Södermalm

Älskade Älskade Södermalm...
Idag blev det som planerat en fika tillsammans med några vänner på Söder. Jag vet att jag sagt det förut, men jag bara älskar stället och alla de mysiga affärer som fyller söders gator. Konstigt att det är så lite turister i detta område, men kanske är det så att det inte hittar dit helt enkelt. För att det är en av Stockholms guldkorn, finns det enligt mig inga tvivel om.
Jag är väldigt glad i min mormor, hade inte kunnat önska mig en bättre mormor. ♥ Hon är bra på alla sätt och vis, men något hon är expert på är det recept. Det är inte allt för sällan jag ringer henne för att fråga om både det ena och det andra, idag fick hon ett samtal angående musli. Jag är så väldigt less på att ständigt köpa flingor eller torr äcklig musli på butikerna för dyra pengar. Så idag bestämde jag mig för att göra en hemgjord sådan, dock ville jag att den skulle smaka som mormors.  Den blev väldigt god..nästan som mormors, mormor är alltid lite bättre. Längtar tills jag får äta den med lite fil i morgon till frukost.  Nu är det dags för mig att krypa ner i sängen, skolväskan är packad inför morgondagen och jag känner mig redo. Lycka till, till er alla som börjar skolan i morgon har förstått att vi är en del.
Kram.

Behöver lite hjälp

På lördag vankas det bröllop för min del. Det är tråkigt nog inte jag som är bruden, men de ska bli så kul och jag verkligen älskar bröllop. Det är ett utomhus bröllop med över 120 gäster, kommer nog bli mer än fantastiskt. Min klänning är inhandlad och skorna är ordnade och frisyren planerat.  Däremot behöver jag hjälp från er läsare med insipiration till någon kofta, eller jacka man kan ha till min klänning. Det är trots allt den 3 september och jag får nog förbereda mig på att kvällen kan bli kall. Om ni har någon idé dela mer än gärna med er, för det börja närma sig...
Så här ser klänningen ut, den gör sig inte helt till sin rätta på kortet, men ni kanske kan föreställa er hur det kommer se ut.  Hinner inte skriva någonting mer just nu, men får önska er en trevlig söndag.
Kram.

Lördagsmys

Då jag var hemma själv i går, och vi inte kunde ha något vidare fredagsmys, så passade vi på att mysa och lyxa till det extra idag i stället när vi var hemma båda två.  Först har vi haft en fantastik dag på stranden nere vid Sickla sjö, enda nackdelen är att det verkligen kryllar av barn där med sina småtokiga föräldrar. Kan inte annat än att skratta lite för mig själv över allt föräldrarna gör för att sina barn ska ha det bästa, och den tävling som finns mellan föräldrarna på stranden. Kanske är jag själv så en dag? Nog om det, jag följer dagligen den här bloggen, som är min mammas kusins tjej, (långsökt), men den är helt fantastik och Kristina är lite av min förebild. Ibland får min sambo påminna mig om att jag inte kan göra allt som hon gör. Fast hennes laxburgare kunde jag iallafall få göra. Det smakade mer än gott, och att dessa kommer hamna på min matlista igen är säkert.  De var enkla och göra, samtidigt som det kändes lyxigt och väldigt gott. Vi serverade dom på rostatbröd med sallad och sås.
Bilden och receptet är lånat från Kristinas blogg.

Nej jag är helt slut, efter att grannen startade efterfest i sin lägenhet  i natt runt 03:00, och höll mig vaken i tre timmar. Så tror faktiskt jag ska krypa ner i sängen nu så jag är pigg och glad i morgon.  Planerna i morgon är att möta några kompisar på söder för en fika, handla inför vecka, och läsa det sista inför skolan som drar igång på måndag.
Kram.

Förberedelser

Rätt imponerad över mig själv, att jag snart läst allt inför föreläsningen på måndag. Det kallar jag förberedeler inför höstterminen.

