Tisdag

Jag har nyss gått omkring i lägenheten och tänt alla smålampor, och klockan är inte ens fyra. Det blir mörkt fort nu, och jag tycker att man varje år har glömt hur tidigt det blir mörkt när det börjar närma sig vinter. Sambon och jag var nyss ute och sprang en sväng i spåret, och det känns riktigt lyxigt att man fortfarande trots att det snart är slut på november, kan snöra på sig skorna och springa ute i löparspåren. 
 
 
Efter löprundan hamnade jag nog i eftermiddagskoma, men ska nu försöka ta mig i kragen och transkibera lite intervjuer som jag genomfört till uppsatsen, även om högen med inredningstidningar lockar allt starkare. Oj vad jag gillar inredning och det när nästintill omöjligt att fokusera på någonting annat. Instagram och alla fantastiska inredare, utbildade som hobbydesigners gör att jag allt som ofta fastnar framför telefonen och bara njuter av att möjligheten finns att dela med sig av så fina bilder. 
 
Jag vill också passa på att tipsa om en blogg som jag fått nyst om igen, som jag följde för ett tag sedan men som om jag av någon anledning inte besökt på ett tag, nämligen fina Anna-Lenas blogg. Där går det att ägna flertalet av dygnets timmar.
 
Kram..

Brödbak

Godmorgon till er!
 
Hoppas att ni haft en fantastiskt helg. Min helg gick oerhört fort och jag hade lite svårt att helt acceptera att i morse att det återigen är måndag, och att en ny vecka med uppsatsskrivande går av stapeln. Jag avslsutade helgen på ett otroligt mysigt sätt, jag och sambon bakade nämligen bröd tillsammans. Det är inte mycket som slår hembakat bröd, och det är inte mycket som slår att dessutom få baka med någon man tycker väldigt mycket om.  Det luktade fantastiskt i hela lägenheten igår kväll av brödkryddor och nygräddat. Leilas fantastiska bröd blev också helt fantastiskt hemma hos oss, och det är inte sista gången vi kommer knåda ihop den degen. 
 
 
Under tiden vi bakade slog det mig att jag fortfarande inte har någon brödform, kanske något att önska sig i julklapp? Men vi använde oss av g-mormors gamla sockerkaksformar och det blev i stället runda bröd i stället, men för er som inte heller har någon brödform så fungerar det också.
 
 
Nu är det mesta inpackat i frysen och vi kan enkelt ta oss en skiva nyttigt bröd, där vi har stenkoll på innehållet. 
 
Kram. 

Städfarten

Efter att ha vilat ut mig ordentligt på spa i helgen tillsammans med mamma hamnade jag i en riktig städvirvel nu när jag kom tillbaka till Stockholm. När vi skulle bädda nytt i sängen svor jag för kanske hundrade gången över det kaos som befann sig i vår garderob. Något som känner igen sig?  Så jag slet ut allt ur garderoben och skapade nog en ännu större kaos och oreda än vad det var innan. Sen började jag organisera, varje sak på sin plats är en riktigt skön känsla. 
 
 
I fina lådor från Ikea är det betydligt större ordning i vår walk in closet. Ja hör och häpna den nya fantastiska lägenheten har faktiskt en walk in closet. Så det senaste dagarna har jag med nöje gått in där och valt mina kläder. Jag trotsade också allt vet heter att inte tvätta fönster i kallt väder och när solen ligger på. Det är ju dessa dagar som man ser hur smutsigt är, och jag börjar tro att detta bara varit en undanflykt, för min fönster har aldrig varit så rena. 
 
 
Nu är jag i fullgång med mitt uppsatsskrivande, och kan planera mina dagar helt på egen maskin. Så att jag tänker piffa upp mig och åka till skolan i dag kommer inte på tanken. Med lite halsont ska jag strosa omkring här i lite slappa kläder och studera hemma, riktigt efterlängtat. 
 
Tack ännu engång för att ni fortsätter att titta in här, trots min frånvaro. Jag tror med all säkerhet att det kommer börja skrivas lite mer nu när jag får mer tid hemma, och förhoppningsvis mer tid till att fotografera.
 
Trevlig dag.
Kram. 

Alvhem

Dessa dagar sitter jag med kanske den sista hemtentan som jag någonsin kommer att skriva, underlig men en oerhört skön känsla. Det var dags för en liten paus efter att jag i snart 6 timmar suttit insnurrad i boken qualiative inquiry and research design.  Det finns fantastisk många inredningssidor att klicka sig in på och många har troligen redan hittat in hos Alvhem men för er som inte har gjort det, gör det!
 
För er som inte har hört talas om Alvhem så är det en mäklarfirma med en egen inredningsbutik, en fantastisk idé eller hur? På deras hemsida går det att finna massvis med inspiration och hade jag bott lite närmare Göteborg hade jag säkerligen besökt deras butik flertalet gånger. 
 
Här kommer lite hall inspiration, så otroligt vackert! Bilderna är lånade från Alvhem.
 
 
Se vilket otroligt golv, och vad mycket det gör i kontrast till allt det andra vita. Jag gillar skarpt!
 
 
Eller dessa gamla dörrar, och vitmålade golv är också riktigt svårslaget. När vi en dag köper ett hus kommer jag inte tveka på att vi  en dag ska ha vitmålade golv. Praktiskt eller inte går att disskutera, men ibland måste man tänka design före funktion, iaf gör jag det allt som oftast. 
Klicka er in och inspireras, så mycket fint!
Kram. 
 

Den vita väggen

Oj vad ni har fått höra på mina planer för den vita väggen, betongtapet, plywood skivor men nu kommer resultatet. Jag kände att det sved lite för mycket i studentekonomin för att köpa hem en fototapet, och det där med plywood gled ur tanken och jag kom inte på det igen fören nu när jag skulle skriva till er. För er som har följt mig ett tag har säkerligen sätt mina hyllor som jag har gjort  i sovrummet, och dessa är jag förbaskat nöjd med. Så när jag satt i soffan tänkte jag att jag inte behöver göra det krångligare än att tillverka en hylla till i samma stil, och så blev det.
 
 
Eftersom att det andra hyllorna i sovrummet har en mer rustik känsla, så ville jag även skapa någotning annorlunda på den här hyllan, för att behålla att det är min desgin och något jag personligen har skapat. 
 
 
Med fantasti kan man göra mycket, med ett papper och en sax skapade jag ett kors som jag sedan bestämde mig för att måla på hyllan. Jag målade korset med jonusfärg lammull, och jag ville bara gå fullkomligt lös på den efter första penseldraget. Vilket vacker färg!  Vi får se vad jag målar nästa gång...
 
 
Här kommer resultatet. Jag är nöjd och nu slipper jag äntligen att se den opersonliga väggen i vardagsrummet. 
 
Idag blir det en dag hemma, något jag faktiskt sätt fram emot. Inga måsten, utan bara mysa omkring här hemma i myskläder hela dagen , vilket känns lyxigt efter dessa stressade veckor. I kväll tänkte vi promenera till kyrkogården och tända ljus för det nära och kära om idag inte längre finns med oss. En dag som denna gör att man tänker lite extra på er.
 
Trevlig helg önskar jag er.
Kram. 
 

 


RSS 2.0