Söndagsförverkligande

Nu har helgens gäster styrt kosan tillbaka till Göteborg, och oj vad trevligt vi har haft det. Det är när man får sådan här tid tillsammans som man verkligen uppskattar sina fina vänner, och vad glad jag är att dom var med att gjorde den här helgen till något extra.

Vi passade på att besöka den sista "drive in" loppisen innan den tar höst och vinter vila. Jag hade turen att hitta det jag sökte och nu på kvällen fick den tomma väggen ovanför soffan äntligen ett nytt utseende. Med en gammal spegel och några slitna bälten tycker jag att jag lyckades få till det ganska bra. Jag sökte någonting annorlunda och något personligt, och ja det här känns som mycket jag. Sen är det något speciellt med speglar de kan göra så mycket rum, placeringen av den gjorde att vi fick ett extra fönster och rummet fick ett längre intryck än tidigare.

Hoppas att ni haft en trevlig helg och känner er redo för ytterligare en vecka. Men innan vi tar måndag väntar ett bad, nagellacksmålning och en heldel soffhäng.

Kram.Kalt och industriellt

Nu på kvällen tog jag en titt in på Sköna hems hemsida och hittade ett så vackert och inspirerande badrum. Jag har helt förälskat mig i det kala och industriella känslan. Stilar och smaker kan ju lätt ändras i takt med mode och vad som bjuds ut osv men jag tror också att känslan av hur vi mår och är som person avspeglar sig på hur vi inreder.

Jag har alltid gillat det enkla, hellre för få saker än för mycket, ljusa färger och allt grupperat och på sin plats. Kanske har de att göra med att jag som person gillar att ha kontroll över saker och ting och desto färre saker desto mindre att ha kontroll över. Jag har som oftast också väldigt mycket tankar och fullt upp och möts i vardagslivet av mycket människor och många nya intryck. Därför tror jag att när jag kommer hem är rätt full på intryck att jag behöver det kala och avskalade för att lyckas varva ner och finna ro. Men jag kommer inte ifrån att det just nu är väldigt inne med betong och avskalat även om jag gärna tror att min inspiration grundar sig i något djupare.

Kram.


Vart tog inspirationen vägen?

Det är med lite vemod jag måste erkänna att inredningsinspirationen inte är på topp. Det finns inte alls lika mycket "slötid" till att kolla inredningstidningar, strosa i inredningsbutiker men ännu mindre tid över till att låta tankarna bara sväva bort i jagvillgöra projekten. Men kanske är det så på hösten för oss alla, att våra fritidsintressen kanske måste ta ett steg tillbaka, för att vi överhuvudtaget ska hinna med allt som hör vardagen till.

Jag har haft en fantastiskt trevlig helg tillsammans med familjen. Lördagen tillbringades på stan, och jag blev bland annat ett par höstskor rikare, och jag känner att jag fått massa kärlek och ny energi från min mamma. Även om jag just nu är väldigt slapp, och bara ligger i soffan efter att ha plockat i ordningen i lägenheten. Puh, Nu står allt på sin plats igen, och skolväskan är packad. Jag är redo för måndag!

Jag vill också tacka för era värmande kommentarer. Kul att jag kan inspirera er!

Kram.


Glödlampa i stort format

Jag trodde att jag bara hade en farfar som saksamlare, men nu har det visade sig att min morfar är likadan. När vi idag fick besök av mamma och "pappa" så kom dom med en jättestor glödlampa och då menar jag jättestor. Utan överdrift skulle jag våga påstå att den är fem gånger så stor som en vanlig glödlampa. Min morfar hade tydligen sådana som någon sorts fotolampa för att få mer ljus när han fotade. Jag ska inte ha den till ljussättning utan den ska bara få ligga här på min byrå som en riktigt fräck utredningsdetalj.

