ska inredas. De andra rummen har hamnat lite prio två, tre och fyra just nu eftersom att vi inte kommer att tillgången till dessa rum helt fören i slutet av augusti när möblerna som står i lägenheten nu ska få flytta på sig. 
 
Nästan varje dag besöker jag någon inredningsblogg, hemsida eller bläddrar i någon tidning fylld med vacker inredning. Så självklart drömmer jag och fantiserar lite för mig själv även om de andra rummen. Planerna för det "lilla" rummet går lite fram och tillbaka, och jag har några saker jag vet att jag vill ha in där. Men inte helt färdig hur jag vill ha det och det känns väldigt skönt att jag har så lång tid på mig att försöka skapa en helhets bilder över hur jag vill ha det i just det rummet.
 
 
Är det något rum som jag och David tillbringar mycket tid i så är det i vardagsrummet. En ny soffa ska beställas och levereras i börja av september. Några mer nya möbler måste in där eftersom att tidigare byrå och sidobord ska förflyttas in i sovrummet. Ni som har läst min blogg ett tag vet att jag och David  var i Paris i januari i år och där besökte vi en "loppis/marknad" men otroliga antika möbler.  Lite undangömt hittade David ett gammalt omklädningsrumsskåp i plåt, riktigt gammalt och slitet, och självklart förälskade jag mig.
 
Att ta med det på flygplanet var ingen möjlighet så jag fick faktiskt nöja mig med att få det på bild och ha det i minnet i hopp om att jag skulle komma ihåg det när det var tid för oss att göra om. Nej jag har inte glömt bort det, och ännu mer påmind blev jag efter att jag besöka IKEAS blogg och se dessa bilder. Hur snyggt var inte detta?
 
 
Jag vet att det finns/fanns ett likande sådant här skåp på två shabby chicks i Sickla här i Stockholm, och att det är en som säljer ett av dessa skåp på blocket just nu. Men trots det så är det för dyrt för mig/oss för tillfället så jag väntar på ytterligare ett brakfynd eller så drömmer jag vidare.
 
Men insipiration kan man aldrig få för mycket av och några saker från det här rummet tänker jag faktiskt ta med mig in i köket...vi får väl se hur det blir...
 
Kram.
 
 

Vilken lyckad inredningsdag!

 
Ja ni ser rätt, jag har unnat mig!  När jag steg upp i morse var jag tvungen att ta en liten omväg till badrummet förbi vardagsrummet för att se om mina älskade himla örngott låg kvar på stolen där jag lämnade dom i går kväll, och ja det gjorde dom. 
 
Jag gjorde ett fynd med dunder och brak, och jag kände mig så där barnsligt lycklig när jag gick hemåt mot tunnelbanan. Nu är det nästan bara en vecka kvar tills flytten går av stapeln. Det ska bli så kul att göra i ordning sovrummet tills David kommer hem. Jag tror och hoppas att det här sovrummet kommer bli helt fantastiskt, harmoniskt så som jag vill ha det.
 
Himla ljuset har fått sällskap av en Uggla. Jag fastnade sedan en tid tillbaka för det här med att en uggla i sovrummet. Det känns väldigt passande att ha just en Uggla där, för mig känns det som ett harmonisk varelse. Ugglan är mest aktiv i gryning och skymning, kanske kan den vaka över oss när vi ska sova...
 
 
Inte nog med att den eventuellt ska vaka över mig, så tror jag att jag hittade den där prylen som jag efterfrågat en tag. Den moderna och designade saken som skulle bryta av det romantiska. Jag är fullt medveten om att den inte är jätte vågad, men den känns som en bit på väg. 
 
 
 
 
Midsommarafton har det också hunnit bli i dag. Förra midsommarafton firade jag tillsammans med David i Kina på en restaurang med Peking anka. Den här midsommarafton ska jag fira tillsammans med hotellets gäster. Det känns helt okej, även om jag självklart hade smaskat på sill och potatis, jordgubbstårta och grillat, ja ni vet allt som hör midsommarafton till.  Det återstår och se om det bli en midsommar på sommarön nästa sommar eller om vi är och förverkligar våra planer på andra sidan jorden. Dessa planer håller jag lite på men en dag så...
 
Trevlig midsommar kära läsare, hoppas att ni får en fantastisk dag och kanske är ni uppe så sent och firar att ni får se en äkta uggla i gryningen. 
 
Kram. 
 
 
 

Trevlig middag och lunch


Vilken trevlig kväll jag hade i måndags tillsammans med mina kollegor från NK.  En after work hade varit inplanerat sedan några veckor tillbaka, och de allra flesta hade möjlighet att vara med. Detta är ingenting som har till vanligheten när det gäller vårat team, där alla har fullt upp på sidan av jobbet. 

Vi åt middag i den nya gallerian MOOD här i Stockholm. De är en galleria helt i min stil, tanken bakom gallerian var att den skulle vara fransk insipirerad och enligt mig blev det ett mycket lyckat resultat. Vi åt middag på Boquerian torget och det kan starkt rekomenderas om ni ska ta er en tur till Stockholm, eller för er läsare som redan bor här. (Jag gillar verkligen inte bilder på mat, men dessa var så fina att det faktiskt fick ta plats på bloggen)
 
Jag hade också en trevlig lunch i tisdags tillsammans med min farmor. Hur fantastiskt är det inte att ha en farmor som har gått i pension? De gör ju att hon bara kan dyka upp här i huvudstaden ibland och man får lite egen farmor tid. Vi hittade en mycket trevlig restaurang i närheten av kungsbron/drottninggatan, en restaurang som serverade riktigt klassisk husmanskost, och oj vad jag var sugen på det. Det smakade så bra att jag åt upp hela tallriken även om det var alldeles för mycket mat. Vi satt på restaurangens mysiga innegård och jag längtar redan till nästa gång. 
 
