Söndag och stolbyte

Våra älskade pinnstolar har nu sjungit på sista versen i de här lägenheten. Jag ska försöka limma ihop dom en gång till för att se om de klarar sig en tid nere i DeaDias lokal. Nu har jag tröttnat på att sitta på rangliga stolar och därför har nya inhandlats. Stolar är någonting som jag tycker är ganska svårt, de tar ofta upp en stor del av rummet och är en ganska viktigt möbel för rummets känsla. Pinnstolar har länge varit populära, och jag så att jag lätt vänder kappan efter vinden och följer gärna de trender som finns för stunden. Nu har väl ingen missat att det är plåtstolarna som gäller, industiri, plåt, avskaft och lite grönt....
 
Tolix, Nordal, Thonet och allt vad dom heter finns i varenda inredningstidning för tillfället, och självklart jag fastnat för dessa. Ekonomin säger dock ifrån, i framtiden kanske. Jag vände och vred och tänkte att de måste finnas en billigare variant som fungerar lika bra. IKEA....Ja så blev det, stolarna Roxö har nu flyttat in hos oss och blivit våra nya köksstolar. 
 
 
Till en börjar var jag lite skeptisk, satt mig ner i soffan och surade lite över att det inte helt blev som jag hade tänkt mig. Men i morse när jag steg upp hade de växt i mina ögon och jag har bestämt mig, det blir Roxö för hela slanten. 
 
 
Så blev slutresultatet och de viktigaste är väl att vi är nöjda och det är vi. 
 
Trevlig kväll till er!
Kram. 
 
 
 
 

Stort och Overkligt

Oj, vilka fantastiska känslor jag har fått uppleva det sista dagarna. Känslan av att människor skickar bilder till mig eller visar upp bilder på offentliga sidor som facebook, instagram på saker som jag/vi har skapat. Det känns stort, och lite overkligt på samma gång.
 
Jag börjar mer och mer förstå mig på det här med entreprenörsanda, och varför man vill göra saker på egenhand, jag tror det handlar om den belöningen man får när man lyckats. Den känslan är obeskrivlig. Jag jobbar nuförtiden 14-15 timmar och dygnets vakna timmar men jag är trots denna inte trött. För det här ger mig så extremt mycket energi, alla era värmande mejl, sms och kommentarer, jag svämmar över av lycka. Ni är fantastiska!
 
 
Den här bilden dök upp taggad i mitt namn på Instagram i veckan, och snyggt med vit dörr tänkte jag. Tills jag tittade lite närmare och såg, ja där hänger faktiskt DeaDia´s tidningshängare av fårskinn. Bilden kommer från Måns, tack för dina värmande ord och hoppas du är nöjd!
 
Trevlig kväll. Kram. 
 
 
 
 
 
 

Guide to Manhattan

 
"2013 Guide to Manhattan är en hyllning till New York. Till staden som aldrig sover, aldrig stannar, aldrig blir tråkig. Guide till 56 fantastiska platser i New York".
 
Så beskriver Artilleriet David Ehrenstråhle affisch Guide to Manhattan, affischen som slagit igen med enorma krafter det senaste tiden, och är vanligt förekommande inom inredningsvärlden, snart hänger den i mitt hem. Jag fick den i examenspresent av mina underbara svärföräldrar och sambons mormor och morfar, och har funderat på det här med inramning. Det är omöjligt helt omöjligt att hitta en redan skapad ram i detta underligga mått, så det blev till att besöka en ramverskstad för att få den inramad. 
 
 
Så det gjorde jag här i veckan och jag valde en tunn svart ram, som jag tror kommer passa alldelses utmärkt. Jag längtar!
 
Sambon är iväg med "grabbarna" hockeykväll och sen ner på stan en sväng så jag passar på att smida lite planer inför nya projekt till DeaDia. Hela 9 fantastiska ideér lyckades jag hitta på, och det är bra härligt när ideérna flödar.
 
Nu känner jag att det börjar bli grusigt i ögonen och jag tror jag släcker ner datorn, och istället kryper ner med ett gäng inredningstidningar i sängen och drömmer mig bort i allt vackert. Bland annat alla tolix stolar, som min plånbok inte helt kommer överens med, men som jag så gärna vill ha! Har en liten annan idé på stol som jag ska ordna med nästa helg. Om resultatet blir som jag tror och hoppas dyker det upp här om någon vecka.
 
 
Godnatt och Sovgott!
Kram. 

RSS 2.0