Trevlig lördag till er! Kram.Konst

Texter hit, texter dit det är inte utan att jag blir lite trött. Carpe Diem är en text som i n t e kommer in i detta hem. Men förvånande nog måste jag ge beröm till Therese Sennerholt och hennes konst. Jag tycker att det är snyggt, enkelt, och modernt även om det är konst bestående av aningen klyschiga ordspråk, så fungerar det fortfarande. 
 
Jag skulle gärna klicka hem någon av hennes prints till lägenheten, favoriten är nog yes. För visst är det en skön känsla när man gjort något riktigt bra, och vill skrika ut för alla i sin omgivning. yes,yes,yes jag gjorde det! 
 
 
 
 
 
Fotorna kommer från Therse webbshop, och det är absolut värt ett besök.
 
Synd att det inte har en prislapp som riktigt passar en student, vilket iof inte fototapeten heller kanske har... så känns det lite för mycket för en prints i denna stund. Men snart är jag klar med mina studier och hittar mig ett riktigt bra jobb, då ska jag allt klicka hem en av dessa prints. 
 
Kram. 

Det är ju det jag vill ha!

Efter att jag låtit min mamma flänga runt till alla färghandlare runt om i staden där hon bor,efter tips och råd om hur jag ska lyckas få puts att fästa på en redan behandlad vägg, kom hon i dag med förslaget - Sara, jag tror att du skulle kunna ha en fototapet och på så sätt komma åt det du är ute efter. Fast besluten om att det var ren puts jag ville ha och ingenting annat, sa jag bestämt nej till hennes förslag. Några minuter senare och efter att jag fått lite bilder av min mamma, fick jag med ångerfullhet ta upp telefonen och ringa henne och erkänna att, ja det är exakt det jag vill åt, och det finns mängder av fina fototapeter. Det gör vi! Tänk att dessa mammor alltid ska ha rätt, iallafall min mamma. Tack snälla för all hjälp, fantastiska du!
 
 
Bilderna ommer från Concrete wall och Wallooba
 
Så nu lämnar vi tanken om att hitta den perfekta putsen och övergår istället åt att hitta den perfekta fototapeten. Det gör att jag kommer inte slänga upp något på väggen redan i helgen, utan nu ska det tänkas lite till och så måste jag suga lite mer på den här karamellen. Men visst är det läckert?
 
Hoppas ni haft en bra dag. Största delen av min dag tillbringade jag i skolan, med uppsatsskrivande och några ord på min bokrecension som ingår i teori kursen om man läser paralellt med uppsatsen. Som om det inte vore nog endå? Sen tog jag en löptur tillsammans med en kompis, och är det något som är tacksamt att träna så är det löpning. Redan efter några gånger känns det mycket bättre och det var länge sedan det kändes så bra som det gjorde idag. Så min dag har varit en riktigt bra dag, och nu ska jag krypa ner i sängen med senaste nummret av Sköna hem. 
 
Kram.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontraster

Brr vad ruggigt och regnigt de har varit i Stockholm idag. De behövdes både sockor, filt och en stor kopp te för att jag skulle klara av att sitta stilla och studera under eftermiddagen.

Ja så lät de för några dagar sedan, inlägget hade av någon anledning inte publicerats. Nu står jag istället i solen och väntar på tunnelbanan. Det är häftigt med hösten och dessa väderkontraster. Men visst är det allt lite kyligt i vindarna och i skuggan.

Snart är helgen här i g e n. Jag blir nästan lite smått tokig på hur fort det går. Men i helgen väntas det sällskap av mamma och "pappa" och förhoppningsvis ska dom hjälpa mig att få till en grå puts vägg i vardagsrummet. Det kryllar av dessa putsväggar i inredningsvärlden och jag kan inte längre motstå dess charm. Dock verkar de lite lättare än vad de kanske är så det gäller att välja rätt puts, att den blandas på rätt sätt för att inte skära sig, att de är bra underlag bakom osv.. Men med viljan ska väl allt gå, annars får jag tänkte om. Någon av er läsare som gjort en sådan vägg som har något bra tips att dela med sig av?

