Fredag

Det är redan fredag och ännu en vecka har bara passerat. Jag förstår inte hur veckorna kan gå så fort, antagligen är det för att jag är så nöjd med det liv jag lever och har det rätt kul nu förtiden. Tiden går fort när man har roligt, är det inte så man brukar säga?  Idag skickade jag in hemtentan och jag hoppas och tror på att det ska gå vägen. Sen åkte jag i väg och passade min ena prinsessa (barnet som jag är barnvakt åt). Jag verkligen älskar mitt extrajobb. Nu sitter jag och väntar på att David ska komma hem ifrån Västerås och på att vi ska bege oss till Lena och Uffe på födelsedagsmiddag.  Uffe fyller år idag, stort grattis till dig! (Lena och Uffe är Davids föräldrar).

TREVLIG HELG!


2011-01-27

Ja, vi slapp komplettering på arbetet!
Känns riktigt bra, med tanke på att de var relativt hårda emot andra grupper!Så sant!


Frågan är bara vad man väljer att göra med dessa timmar?

2011-01-26

Hej kära ni!
Den här veckan har jag varit totalt dagvild och något frånvarande. Kursen startade med ett grupparbete som skulle lämnas in i torsdag, det gick verkligen inge vidare och jag är mer än säker på att det slutar i en komplettering på den. Så fall min första universitetskomplettering/underkänt, men de finns sina anledningar i så fall! Vi har också en hemtenta som jag sitter och skriver på under den här veckan, den ska nog gå vägen. Har inte så speciellt mycket kvar och borde troligen hinna färdig i morgon förmiddag, inlämningen är på fredag.

Idag när jag vaknade sken solen och himlen var verkligen klarblå! Vilket betyder att skidorna åkte på och jag och David drog till spåret och åkte i en timme. Det var så underbart att åka med solen skinande i ögonen. Men gissa om de var tufft, benen skakade sista kilometern och svetten rann som aldrig förr. Tjejvasan börjar närma sig, de är 1 månad kvar idag. Så den 26 februari hoppas jag att alla ni läsare håller tummarna för att det ska gå bra för mig!

Idag fick jag ett sms om att min älskade parfym fanns att hämta på posten. Jag har köpt Calvin Klein, In2u. Jag tycker att den luktar så gott. Längtar till i morgon när jag ska göra mig i ordningen för skolan och kan använda min nya parfym.Morgonstund

Härliga morgonstund, jag vaknade av att min sambos klocka ringde vid 9, och det var troligen högtid att stiga upp. Jag hade planerat att plugga lite innan jag skulle åka till skolan och skriva ut en del, köpa en bok, och gå på föreläsning. De blev inte riktigt så, utan jag åt en grötfrukost som min sambo så snällt lagade i morse, tog ett långt bad, målade naglarna, sminkade mig det där lilla extra ni vet, och nu sitter jag här. De är snart dags för mig att göra lite lunch och denna morgon har bara försvunnit, men det gör ingenting för jag vet att alla förtjänar mornar som denna inklusive jag. Idag efter skolan ska jag åka ner på stan och möta upp Caroline som kommer på besök från Västerås. Hon ska stanna över natten och jag antar att vi ska prata massor och bara umgås hela eftermiddagen och kvällen och i morgon väntar en mysfrukost till. Nej nu är det dags att göra lite lunch, måste äta innan jag ska till skolan,  riktiga studenter köper inte mat i skolan, speciellt inte de studenter som ska tillbringa 3 månader i Kina i sommar.


Ha en trevlig dag!Solen

Det var länge sedan jag såg solen insåg jag. Idag när jag vaknade sken solen och det var en helt klarblå himmel. Härligt! Om jag hade vårkänslor för någon dag sedan, går det inte att jämföra med hur det känns idag! Det sägs att man gillar den årstiden då man är född mest, det stämmer för mig, jag är född i april och bara älskar våren.