Augusti mot sitt slut

Man får verkligen passa på att utnyttja balkongen så mycket som det bara går, innan det är dags för att packa ner balkonginredningen i källaren för den här året. Jag tycker det är så härligt att sitta här ute.  Det är lite grönt och lummigt vid våran balkong, och en heldel blommor har jag med lite hjälp lyckas hålla vid liv hela sommaren och dom är fulla med nya knoppar. Om eller rättare sagt när vi flyttar så är ett av mina kriterium balkong, om det inte blir till ett hus vill säga, men det är tror jag inte ligger i den närmaste framtiden.  Idag har det helt grått på himlen och att augusti börjar gå mitt slut är tydligt.  Även om augusti långt ifrån har varit någon direkt sommarmånad i år. De var faktiskt så rått ute att jag fick anledning att sätta på mig de mysiga tofflorna, eller tossarna som jag kallar dem som jag fått av Davids mormor. Hon är en hejare på att sticka, exakt som min Farmor. Jag har gjort en beställning av min farmor på en stickad/ eller virkad kanske den är, (vad nu skillnaden är för mig som absolut inte kan någonting inom ämnet), pläd. Kan knappt vänta tills den blir färdig!  Hoppas ni får en underbar fredag och helg.
Kram.

Torsdag

Nyss avslutat ett härligt träningspass med personlig tränare på SATS, student njea? Detta pass var faktiskt gratis, och allt gratis är bra, är det inte så man säger. Dock blev både jag och David oerhört sugna på att köpa oss några fler timmar med personlig tränare. Min motivation är rätt bra för tillfället, men jag vet hur det kan bli när hösten drar igång på riktigt, det är mycket i skolan, och viljan att träna börja sina. Det är något vi måste ta oss en funderar på, då det är rätt så mycket pengar det handlar om. Fast är det någonting man ska lägga pengar på så är det väl sin hälsa. Ja ni ser jag är i valet och kvalet. Annars idag har det varit en mycket lugn dag, har faktiskt börjat plugga lite vilket kändes helt okej, sen mest strosar omkring hemma och städat i det så kallade "kaos skåpet" som vi så fint kallar det.
Bjuder på några bilder från gårdagen nere vid Hammarby Sjöstad.
Kram.

Ett besök på fotografiska

Idag har det varit en riktigt seg morgon, jag strosar fortfarande runt i nattlinnet och klockan har faktiskt blivit så mycket som halv ett. Men jag måste erkänna att det känns oerhört skönt att ta sig den friheten när man har semester. Just nu har jag gjort lite kaffe och ska njuta av en kopp på en faktiskt rätt så solig balkong.
Just nu känner jag mig lite små stolt över mig själv, och ni vet tar ett och annat glädjestuts då och då. Jag har ordnat mig ett nytt jobb, med stor hjälp av min älskade Faster Rebecca. ♥ Ett ofärskämt bra betyg på min sommarkurs rapporterades just in, och jag har semester!
Igår gjorde jag och David ett besök på fotografiska här i Stockholm. De var en utställning där jag ville se som överträffade mina förväntningar med hästlängder. Utställningen var skapad av den kinesiska konständer Lui Bolin och finns på fotografiska fram till 18 september. Mitt intresse för konst är nästan obefintlig, men den här tyckte jag var helt otroligt häfftig. Jag rekomenderar er som har en sväng förbi Stockholm att besöka den, om inte så gå in och kolla på bilderna ifrån den. Kanske tyckte jag att den var extra bra, eftersom jag nyligen kom hem från det fantastiska landet Kina. Bildserien heter hiding in the city, serien kännetecknas av att konstnären själv gömmer sig i alla fotografier, Hans kropp liknar kamouflage vilket gör att Liu Bolin är både närvarande och frånvarande i varje fotografi" .  Gå gärna in här och kolla på fler bilder så förstår ni vad jag menar. Här är en bild hämtad från fotografiskas hemsida.
Lui Bolin,(Ser ni honom?)


Även jag har besökt den otroliga kinesiska muren.
Hoppas ni får en fantastisk dag!
Kram.

Nya intressen

Tänk vad ett nytt utseende på bloggen kan göra mycket. Jag var så oerhört trött på min gamla header samtidigt som jag inte är någon expert på photoshop eller blogg.se. Men igår tog min kära sambo sin tid att sitta med mig, och jag har fullständigt fastnat för photoshop. David ordnade också en fotoapp till mig som gör att jag kan redigera mina foton redan i telefonen. Nu knyter jag bara mina tummar på att en julklapp under granen är en systemkamera i år. ♥

