Lite snabbt

Några rader ska jag hinna med innan jag ska bege mig mot jobbet för att jobba 12-20. Har en känsla för att jag kommer vara rätt sliten ikväll, tur jag inte har egna barn än :). Träningen kom inte igång i går och den kommer inte komma igång i dag heller och inte i morgon. På torsdag måste jag verkligen ta mig till träningen, skärpning Sara. Igår blev jag jag förslappad och orkade rent av inte ta mig till träningen trots den 20 minuter långa promenaden eller knappa 10 minuter på cykel.  Idag känner jag mig piggare även om regnet öser ner utanför och det är mörkt inne fast klockan är efter 11.  På morgonen gjorde jag en strikt, fullspäckad planering av skolan fram till 4/6 när tentan är. Det blir ju inte direkt lättare när jag skjuter på det ständigt. Jag tycker nog inte att kursen är speciellt svår utan snarare tråkig eftersom att jag redan läst fördjupningskursen i samma ämne, men tro inte att jag kan det här för det, Weber och Marx har en förmåga att lämna minnet rätt fort faktiskt.

Nu ska jag kila, ha en mysig tisdag i regnet.

Kram.



Från regn till solsken

06:30 ringde klockan i morse, det var dags för frukost och morgonpromenad. Ursch vad jag sover dåligt när sambon är borta och jobbar, jag vrider och vänder mig och vaknar allt för många gånger under dessa nätter. Halv 8 mötte jag upp min klasskompis Åsa och vi traskade på i 1 timme och 20 minuter. Det har regnat under natten och vi fick några droppar på oss och jag tänkte att det här kommer bli en otroligt bra dag till att plugga. Klockan 12:00 var det nästintill kört solen hade tittat fram delvis, nu är det klarblå himmel och böckerna är undanlagda. Typiskt hade det inte kunnat få regna hela dagen så jag hade fått någonting gjort.  I kväll ska jag på spinning för första gången på närmare 4 veckor, det kommer antagligen inte att bli någon enkel match men OTROLIGT skönt när det är över.
Hoppas att ni haft en trevlig måndag och att den kommer fortsätta så.

Kram.


Glad trots en dålig natt och en tidig morgon, kanske var det uppladdningen inför promenaden i morse?




Söndags häng!

Eftersom att jag som vanligt somnade under tiden jag och älsklingen kollade på film i går kväll, så var jag lite piggare än honom i morse. Vilket resulterade i att jag stutsade upp satt på lite kaffe och dukade fram en riktigt god frukost på balkongen åt oss båda. Efter frukosten begav vi oss ner till Hammarby Sjöstad för att ta båten till Nybroviken(vid dramaten) där vi promenerade lite bland alla turister, åt en god lunch i Kungsan, och lyssnade på uppladdningen inför Rix Fm festival som äger rum i Kungsträdgården just nu och bara njöt av ännu en solig söndag.  Vi promenade till Slussen för att köpa lite jordgubbar och bege oss hemåt. Där vi satt oss ute på en filt på gärdet där vi bor och smaskade belgiska jordgubbar och drack lite kaffe. Jag uppskattar verkligen till tusen att ha dessa dagar tillsammans med min helt egna prins, vi pratar om allt mellan himmel och jord och det pirrar fortfarande i min mage när jag tänker på att jag verkligen fick honom tillslut. ♥ Jag gillar verkligen honom och söndagar, haha! Jag ska avsluta den här kvällen med att städa lägenheten från topp till tå och måla naglarna, fila fötterna och ta en långt bad. Med andra ord spa för både mig och lägenheten. Hoppas att ni också haft en underbar söndag och helg.

Otroligt fina tulpaner vi såg i Kungsträdgården!


Otroligt vackra tulplaner i Kungsträdgården

Kärlekskaka och en himmelsk idyll

Jag passade på att överaska David med en kärlekskaka efter att han kom hem från sitt prov idag. Den blev inte så värst snygg och inte så jätte kladdig heller men det är tanken som räknas. Jag älskar kopparna och mjölkkannan som är på bilden, som vi fick av min Farmor och Farfar o förlovningspresent. Vet att det finns att köpa på en och annan inredningsida om någon skulle vara intresserad.

Vi har hittat en helt fantastisk idyll ca fem minuter ifrån där vi bor. Det är så vackert och en kvällspromenad där varje kväll skulle jag inte säga nej till men tiden finns inte riktigt till och jag skulle nog inte uppskatta på samma sätt som jag gör just nu. En kvällspromenad i min idyll blev det idag det är verkligen ett ställe där jag kan finna både energi och lugn. Jag är säker på att jag kommer söka upp det här stället många många gånger till.



Början på helgen

Jag och sambon välkommnade den här helgen med en picknick på en av alla vackra klippor här i närheten.  Jag tror att jag är en riktigt picknick tjej. Jag verkligen älskar att bara ta med sig en korg med lite godheter och sen bara ta det lugnt och umgås. Även om jag och David umgås väldigt mycket i allafall så är det inte alltid det är så romantiskt som det var igår när man äter middag.