Hoppas att solen skiner på er idag också!
Tänkte passa på att hälsa er nya läsare välkomna till bloggen, roligt att ni blir fler och fler!

Sara, Sociolog

Ja det är mina förhoppningar, att jag om två år kommer ta ut en högskoleexamen och genom det kunna kalla mig för sociolog. När man studerar får man ofta frågan, ah vad läser du till? Jag läser till sociolog, då brukar en vidare fråga bli aha till socionom. Nej det är viktigt att skilja på dessa yrken, jag läser alltså INTE till socionom. Jag hade tidigare en plan på att utbilda mig till socionom men insåg innan jag sökte att det nog inte var riktigt det jag ville arbeta med.  Jag tänkte att jag ska klargöra de funderingar jag vet att några av er läsare har, dvs. vad är en sociologi, och vart jobbar en sociolog?  Sociologi består i stort av att studera och förstå individers, gruppers och samhällets handlingar och beteenden och förhållanden till varandra. En fråga vi ställde oss i dag på föreläsningar var varför man i storstaden beter sig på ett visst sätt? Ta till exempel tunnelbanan, där alla människor står som packade sillar, " människorna är så fysiskt närvarande men psykiskt frånvarande" . Vi människor på tunnelbanan låtsas som att vi inte ser varandra, men ändå ser vi varandra så pass mycket att vi inte går in i varandra. Varför är det så? - typiskt sociologi fråga.  Spännande enligt mig!

En sociolog kan arbeta inom många olika områden, just eftersom att ämnet sociologi  innehåller en mängd olika områden.  För att ge några mer konkreta exempel kan en sociolog arbeta som utredare, handläggare, samhällsplanering, resursutveckling, optionsundersökningar, personal och organisationsfrågor och mycket mycket mer. Min stora fråga nu som jag tycker är väldigt intressant är, arbetslöshetsfrågan, och hur vi påverkas olika i förhållande till vart vi bor, funderar på den ni?

Aha men är det inte de en socionom också gör? Nej vi är lika till namnet men inte till yrket. En socionom arbetar som till exempel, socialsekreterare, behandlar eller kurator. Finns säkert mycket mycket mer, har också fått uppfattningen om att en socionom även inriktar sig mer på individuell nivå. Rätta mig alla socionomer där ute om jag har fel.

Nu har jag redogjort lite för vad det är jag gör nuförtiden, och nästa gång jag får en fråga ska ja hänvisa till detta inlägg.

Tulpan

Idag är det en väldigt grå dag, snön smälter till vatten och rinner ner för gatorna. De droppar vatten ifrån hustaken och det börjar så smått bli varmare. Kan det vara så att våren är på väg redan nu i januari. Jag fick lite vårkänslor idag och ser fram emot  ljusare tider.  Tulpaner är någonting som jag verkligen förknippar med ljusare tider. I lördags var det tulpanens dag och jag fick tulpaner av min älskade sambo, underbara han!

Nej nu ska jag ta mig i kragen och sätta mig och läsa lite " Att tänka sociologiskt ". Visst låter det spännande? Idag börjar min nya kurs Sociologi I, jag hoppas verkligen att det kommer bli så roligt som jag tror och hoppas.

'

Söndag 16 januari!

Jag är troligen inte den enda som just nu sitter och väntar på att solsidan säsong två ska gå av stapeln. Vilken dunder succé, serien om de rika i Saltstjöbaden har gjort. Ska bli spännande att se hur många tårar av skratt som kommer rinna nedför min kind denna säsong.

Annars idag har jag och min sambo inte gjort speciellt mycket för värden. Planen var att vi skulle ut och åka skidor, den planen blev fort struken när vi såg att det REGNADE ute. Vi åt en snabb frukost och traskade iväg i de blöta till SATS och tränadee, det blev ett bodybalance pass för mig, och lite löpning för David. Hostan som jag har dragit på mig har inte gått över än, jag känner verkligen att det är dags  att den lämnar mig nu så jag kan börja träna skidor och på gymmet rejält nu innan tjejvasan går av stapeln. Det börjar nämligen närma sig!