Min älskade Iphone, ytterligare en sak som jag fullständigt fastnat för har förlorat lite av sitt ljud i högtalaren. Tråkigt med tanke på att den bara varit min i ca en månad. I går hade jag bestämt mig trodde jag för att lämna in den på reperation, men väl framme vid butiken fick jag seperationsångest. Det låter helt galet, men tanken på att det kunde ta upp till fyra veckor för mig att få tillbaka den gjorde att jag var tvungen att åka med telefonen igen och vänja mig vid tanken en tid.
Idag sov jag så länge som till halv elva, vilket inte hör till min vanlighet. Antagligen behövde jag det, och känner mig just nu riktigt pigg. Vi har inga direkta planer idag, mer än att träningen kallar vid halv sex.
I lördags ställde jag klockan för att vara på SATS vid halv elva för att gå på mitt absoluta favorit pass. Men tråkigt nog fanns det inte någon ledare där som skulle hålla i passet och passet behövdes ställas in.  Alla blev självklart lagom glada och började packa ihop sina saker för att antingen bege sig hemåt igen, eller träna på egen hand. Då tog jag mig några sekunder och tänkte tillbaka till det som hände på ELIXIA (gymmet jag jobbade för i Norge) för något år sedan.  Det var en helt vanlig söndag, de få klasser som fanns för fullbokade långt i förväg. Jag jobbade på den tiden i receptionen och hade ingen utbildning för någon som helst träning, mer än det jag lärt mig på egen hand. Det väntades en fullsatt cykelklass vilket innebär 60 stycken cykelsugna norrmän och det kom ingen instruktör till passet. Jag visste inte hur jag skulle hantera den situationen, men jag ringde och ringde och fick inget svar hos någon, utan tog saken helt i egna händer. Lät en från barnpassen ställa sig i receptionen medan jag snabbt bytte om till tränigskläder och gick in och höll ett cykelpass för 60 personer helt utan någon förberedelse.
Men med ett leende fungerar allt, vilket det också gjorde den gången. Norrmännen var mycket nöjda!
Hoppas ni gillar det nya utseendet på bloggen, och att ni kommer fortsätta att titta in hos mig!
Kram.

Kyliga kvällar

Nu på kvällen regnar det lite smått och det är faktiskt kyligt ute. Vilket kan ses som tydliga tecken på att hösten har kommit. Jag och David ska bara hålla oss inne ikväll och se på en film och äta popcorn i soffan.  Fredagar av dessa slag är högt uppe bland mina favoriter.

Det finns väl inget så passande som en varm soppa dagar då det regnar och är kyligt. Idag blir det svärmors Lenas recept, på fisksoppa. Eller från början är faktiskt det här receptet från Davids Faster, men som sedan landat hemma hos Lena och nu vidare hem till mig och David. Soppan är helt fantastiskt god och känns riktigt lyxig även om det inte är många ingridienser i den. Det är sällan jag på bloggen delar med mig av recept men idag känns det som om jag mer än gärna vill bjuda på det här receptet.

Fisksoppa (4 personer)
500g krossade tomater
3 gula lökar
1 kruka färsk dill
1 fiskbuljon
2 - 3 dl matgrädde/ alt grädde
400 g Räkor, eller någon sorts fisk
Curry
5 dl vatten

Hacka löken, och fräs den tillsammans med lite smör och curry, efter smaklökarna. Själv har jag ganska mycket curry. Tillsätt sen det krossade tomaterna,fiskbuljongen och vattnet. (Du kan också ha en liten skvätt vittvin om det skulle finnas i hushållet) Låt koka i  ca 15 minuter. Därefter tillsätter du grädden, och den hackade dillen. Koka 10 minuter. Sen lägger du i fisken, och låter den bli klar, räkorna ska bara värmas och övrigt fisk ska väl kortsagt gå från genomskinlig till vit.

Smaklig måltid, Servera med ett gott bröd och ett glas vittvin, för en perfekt fredag!

Kram

En dag som bara handlade om oss

Igår hade jag en helt fantastisk dag. Hela dagen tillbringade jag tillsammans med David och allt handlade bara om oss. Vi gjorde exakt det som vi önskade och behövde inte anpassa oss till nått eller något. Det är väl bra skönt ibland? Medan David sov överaskade jag honom med lite sconesbak. Sen packade jag en picknickkorg och så begav vi oss ut i skogen. Jag hade hoppats på att kunna plocka lite svamp, men vi kunde inte hitta någon svamp. Inte ens en flugsvamp lyckades vi springa på. Däremot hittade vi mängder av blåbär på ett ställe. så vi passade på att plocka med oss en del av fyndet hem.  Det var verkligen gott med färska blåbär och fil till frukosten i morse, det kallar jag livskvalité ♥

Kvällen tillbringade vi tillsammans med Måns på Allsång på Skansen.  Jag tror inte jag på något sätt kan förklara hur oerhört mycket jag gillar Stockholm. I går när vi stod vid solliden och tittade ut över en upplyst Stockholm i kvällsmörkret, tänkte jag på hur oerhört lyckligt lottad jag är. Som har en sådan underbar familj, vänner och allt annat runt omkring mig. Jag är evigt tacksam.