Kram.


Inspiration

Jag är följare av conceptbyanna på Instagram och för någon dag sedan visade hon en fantastiskt bordsdekoration som jag bara måste härma och dela med er. Förra hösten fyndade jag en glascylinder på loppis för ynka 20:-, som jag gillade så mycket. Tills dess att jag tappade den i trapphuset under flytten och den gick i tusen bitar.

I helgen är tanken att vi ska tjäna ytterligare pengar på enbart skrot och bråte, då vi har två bilar fyllda med saker som vi ska styra mot bakluckeloppis. Medan vi står där och säljer ska jag hålla ögonen öppna efter en ny cylinder som ska få en plats på vårt bord.. Jagmåsteha!

Jag har inte haft tid att fota själv så därför blev de lite stulen inspiration från Anna i dagens inlägg.

Kram.


Vardagstankar

Nästan varje fredag slås jag över hur fort veckan har gått, och den här veckan skilde sig inte från de andra veckorna. Den här fredagen har jag satt igång med uppsatsskrivandet rejält, och ett första utkast på ett pm är nu inskickat till min handledare. Just nu känns det så kul att äntligen få göra någonting på Universitet som jag valt helt själv, utan några förbestämda ämnen och att göra listor. Utan upplägget ligger helt på mitt bord, ämnet har jag valt helt själv, det känns som om det här kommer bli kul.
 
 
Tidiga mornar och resor fram och tillbaka till skolan börjar nu bli mer och mer vardag.  De blir mörkare och mörkare på kvällarna, fler och fler plädar plockas fram, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte gillar det. 
 
 
En vardag kan vara hur tråkig som helst, men den kan också vara väldigt, väldigt mysig. Som när jag satt i en soffa på Espresso House och studerade och njöt av den fantastiska fina belysingen som finns på Espresso House ine på NK. Tanken är att jag ska göra något liknande över vårat matbord, men med några grenar hämtade från skogen här i närheten. Vad tror ni om det?
 
Nu är det dags att stänga ner bloggandet och göra sig i ordning lite, jag och sambon tänkte tillbringa eftermiddagen på stan. Sätta oss på något café och bara umgås, och sambon är på jakt efter en väska så vi får se vad vi kommer hem med.
 
Trevlig fredag til er.
Kram. 
 
 

Min måndag

Idag väntas det inga föreläsningar utan jag ska i stället försöka hålla dicplinen uppe hemma, ett antal artiklar ska läsas igenom, pust för allt detta läsande. Fast idag läser jag faktiskt med en liten känsla av seperationsångest, för lite tråkigt är det allt att detta är mina sista termin som studerande...
 
Trots detta, så är inte diciplinen helt där den ska vara, vips, så låg artikeln en bit bort, och en tidning från HAY hade studsat upp på bordet, och studenportalen på datorn hade bytts ut mot sköna hems hemsida.
 
 
Men kanske är det de här, som gör det  så härigt med att studera. Känslan av att planera dagarna exakt så som man vill.. Jag minns när jag började studera, tårarna rann ofta över hur övermäktigt allt kändes, över all press som jag satt på mig själv, utan någon som helst anledning och över känslan av att aldrig vara ledig. Nu när jag hittat min studieteknik, känns det inte längre lika övermäktigt, även om jag fortfarande lever i perioderna "före tenta" och "efter tenta", så är känslan av att jag klarar det jag vill klara otroligt mycket starkare än för 2,5 år sedan, när jag satt ingrottad i arbetsrätten och knappt förstod åt vilket håll man läste en lagbok.  
 
Trevlig måndag till er.
Kram. 
 