Jag tror jag har nämnt i något tidigare inlägg att jag äter hostmedicin och gjort den nu i närmare 3 veckor och jag börjar verkligen nå min gräns för hur länge jag orkar hosta och dricka den där äckliga sörjan. Det är inte bara det att den är äcklig utan jag blir också väldigt väldigt trött av den(cocillana). I natt tog jag ingenting och har i princip inte hostat någonting, kan bara säga ÄNTLIGEN kan jag träna, ÄNTLIGEN känner jag mig piggare och ÄNTLIGEN ska jag orka ta tag i skolan. Min kines till sambo ska skriva något högskoleprovs liknande idag fast på kinesiska,Ja jag håller med det låter inte klokt. Men så är det och vi får hålla tummarna! Själv tänkte jag försöka plugga även om det är lördag för förra veckan var inte alls bra på den fronten. Jag tänker däremot inte sitta inne utan det blir ute på balkongen, eventuelllt ska jag också gå och träna. Någonting som är absolut spikat i den här familjen ikväll är att kolla på våran vän Jimmys brorsor som är med i kvällen i din på tv 4 idag klockan 20:00, tvillingarna om någon är sugen på att veta vilka det är, riktiga fotbollstalanger.

Plötsligt kommer det lite tårar...

Den här veckan har till och från varit en rätt så jobbig vecka. Helt plötsligt så börjar jag bara gråta när jag tänker på det och vissa stunder är jag otroligt lycklig över att ha honom hemma just nu. Det jag tänker på är självklart att min älskade gosis(David) i januari kommer att lämna mig och Sverige för en tids studier i Kina. Jag försöker och försöker vara den där tuffa tjejen som intalar sig att det kommer gå hur bra som helst, att jag kommer hitta andra saker i vardagen som jag kommer uppskatta och att han bara är ett telefonsamtal bort. Jag tycker själv att det till och från går väldigt bra. När jag säger till vänner och till honom att jag inte vill någonting annat än att han ska åka så menar jag det till fullo. Självklart ska han inte ge upp sin dröm för mig och jag kommer vinka av honom med en känsla av att jag ger honom möjlighet att förverkliga sin dröm. Det fanns inte i min värd att jag inte skulle stötta honom i det här även om jag vet att jag gör det jobbigt för honom när jag helt plötsligt bara kan titta på honom och börja gråta. Då brukar han torka min tår och säga - Du är verkligen kär i mig du! JA jag är helt galet kär i dig.

Min vän Caroline skrev i sin blogg för ett tag sedan i samband med att hennes pojkvän ska börja studera på annan ort, Hur skall ett förhållande klara hela livet om det inte ens står pall för att den ena (eller båda) uppfyller sina drömmar?

Det är klart att du ska förverkliga en av dina drömmar och jag kommer finnas här för dig enda tills din dröm har blivit till verklighet och många många år efter det. Jag älskar dig!



En morgon i tvättstugan...

Tvättkorgen svämmar över av kläder, vilket inte direkt är någon rolig syn. Hur som helst blev det att boka tvätttid och spendera några timmar i tvättstugan nu på morgonen. Tvättstugor i hyreshus är inte roliga överhuvudtaget, dammråttor, tvättmedelspill och överfulla papperskorgar är inte någon ovanlighet i våran tvättstuga. Jag önskar mig ett hus med en stor tvättstuga som jag förhoppningsvis ska hålla ren och fin så det blir lite mer gläjdefyllt att tvätta. Kolla in tvättstugan vilken pärla.


Bilden är lånad från Lantlif.
Övrigt i dag blir det plugg, jag har bestämt mig för att det är dags att ta tag i det här. Tentan närmar sig med stormsteg den sista för den här terminen tar plats den 4 juni. Vilket också innebär att resan till Kina och närmar sig ordentligt. Jag tror jag svimmar det är bara 28 dagar kvar tills jag och sambon sitter på flyget för att få uppleva den andra långresan tillsammans. Jag vet inte hur det kommer att gå att blogga i Kina och har inte riktigt bestämt mig om jag ska blogga här eller i den gamla resebloggen. Hur som helst är det 28 dagar kvar och jag ska bestämma mig tills dess och lovar att säga till sen göra mig yttersta för att få internet att fungera i Kina.

Välkommna alla nya läsare som tittade in här igår!

Trevlig Onsdag, Kram Sara

 







skrivandet har blivit bortglömt...

Ja åter en gång har allt för många dagar passerat sedan jag var här och skrev några rader sist. Kanske har det något att göra med att solen och värmen har varit här på riktigt och att det inte har varit prio ett att slå sig ner vid datorn. Istället har jag försökt vara ute så mycket som möjligt och avnjutit en och en annan grillning och några koppar kaffe i värmen.  Idag är det blåsigt och det ser ut att börja regna vilken minut som helst så jag håller mig inomhus och tänkte städa och plocka i ordning lite i lägenheten.

Jag tänkte också passa på att planerat om en blomma som växt sig alldelses för stor för sin kruka. Jag hade en fantastisk helg även om det gick fort då jag jobbade både fredag kväll och söndag på dagen. Lördagen var jag ledig och dagen tillbringades tillsammans med sambons föräldrar och lillebror. Mina svärföräldrar har under våren sjungit i kör tillsammans med Caroline af Ugglas och hade ett uppträdande på Circus i Stockholm som vi var och tittade på. Riktigt roligt att kolla på även om Caroline är allt annat än normal :).  Vi promenarade ner till djurgårdsbron och tog en öl och njöt av Stockholm och kvällen avslutades med med godmat och melodifestival.  Herregud vad Saade var nära att vinna!

Igår ringde min Farmor och frågade vad jag hade för mig då hon nämligen var i Stockholm. Jag hade inte speciellt mycket för mig som vanligt och därför bestämde vi att vi skulle äta en lucnh tillsammans i Solna. Vi åt en god lunch och promenerade sen till Haga Parken. Jag älskar att umgås med Farmor!  Det var verkligen jättemysigt och TACK för en trevlig dag.

Nej nu är det hög tid att ta tag i städningen!

17 mai - Gratulerer med dagen Norge



David, jag och svärmor i lördags ♥!



RSS 2.0