Mikroköer och äckliga toaletter

Den här veckan har jag sagt nej till trängsel i tunnelbanan, långa mikroköer och äckliga toaletter, vilket har resulterat i några fler timmar hemma den här veckan. Stockholm är helt fantastisk, men Stockholms Universitet är under all kritik. Skolan är smutsig, det är ont om sittplatser, riktigt äckliga och nedsunkna toaletter och för ont om mikrougnar. Så där ja, nu fick jag det sagt också.  Problemet är att åker jag hem efter föreläsningen i stället för att sitta kvar i skolan, får jag betydligt mindre gjort. Allt för ofta hamnar jag  på olika bloggar, fastnar framför någonting på tvn, ringer upp någon trevlig vän, eller varför inte städar lite. Men det är nog ingen som kommer läsa åt mig, så det kanske bara är att ta sig i kragen och börja läsa.
Igår fick jag mig en dos av barnkärlek. Även om jag än inte känner mig redo för några egna knoddar, så njuter jag varje sekund jag får leka och umgås med barnen i familjen jag arbetar hos. Dessa två tjejer är verkligen som två prinssesor, inte på något sätt jobbiga att ta hand om.  Varje gång jag sitter på tunnelbanan på väg därifrån har jag ett leende på läpparna och kan skratta lite för mig själv åt någon av dagens underbara kommentarer. Hoppas att jag får möjlighet att någondag bli mamma åt en riktigt prins eller prinsessa. ♥
Kram.

Söndagens bilder

Söderbysjön är en helt fantastik liten sjö i Nacka reservatet, men ca en halvtimmes promenadavstånd hemmifrån. I söndags  blev det en promenad dit tillsammans med min sambo och en vänn till oss. Jag gillar söndagar, söndagar är på någotsätt väldigt lättsamma, vanligtvis inte så mycket måsten och söndagarna känns lite extra mysiga och lugna på något sätt.  Jag tog lite bilder nere vid sjön som jag lite snabbt redigerade innan föreläsningen i morse, det var inte så mörkt som bilderna visar men tyckte det blev så där mysiga just som mina söndagar brukar vara.
Idag hade jag föreläsning på morgonen, och därefter satt vi(studiegruppen) kvar och kämpade oss igenom veckans inlämningsuppgifter. Vi skrattade, suckade, bekymrade oss, peppade varandra om vartantat, men nu är det inlämnade vilket känns skönt, en sak att checka av på listan. Har lite att läsa nu på kvällen men ska vika ihop tvätten först som legat i IKEA kassar i vardagrummet två dagar för länge. Plockas det inte bort snart blir jag tokig. Min sambo kallar mig pedant, jag väljer ordet ordningsam tycker det passar mig bättre, om inte så låter det bättre.
I dag har jag ägnad många tankar till en av mina närmaste vänner, hade så önskat jag kunde vara vid hennes sida en dag som denna. Känslan av att inte vara en tillräckligt bra och närvarande bästis har träffat mig många gånger under dagen. Då det geografiska avståndet satt stopp för detta, fick det bli ett värmande sms och några telefonsamtal istället. Jag är stolt över din styrka och ditt mod, jag älskar dig. "Bara ett telefon samtalbort" -07.
Hoppas ni får en trevlig kväll.
Kram

Lite tid över

Idag hittade jag lite tid över till att skriva några rader, då jag bestämde mig att lägga skolan på hyllan sedan i fredags tills i morgon. Det har varit så mycket sedan en tid tillbaka och helgerna den senaste tiden har gått i nationalekonomins tecken, att jag kände att jag behövde prioritera en ledig helg för att samla krafter tills på måndag. Underbart skönt har det varit, men det är inte slut än! Idag ska jag tvätta fönster, (vilket är roligare är delta y och delta x), sen ska vi ut och ta en promenad tillsammans med några kompisar, ner till Söderbysjön. Därefter väntar lillebrors hockeymatch i Nacka, något jag ser fram emot då jag aldrig sätt min minsta lillebror på isen.
Igår hade jag lunch besök av Pappa med familj, det bjöds på lasagne och alla åt och var glad så det var helt klart en lyckad lunchdejt. Fick även lite föresenade födelsedagspresenter, men jag tror att jag varje år ska spara något paket så här tills på hösten. I paketen låg det helt otroligt fina Craft kläder, bland annat en röd vindjacka som jag blev helt förälskad i, och mycket mycket mer fint. Tydligen hade sambon också varit snäll mot sina svärföräldrar, för han fick också ett paket.
På kvällen var det kräftskiva som planerat och varade långt in över midnatt super trevligt och kräftor är väl för gott. Nu ska jag ta tag i det som ska göras hemma idag, och får önska er en trevlig söndag.
Kram.