Snart kommer Susanne och Rikard hit och vi ska äta lite mat och skratta till solsidan tillsammans. Tråkigt nog flyttar dessa vänner tillbaka till Jönköping i morgon, ursch vad tråkigt det ska bli. Vi får se till att hålla kontakten med dem endå.

I morgon börjar min nya kurs, vet inte riktigt om jag längtar eller inte. Känns lite skönt att få ta fram ett nytt block och nya böcker, däremot hade det varit riktigt skönt med en veckas ledigt. Det har gått i ett sedan det startade i somras och det kommer troligen gå i ett enda fram tills vi åker till Kina i sommar!

Hoppas ni haft en trevlig helg, och att ni inte missar solsidan idag!


Min absoluta förebild!

If God was to describe you 
Where would he begin...?

What we have, it is unbreakable, I love you! 

mys

Tillsammans med dig är jag världens lyckligaste, kom hem!

Är det möjligt?

Åh idag måste jag använda mig utav bloggen för att lätta min ilska.
Just nu håller jag och min underbara klasskompis Jenny på att skriva en uppsats i juridik, vi skriver och vi skriver och nu börjar det ÄNTLIGEN börja närma sig sitt slut.
Jag/vi har aldrig skrivit en uppsats på högskolenivå tidigare och det är stor skillnad jämfört med gymnasiet, och jag känner att vi skulle behöva lite stöd i samband med skrivandet. Det kan vi däremot inte få, eftersom att handledare för denna kurs är och åker skidor, har ni hört någonting så dumt?
Möjligt att det går att nå honom via telefon, vi får troligen försöka med det i morgon. SUCK!
Jag kan känna lite spontant att den handledare borde vara närvarande under dessa 4 veckor, fel?Träningsvärken är ett faktum!

Nu är julskinkan slut, trillingnöten ifrån under lagret är i magen, och det är tid att sätta igång med träningen igen. Jag startade igår och det blev 60  minuter spinning intervall på SATS. Passet var riktigt jobbigt och jag kände att det inte var en chockladbit som hade ramlat ner i min mage det senaste dagarna.  Men nu är det bara att köra!

Jag tycker att alla är värda att träna det är inte de, men jag måste säga att det är lite irriterande att de i princip inte går att träna just nu för alla dessa "nyårslöften". De jag däremot kan glädje mig åt är att om 3 veckor har nyårslöftena lagt av!  Du ska väl inte bli en av dem?

Ha en fin dag, Hälsningar Sara!

Nu börjar en nystart för mig...

Även om det inte finnas någon anledning till att vilja lämna det förra året, så har jag inte så mycket att säga till om i den frågan känner jag. Nu är jag tillbaka i Stockholm efter att jag har varit hemma hos min helt underbara älskade mamma i nästan två veckor. De finns ingenting mer underbart än att vara tillsammans med henne, hon gör mig verkligen alltid glad och jag är så lycklig över att hon är min mamma. I går skjutsade hon tillbaka mig till Stockholm och vi pysslade med lite allt möjligt, monterade den nya tvn, skruvade ihop den nyköpta sängen och möblerade om i skafferiet.  Efter de var vi helt slut, så vi tände lite ljus och kollade på morden i Midsomer , haha det måste vara ett av de konstigaste programmen någonsin.
Idag har jag vinkat hejdå till mamma, och det kom "nästan" en tår när hon åkte. Även om jag vet att det troligen inte dröjer allt för länge innan jag träffar henne igen, så är det faktiskt alltid lite sorgligt. Ganska snabbt efter att hon hade åkt kom Jenny från klassen och det skulle börja pluggas. Vi skrev en heldel och jag känner mig nöjd.
Nu ska jag traska iväg på spinning!
Hoppas ni får en trevlig kväll!

RSS 2.0