Är det redan fredag?

Är det bara jag som tycker att veckorna bara flyger förbi?
Jag tycker att det är skönt, för jag vill tillbaka till Stockholm. Jag vill tro det eller ej börja skolan igen, jag vill ta tag i min träning igen på SATS, jag vill vara ledig på helgerna och jag vill bo ensam med David.

Söndag

Att vakna upp på morgonen, inse att man är i sin egen lägenhet en plats där man känner sig trygg i. Att göra i ordning en god frukost sätta sig på balkongen bland de nyplanterade blommorna tillsammans med en person som fått mig att inse vad kärlek är. Det är lycka och livsglädje för mig.

Idag måste vi tråkigt nog bege oss tillbaka till Västerås för 4 veckors till arbete, sen ska vi ut på en liten resa. Vi hade tänkt att ta en sista minuten någonstans för att ladda upp inför den kommande hösten.

Idag kommer Susanne och Rikard över på en fika på eftermiddagen, det ska bli kul att höra hur deras sommar varit så här långt. Jag ska nog köpa lite jordgubbar och glass sen slänga ihop en egen chockladkräm ska man fika kan man väl göra det ordentligt.

Igår lagade jag en efterrätt till David och mig, jag köpte nämligen små pajformar på Ullared och tänkte att jag genast ville inviga dom. Jag lagade då en paj med färskahallon och passionsfrukt, istället för att göra en helt vanlig smulpaj spetsade jag den med lite kakao, ojoj det gick hem må ni tro. En enkel paj som blev något helt utöver det vanliga.

Nu ska vi ta oss en promenad

Jag måste bara nämna innan jag slutar, igår såg vi en verklighetsbaserad film som hette The stoning of Soraya.M. Jag kan säga att den berörde mig, men så mycket mer kan jag inte säga ärligt talat i rädsla av att uttala mig. En fruktansvärd film som fick både mig och David att känna ett obehag. Jag kan rekommendera den men var förberedd på  att det inte är något som går dig oberört förbi.

Vila i frid Soraya. M

Stockholm

Efter två dagars sjukdom är jag åter på benen, dock fortfarande lite skakig och sliten. Vaknade upp i torsdagsmorse skulle nämligen vara på jobbet klockan 6 av att jag har rejält högfeber och extrem huvudvärk, hade en yrsel utan dess like och halsen var inte att tala om. Jag kunde bara inte jobba, Snälla Rais tog min tid och jag fick ligga kvar i min säng. Jag sov exakt hela dagen och febern börjar gå ner men jag bestämda mig för att vara hemma en dag till. Nu är jag på benen igen men halsen gör ont och i natt blev min kära sambo galen på mig av allt hostande.

Vi är i Stockholm, trots mitt sjuka jag, pallrade jag mig i bilen och åkte till Stockholm igår kväll.
Vi hade bestämt sen en till tillbaka att vi ville vara här i helgen och här är vi i vår egna lägenhet och bara myser.
I går förvandlade vi vår balkong till någonting vackert, tackvare lite blommor, trätrall, duk och krukor. Eftersom vi har varit en sväng i Ullared fanns det en del att packa upp.

Vi förvandlade också en del av sovrummet till kärlekenshörna. De var så mysigt igår när vi gick och la oss och ljuset i från den nya ljuslyktan lyste upp på vår Kärlekstavla. Jag har sagt tidigare i min blogg att jag inte vill lägga upp bilder på mitt och Davids sovrum utan att jag ville hålla det personligt och så får det även bli denna gång.

Jag älskar att vara hemma!







Min fina lavendel saknar dock jord men ska inhandla det om en liten stund



Grattis sötnos

GRATTIS MUMMSAN ♥

Handlar om att göra någonting annorlunda

För att lyckas med det man vill tror jag/vi (David och jag) att man måste göra någonting som inte så många andra gör. Därför har vi kommit på en ny idé Australien kommer det att bli någon gång i livet men nu låter de som att Kina är en relativt kortsiktig plan. Ojoj håll i hatten, det låter lite konstigt kanske att jag har planer på att flytta till Shanghai en stad med 17 MILJONER invånare för att läsa kinesiska. Men det är faktiskt planen, David kom tråkigt nog inte in på det han hade sökt då antagningspoängen i Sthlm var otroligt höga. Han ska eventuellt läsa Kinesiska i 1 år på Stockholms Universitet, därefter flyttar vi i 6 månader så han får en chans att förbättra den och jag får en möjlighet att lära mig någon fras iaf :).

Vi ser det här som en rolig grej, jag har alltid varit lite avundsjuka på de människor som rest som utbytesstudenter, som har fått så mycket vänner världen över, nu hade jag tänkt att bli en av dom.

Låt oss säga att vi inte har någon nytta i Kinesiskan i framtiden, då har vi som vissa säger "kastat"  bort 6 månader av livet, men så ser inte vi på saken utan vi ser de mer som att även om inte språket kan ge oss någonting så är det en ny upplevelse vi får göra tillsammans som kommer ge oss massa livserfarenhet och en chans att komma varandra ännu närmare.

Fastrar, mammor och mormödrar ni behöver inte oroa er en ingenting är bestämt.
Men börja vänj er vid tanken som min mamma sa!





Varberg-Göteborg

Meningen var att David skulle bli med på kortet men men...
Min älskling, och mitt hjärta Malin och hennes Peter










Snacka om att vi har haft det underbart!

Midsommar på Aspholmen

Midsommar på Aspholmen
(Dagen före)



Lillasyster Jenny och hennes Lukas

Midsommarafton

Ja det här var min midsommar, som vanligt var den på Aspholmen där vi har stuga. Att fira midsommar där är något helt extra, speciellt i år när solen sken på oss.
På midsommaraftons morgon brukar jag och lillasyster Jenny gå och plocka blommor till vår krans, därefter blir de sill och färskpotatis, vi har också köttbullar på bordet, eftersom de flesta måste ja nog säga inte gillar/äter sill. Sen runt klockan 15:00 börjar midsommarfirandet nere på plan, midsommarstången pryds med blommor och barnen dansar sig svettiga till små grodorna. Min familj är väldigt påhittig så varje år ordnar de lite teater för barnen på ön. I år blev aspholmen Kurrikurriduttön. Pippi och Pippis pappa var på besök, sjörövare,Karlsson och Blom, Kling och Klang, Prusseluskan, och självaste Astris Lindgren. En otroligt lyckas show, ser fram emot att mina barn ska på skåda en sådan show med mormor och morfar som huvudpersoner.
Sen blir de lotteri och jordgubbstårta.
Efter de går alla familjer hem till sitt, bastar och grillar och äter gott och laddar inför femkampen som startar klockan 22:00. Ojojoj har man inte skrattat tidigare under dagen så lovar jag att man inte lyckas hålla smilbanden nere nu.
Nej mer tänker jag inte berätta, lite måste få vara hemligt för oss på ön också.
Hoppas ni hade en bra midsommar!

Jag har också hunnit med en vecka på Västkusten, bilder och berättelse om den veckan kommer lite senare för nu ska jag iväg och jobba.



RSS 2.0