Semester i Norrland

Här har det varit tyst den senaste veckan, till stor del beroende på att jag har varit på semester med svärföräldrar och sambo i Norrland. Åh vad vackert det var där uppe, även om jag var lite för folktomt för att jag skulle vilja bosätta mig där. Semestern bestod i att träffa mycket av sambons släkt, Fastrar, och farföräldrar bland annat samt lite sol och bad. Men brr vad det var kallt i havet runt 14 grader, så det blev inga simmturer direkt.  Nu är vi hemma i Stockholm för att snart packa väskan och bege oss mot ytterligare lite äventyr. David åker till Västerås och jobbar, vilket inte låter så vidare lyxigt. Jag däremot fortsätter min semester och beger mig ner till Moster Lisbeth, i Varberg i en vecka och hoppas på massor med sol och bad innan jag tar ett stopp i Göteborg och hälsar på Malin och Peter.  Min sommar är så fantastisk som den låter, jag gör exakt som jag vill, inge jobb som kallar på hela sommaren och jag tänker unna mig den här sommaren och bara njuta av att ha sommarlov. Exakt så som man gjorde när man gick i skolan när man var yngre. Helt underbart! Visst läser jag några sommarkurser, men inte så vidare ansträngande och att bli lite mer allmänbildad under regniga dagar är faktiskt inte så illa det heller.

Här kommer några bilder från Norrland resan.

Fortsatt trevlig sommar och jag ska försöka bli lite bättre på att skriva än vad jag har varit senaste tiden.
Kram.vill ha...

TROTS allt shoppande under resans gång så finns det så mycket fint i Sverige som jag bara vill och måste ha. Sovrummet ska ordnas till rejält nu den närmaste tiden. Sedan vi flyttade hit har jag aldrig känt mig riktigt nöjd med sovrummet och jag är en person som ständigt vill göra om och ändra. Jag minns när jag var liten och jag och mamma möblerade om både i mitt rum och i övriga lägenheten med jämna mellanrum, och jag minns fortfarande känslan om hur roligt jag tyckte det var. I Kina köpte jag ett nytt överkast, ett blommigt, romanstiskt och rosa. Det blåa gardierna ska bytas ut mot vita, alternativ beiga. Jag har beställt en tvättkorg genom mamma som ska ta plats i sovrummet. Sovrummet är väldigt litet men jag hade gärna köpt en spegel in dit också, jag tycker det är fint med speglar i sovrum.

Vardagsrummet kommer göras om vare sig jag vill eller inte. Vardagsrummet är jag nog igentligen väldigt nöjd med. Men det bord vi använder som mat och pluggbord i vardagsrummet måste bytas ut, stolarna har börjat rangla och bordet är för ostabligt för att användas så mycket som det gör idag. I födelsedagspresent förra året fick jag en kudde till soffan av min svärmor, den har börjat gå sönder och det är dags för mig att köpa någonting nytt. Idag hittade jag en underbart fin kudde på Indiska som blir min den här veckan.


Vackra kudde, som snart ligger i min soffa!
(indiska.se)

Kram.

Sena kvällar i Shanghai

Över 1000 bilder är tagna under semestern, självklart är alla långt ifrån bra men visst finns det favoriter. Mina absoluta favoriter är det bilder som är tagna under kvällstid i Shanghai. Alla dessa skyskrapor som var upplysta av lampor och som bara glittrar på kvällarna var helt fantastiskt vackert. På kvällarna hade vi runt 29 grader och det var ett folkmyller nere vid vattnet (The Bund) och på den stora shopping gatan Nanjing Lu varje kväll. Det var också på kvällarna vi valde att lägga lite mer pengar på mat och besökte i Shanghai ofta lite finare restauranger. Något som var lite tuffare att hitta i Peking. Vi hade två favorit restauranger i Shanghai, dessa kan jag varmt rekomendera för er som har planer på ett eget äventyr till detta spännande land. Den ena restaurangen hette vivi och låg i det franska kvarteren , här kunde man äta helt fantatiska vårrullar, och dumplings med räkor. Maten på vivi påminde också mycket om det som vi i Sverige kanske tänker på när vi tänker kinesiskmat, lagomstark wook. Jättegott! Har tråkigt nog ingen adress, ni får leta er fram. Den andra resturangen som blev en favorit på listan var en restuarang som låg på en sidogata till östra nanjing lu. Restrangen hette Yuxin Sichuan Cuisine Shanghai och låg på Chengdu bei lu 333, Shanghai. Värt ett besök.

Annars på kvällarna var man väldigt trött, den 40 gradiga värmen som hettade på dagarna gjorde en helt slut när klockan närmade sig 22, och det blev en heldel tidigare kvällar på hotellet. Här kommer några bilder på kvälls Shanghai och oss.


Nästa inlägg tänker jag dela med mig av våran utflykt till kinesiska muren.
Hemma

Nu har jag kommit hem efter en tid i Kina tillsammans med D.
Vi har haft det helt underbart MEN det är alltid så skönt att komma hem igen. Jag har inte hunnit träffa Mamma än vilket känns mer än tråkigt men hon kommer på måndag, åh vad jag längtar efter mami!

Idag blir det en dag bestående av tvättande och åter tvättande, samtidigt som jag trippar omkring i lägenheten med ett leende på läpparna och skådar alla fina saker jag handlat med mig hem från Kina.

Jag har fått lite hintar från flera håll att lägga upp lite bilder och självklart ska jag göra det och dela med mig av alla ställen vi har varit på, måste bara landa lite först och sortera bilderna.

Kram.

Pearl Tower

Det ser inte lika läskigt ut som det var, men knäna skakade när vi var på 260 meters höjd och gick ut på en glasplatå. Idag ska vi mysa på spa, hur underbart låter inte det?

Kram.

Klippning

Dagarna går väldigt fort här borta och bloggandet kommer därmed också lite i skymundan. Allt är iaf bra här borta och jag kan njuta mer och mer av kina för varje dag som går då jag lärt mig att anpassa mig något mer till hur det faktiskt är här borta. Dagarna består till mesta dels fortfarande av shopping shopping och åter shopping. I går passade vi på att frächa till oss lite eftersom att det snart börjar närma sig hemresa. Jag gjorde en manikyr och David klippte sig. Manikyren var som hemma, men klippning för David var lite annorlunda. I klippningen ingick och 30 minuters massage och öronrensning allt detta för 70 kronor. Vad säger ni om den?

Idag ska vi till ännu en glasögonmarknad, då vi har några beställningar kvar til U(davids pappa) och A(min bonus pappa). Sen ska jag på jakt efter klockan åt M(biologiska pappa), jag spanade in en i går hoppas ingen tjuvade den före mig. Sen måste jag nog handla lite mer åt mig själv ett måste är iaf en mindre resväska som fungerar som handbagage, för just nu har jag lite problem med att få hem allt.

Hoppas allt är bra med er där hemma.
Just ja det var lite skakigt att åka upp i det höga tornet, men jag gjorde det! (bild bevis kommer senare)

Kram till er.RSS 2.0