 

Havet

Ännu engång har jag fått njuta av en fantastisk dag vid havet. Dagen startades först med lite shopping  i ett shoppingcentrum i Nacka, och jag hittade allt som stod på min lista. Jeans, halsduk och någon tröja, och jag är just nu fånigt nöjd av mina påsar jag kom hem med. Sen tog vi fart mot havet, vi grillade korv, pluggade, pratade, skrattade, och bara satt tysta och njöt över hur fantastiskt livet kan vara ibland. Jag gillar den här platsen så oerhört mycket, för det känns som om du kan se oändligt långt bort utan att något står i vägen. De är väl lite så jag försöker tänka nu, att ingenting ska få stå i vägen för mig och mina planer. 
 
 
 
 
Lediga dagar utan några som helst måsten, ska man verkligen ta vara på. I morgon är det tillbaka till vardagen igen, måndag och ny vecka. En vecka i skolan har bara rusat förbi, jag har fått en kanonstart på det nya jobbet och oj vad jag trivs.  Jag har tagit beslut om att skriva min uppsats själv nu sista terminen, de känns som ett bra val även om det är lite fjärliar i maggropen över att jag ska ge mig in i detta helt själv. Kanske är det så att om man bara tror på sig själv, så klarar man också mer än vad man någonsin kunde tro. 
 
Hoppas er helg varit minst lika bra.
Kram. 
 
 

Små små överraskningar

Eftersom att jag stängde mina blå redan vid nio tiden igår kväll, vaknade jag tidigare än sambon. Ett ypperligt tillfälle för en liten överraskning. Jag tassade upp och gjorde i ordning en frukost på sängen, för vem önskar sig inte den lyxen en ledig lördag?

För mig är det inte en ledig lördag fullt ut, jag ska iväg och jobba några timmar nu, men sen tänkte jag ta helg på riktigt och försöka att inte somna framför tvn fullt så tidigt, jag menar helgen försvinner så fort då.

Fortsatt trevlig helg till er!
Kram.


Inte mycket tid över

Ett tydligt tecken på att vardagen har dragit igång för oss allra flesta är att det blir betydligt lugnare inom bloggvärlden, inklusive här hos mig. Trots att det är förbaskat roligt att skriva och redigera bilder, så tar det sin tid, och den tiden finns inte just nu i terminstart. Dygnets timmar ägnas istället åt pluggande, jobb och träning även om jag försöker ta lite tid för mig själv och ägna mig åt fotografering, så är det inte lika lätt att få till det, som under sommarledigheten. 
 


Nu har det snart gått en vecka sedan vårat arbetsrum blev färdiginrett. Jag var lite tveksam till att vi skulle utnyttja arbetsrummet så mycket som jag hade hoppats på, men vi har redan ägnat flertalet timmar i det här rummet och vid skrivbordet. Så detta var absolut en god investering, och jag njuter varje kväll över att vi kan umgås i vardagsrummet utan att blicka ut över ett hav med papper på vardagsrumsbordet. 
 
 
Lägenheten börjar så smått bli som vi vill ha den, även om det saknas endel saker för att öka mysfaktorn i lägenheten. Nu är det väldigt inrett och designat, men kanske inte så mysigt och personligt, så de är där min inredningshjärna befinner sig just nu. Här är en bild på favoritmöblen i huset, min byrå jag fick av svärmor för snart 3 år sedan. På den har det stått många olika ljuslyktor, tavlor, böcker m.m. och just nu står dessa saker och pryder byrån. Känner jag mig själv rätt är jag nog där redan i morgon och ändrar och flyttar lite. 
 
Hoppas ni haft en bra vecka hitills, och i morgon väntar fredagsmys. Helgen tänker jag ägna åt födelsedagskalas och en heldel tid tillsammans med våra vänner. 
 
Kram. 