Sammanfattad helg

Det blir så väldigt lite skrivande nu förtiden, och jag önskar att jag hade tid och ork att skriva betydligt mycket mer. För jag tycker verkligen det är kul att skriva och endå roligare att läsa andras bloggar. Blir några ynkla korta rader om min fantastiska helg, samtidigt som jag snabbar mig att äta upp morgon filen. Helgen var helt underbar, jag och David har infört ett litet annorlunda fredagsmys. Det senaste veckorna har vi tillbringat fredagarna på Willys. Eftersom att vi veckohandlar, och inte har någon bil så får man passa på när vi får låna en, vilken har varit på fredagar. Inte så konstigt dom som har bil har väl troligen "normalt fredagsmys". Men jag tycker tro det eller ej att det är rätt mysigt, att gå där i lugn och ro och vrida och vända på varorna, för det är inte någon stressig stämning på Willys i Sickla klockan 20, på kvällen.
Lördagen började för min del med träning, och bastu tillsammans med min vänn Åsa. Uppskattar verkligen att jag hittat en riktigt kämpe till träningskompis. ♥ Sen blev det lite picknick på gärdet utanför, tog endel bilder men hinner verkligen inte lägga upp några nu, men mysigt hade vi(jag och david). Sov i en timme ute i solen på en pläd, passande på en ledig dag? Kvällen blev bio med Alexandra och Marcus, verkligen trevligt, så pass trevligt att vi faktiskt bokade in lite kräftor hemma hos oss på lördag, längtar.
Nej nu måste jag rusa, morgonföreläsning kallar.
Hoppas ni får en fantastik vecka, så hörs vi så fort det blir lite tid över.
Kram.

Ledig torsdag

Det kändes riktigt skönt att få skriva att jag har en ledig dag. Bloggandet har blivit prioritetet tio just nu, och så långt har jag inte lyckats tagit mig den senaste tiden. Dagarna består av väldigt mycket plugg, träning, och en heldel jobb. När jag inte gör någonting av dessa aktiviteter så försöker jag att umgås så mycket som bara möjligt med mina vänner och min älskade sambo. Har inte varit hem till Västerås och hälsat på min familj på väldigt länge känns det som, längtar. Saknar dig otroligt mamma! Nationalekonomin går över förväntingarna och engelska boken plöjs igenom "rätt" så lätt, även om det är ett pressat schema.
Helt vanlig dag på SU.

Idag är jag iaf ledig, och det känns helt underbart. Även om min mage kurrade av hunger i dag på morgonen när David gick upp för att bege sig till skolan, så låg jag kvar i sängen en stund bara för att jag kunde. Underbart! Nu vräker regnet ner utanför, och det är nästna så att jag vill ta en promenad bara för att jag fått en regnställ av min mamma, skickat via svärmor. TACK mamma om du visste vad jag var i behov av ett. Men har faktiskt bokat tvättstugan och ska damsuga av lite här hemma, något jag tycker är helt okej att göra på en ledig dag mitt i veckan då det känns mycket bättre än att behöva göra det på helgen. Sen ska det läsas lite mikroekonomi och ikväll väntar Power Step, mitt absoluta favorit pass. Hoppas allting är bra med er, och att ni kommit in i vardagsrutinerna på bästa sätt.
Kram.

RSS 2.0