Sammanfattningsvis var det en kanondag! Ett spinningpass är bokat i mitt namn i dag vi lunchtid, puh konditionen är inte på topp, men den lär troligtivs inte bli bättre om jag stannar hemma. Så planerna är att jag snart ska promenera till Sats och träna. Mot eftermiddagen dyker Davids lillebror upp här, och vi hade tänkt promenera ner till sjöstaden och ta en kaffe. Idag är det sol i Stockholm så man får passa på att vara ute. I kväll väntar middag hemma hos Alexandra. Det låter på mina planer som om den här dagen också kommer bli en underbar dag.
Jag tog en heldel bilder igår, tyvärr är det någonting som inte stämmer för jag får inte över bilderna från telefonen till datorn. Men lovar att lägga upp bilder så fort jag får det att fungera.
Kram.

En tidig höstmorgon

Jag vaknade som vanligt tidigt och försökte ligga kvar så länge det bara gick, men insåg rätt snabbt att de endast skulle gå i ca 5 minuter. Gick upp och bara gick ett varv i vardagsrummet och tittade på hur fint de är överallt. ♥ Tänk vad lite inredning kan göra.

D ligger fortfarande kvar och sover, och jag tror jag ska snöra på mig skorna och ta en liten promenad så här på morgon kvisten. Innan vi ska äta lite frukost, med levande ljus vid vårat nya bord. I dag känns det lite som höst i luften, det har regnat under natten och jag drog mig inte ifrån att sätta på mig både mjukiströja och strumpor när jag klev upp i morse. Som jag säkert skrivit här någon gång innan så älskar jag hösten. Något av det mysigaste jag vet är när man ta en promenad i höstblåsten, känt doften av alla löv som blåst ner och sen får komma in dricka lite kaffe. Underbara höst, du är välkommen! (för min del)

Nu promenar jag ut, men min älskade Iphone på en liten morgon promenad sen väntas morgonkaffe.

Kram.


Sådär lagom mallig

Just nu sitter jag hemma i Stockholm igen efter en helt fantatiskt sommar tillsammans med mina närmaste! Åh vad underbart jag har haft, men samtidigt är det alltid någonting helt underbart att bara komma hem igen. Jag trivs ju som en liten fisk i vatten i Stockholm och har under sommaren faktiskt längtat hem ibland.

Det har blivit väldigt lite skrivande under sommaren, vilket det finns många anledningar till. Den största är nog att jag skaffat mig en Iphone, vilket gör att jag inte lika ofta knappar på datorn, och därmed glömmer jag bort min blogg. Sen har jag faktiskt haft ganska många projekt som jag har ägnat en heldel tid åt. Jag har exempelvis målat om några stolar, och ååh vad fina de blev. Vi köpte ett bort på IKEA (Bjursta) mörkbrunt som jag nu har tillsammans med de otroligt fina stolarna. Hittade inspiration från en inredningenstidning och vips så var det som i tidningen (om inte lite bättre) i mitt vardagsrum. Känner mig lite lagom mallig över hur bra det blev! Ska försöka hinna bjuda på en bild i morgon.

Nu har jag och D två veckor semster innan skolan drar igång igen. Vilket innebär att jag snart är i rutin och bloggandet kommer ta fart igen. Men dessa två veckor tänkte vi tillbringa i Stockholm och ta hand om varandra ochnjuta av vackra Stockholm. Sommarkurserna avslutades i fredags, vilket känns som en lättnad. Även om det inte varit det minsa krävande så har det ändå hängt över en att det var någon man måste göra, måsten på sommaren är ingen vidare trevlig kombination. I morgon blir det att hälsa på D morföräldrar, på middag :) N är så duktig på att laga både mat och baka kakor vilket inte är bra för magen.  Tisdag blir det nog att gå på Allsång och på onsdag väntar lite tjejmys med A, samtidigt som D lillebror A kommer på besök i några dagar.  Ja det är rätt bra i Stockholm!

Antar att det är många av er som går tillbaka till jobbet i morgon, bland annat vet jag att mamma och A gör det.
Hoppas det går bra för er och att ni inte är allt för trötta när klockan ringer i morgon :)


Kram. 

RSS 2.0