Vardagsmys

Nu är första dagen i skolan avklarad, vi har klarat av den första riktiga vardagen för den här hösten. I morse klev vi upp tillsammans, åt en mysig frukost med tända ljus (även om det är måndag), packade skolväskan och begav oss. Sen så vi varandra igen på eftermiddagen, pratade om varandras dag och delade lite nya erfarenheter som vi båda hade samlat på oss under dagen. Lagade mat, åt den tillsammans med tända ljus (igen), körde ett hårt träningspass tillsammans och nu fortsätter vi denna vardagsdag med tända ljus och täcken i soffan tillsammans. Fy bubblan vad det är härligt att dela en vardag tillsammans med någon, och om ni visste vad glad jag blir när man har de lite extra lyxigt och tar tid för det där lilla extra myset även om det är måndag. Måndagar kan vara precis lika fantastiska som fredagar eller lördagar. Iaf har min måndag varit det.

Hoppas ni också haft en bra dag, och nu försöker vi ta med oss tankarna om vardagsmys hela hösten så kommer det här bli en väldigt bra höst för oss alla.

Kram
Skolstart

I morgon är det dags för att slå sig ner i skolbänken igen, efter tre veckors ledighet, veckor som har gått oerhört fort. Det är dock alltid skönt att komma in i rutiner igen, de finns inte mycket som går på rutin under semestern. De känns riktigt bra att lägenheten är i ordning nu, lite småfix kvar, innan den känns riktigt bra och men iof, klar blir den väl aldrig. Finns alltid saker att ändra eller att pyssla med i ett hem. 
 
 
Nu doftar det dessutom rengöringsmedel, och allt står på sin rätta plats. Ett nystädat hem ger en riktigt skön känsla i kroppen. Här är en bild på vår entré, med en skymt av vardagsrummet och den nya soffan. 
 


Inför skolstart gäller det att ladda upp med frukt, och dessa svenska äpplen luktar ljuvligt i hela köket. Nu tänker jag vila mig lite i soffan med risk för att jag somnar efter kvällens träningspass. Hoppas ni får en riktigt bra på start på veckan. 
 
Kram 

Önskas

Det här med dagar att fira är något som ligger mig varmt om hjärtat. Att få fira födelsedagar, namnsdagar, årsdagar, förlovningsdagar, ja säg någon dag som inte går att fira egentligen. Sambon vet hur mycket jag älskar överraskningar och paket. Min födelsedag firar jag gärna i dagarna fem.

Det är ett tag kvar men det börjar så smått att närma sig förlovningsdagen. Till den dagen önskar jag att det ligger något från Beach house i ett paket, ett nattlinne kanske? Eller ett hårt paket med en skål från Trine K home. Ja undra vad han ska hitta på...

Egentligen spelar det inte så stor roll, fast det är bra kul att få önska och drömma sig bort bland några favoriter.

Kram


Skrivbordshörna

Hej!
Nu sitter jag här vid vårat skrivbord. Jag har äntligen fått ett arbetsrum, som öppnar upp för massor med vidare inspiration, kreativitet, pluggande, och kanske även lite arbetande så småningom. Det är häfftigt vad man kan gå igång på det här med inredning, sådan enorm lycka att få ställa fram saker. Flytta dessa saker ett femtiotal gånger innan det känns så där fridfullt inom sig.  För vissa av er låter det säkerligen hel galet, men är säker på att en heldel av er känner igen er också.
 
 
Eftersom att det här har varit ett projekt som legat lite på vänt så har jag hunnit samla på mig mängder av inspiration, handlat massvis med prylar och det är så förbaskat roligt när det blir sådär fint som jag hade tänkt det. 
Vi stortrivs redan i det nya rummet.
 


Dessa lådor hittade jag i en butik på ströget i Köpenhamn. Av ett för mig tidigare främmande märke, HAY, men som visade sig ha mycket fina saker, bland annat fantastiska pinnstolar, med inspiration hämtad från dansk 50/60-tals design. 
 
 
Arbetsrummets pärla, min morfars gamla fotolampa. Den släpper jag aldrig. Så antik, så vacker med förbaskat mycket känsla.
 
kram. 
 
 
 
 

RSS 2.0