 
Trevlig kväll!
Kram. 
 
 

Några dagar med jobb

Nu tänker jag banne mig bara ge järnet på den där grejen med att tjäna pengar. Jag ska jobba 11 dagar på raken nu. Jag ska jobba medan alla andra njuter av färskpotatisen och sillen, och dansar smågrodorna runt midsommarstången och fler dagar där till. När lönen sen betalas ut i juli så ska jag unna mig dom där sakerna som jag så länge suktat efter och tänkt nej det är lite dyra, jag borde kanske inte lägga pengar på det just nu sakerna.
Himla örngott ska inhandlas och jag ska göra det med stolthet över hur duktig jag har varit och jobbat. ( Jag tror att det är en viss "sambo" nu som inte riktigt förstår sig på grejen med så dyra örngott, men du säger ju att jag är värd allt? )


Industrilampan från Granit är också en av favoriterna som jag måste pilla på v a r j e gång jag besöker återförsäljaren. Som jag troligen tänker unna mig. Sen är det alltid så när man ska flytta iaf hos mig att det behövs nya saker, möbler som inte längre passar in och behövs bytas ut och nya ytor som måste fyllas.

Herregud vad det har regnat i Stockholm idag, det har varit helt fruktansvärt. Ett riktigt väder för att bara ligga inne inkurad i en filt. Det hade jag inte möjlighet till då jag hade övernattningsbesök av Anna och vi skulle iväg på lägenhetsvisning i morse och fick känna på regnet på vägen dit. Sen skulle jag också iväg och jobba och fick bege mig ut ytterligare engång och känna på hur det är att gå i våta converse, det var sådär faktiskt. Vi hade en mycket trevlig kväll igår och jag är alltid lika lycklig över att få frukostsällskap. 

Kram.

Färgskalor

Så fort jag visste vart vi skulle bo började inredningsplanerna att växa. Sovrummet är det rum som jag längtar absolut mest efter att få göra fint. De sovrum vi har haft nu har varit väldigt litet, och då menar jag väldigt lite. En säng på 140 cm är ungefär det som har fått plats i rummet. Nu ska favorit skåpet som jag fick av svärmor i inflyttningspresent in i sovrummet. Jag känner också att det är dags att kasta ut överkastet som jag släpade hem från Kina förra sommaren. Den rosa färg som har smyckat sovrummet ska nu istället bytas ut mot en grön,blå nyans. Jag tror och hoppas att detta kommer bli fint och att jag ska få till den där sovrums känslan som jag så länge har drömt om.

När det gäller sovrum och bäddtextiler har jag fullkomligt förälskade mig i märket Himla.  Dock håller de inte helt för en students budget och därför får man slå till nu när det är REA i stan. Det gjorde jag också och duktigt nog shoppade jag bara enbart hem ett doftljus från Himla. Det är den här färgen som jag ska försöka fånga upp på några ställen i sovrummet. Färgen är dock inte helt rättvisande utan det är lite mer grön/blå i verkligheten.


Nu är det ungefär två veckor kvar att bo i den här lägenheten. Jag har inte börjat packa än och tänker inte göra fören den sista veckan. Mamma och "Pappa", Svärmor och Svärfar ska hjälpa till med flytten och så mycket möbler och prylar har vi inte hunnit samla på oss. Det känns skönt att lämna den här lägenheten nu, jag känner mig klar och det ska bli skönt att bo nyrenoverat och slippa alla skavanker som faktiskt finns i den här lägenheten. Men jag har bott väldigt bra här men nu är det dags att ta klivet ur det här kapitlet in i någonting nytt som säkerligen kommer passa oss ännu bättre.Annorlunda ledighet

Hej igen fantatiska läsare!
Det är helt otroligt att ni är så många som fortsätter titta in här trots att jag är så flyktig i mitt skrivande.
Nu har jag tagit sommarlov på riktigt, jag behöver inte tänka på skola någonting mer fören i Augusti igen, och då ni ska jag gå in på min sista, allra allra sista termin på Universitet. Nu består dagarna till största del av jobb och det gör mig inte någonting. Trots att jag ska jobba 13 dagar i sträck, missar midsommarafton på sommarön känns det som om jag är ledig. Innan sommarlovet tog fart hade jag 12-13 timmarsdagar nästan varje dag, först träna, sen skola, sen jobba. Nu är det helt plötsligt bara jobb och träna och massa tid över hemma och med mina vänner. Det känns som en fantastiskt sommar och "ledighet".

I två dagar har jag haft besök av min kompis Madeleine. Vi har strosat omkring på stan, skrattat, och babblat massor exakt så som det ska vara när två vänner träffas, som inte ses allt för ofta.  Tack för trevliga dagar Madeleine.

För varje dag som går är det närmare tills älskade David kommer hem. Jag vet att han börjat plugga rejält inför terminens alla slutprov i Kina och jag är så förbaskat stolt över honom. Det här har han gjort bra må ni tro. Medan han pluggar på där borta, är jag hemma och drömmar mig bort i inredningstidningar, inredningsbutiker, bloggar mm. För nu är det klart vart vi ska bo, och det blev riktigt riktigt bra. Fy bubblan vad jag längtar efter att få sätta igång med mina projekt och få någonting nytt att förälska mig i. Av någon anledning har jag känslan av att David är glad att slippa vara så invovlerad i planeringen, för drömmarna är många nu.

Kram.

RSS 2.0