Fredag

Klockan ringde 06:30 i morse och det var tid för den sista skoldagen den här veckan!

I början av den här veckan kände jag mig nästan lite nere, vi skulle börja med Nationalekonomi och det var för mig helt oförstårligt i tisdags. Det var några streck som skulle föreställa diagram, det var någonting som hette BNP och det var någonting jag skulle arbete med. Jag greps nästan av lite panik.



Men idag fredag förmiddag så lossnade det. Jag började så smått förstå saker och ting, varför dom där strecken satt där dom satt osv. Jag insåg att det här kan bli kul, det är kul att få måla med färgpennor ( för att kunna se olika kurvors utveckling). Jag fick tillslut lite lugn till helgen.

Ja idag är det fredag igen, men lugnet i mig är betydligt mycket bättre än förra veckan då jag hade tenta på söndagen. Den här helgen är en helg som jag sett fram emot länge, idag ska jag bara ta det lugnt. Vi ska åka och handla lite mat, underbart äntligen lite mat hemma igen. Frukt<3!
Det blir till att se på solsidan idag, för det är väl idag? blev lite tveksam nu när jag tänkte efter, men jag hoppas verkligen att det är idag. Till er som inte tittar på det, BÖRJA!

I morgon smäller det, vid 13.00 kommer Malin. Snälla SJ se till att få tågen att rulla på från Götet i morgon. Vid den tiden kommer också Emma, Jimmy och Niklas inrullandes i Emmas Saab, som efter att legat i koma i några dagar äntligen har vaknat till liv.

Senare på kvällen kommer Daniela och Nadja, då blir det till att sponsra pizzerian i huset och sen startar festen!

Jag ser verkligen fram emot det här och jag är glad att det är så många som kan komma!

- Måste erkänna att jag saknar Mamma väldigt, men jag får träffa henne om två veckor.
Då hon kommer på besök, kanske kan mormor också följa med?



Inspiration

Idag träffade jag Amanda, en tjej som jag och David träffade i Agnes Water i Australien.
En jättsöt tjej som vi fick chans att lära känna lite grann, kul om vi kan lära känna varandra ännu bättre nu.
Vi tog en fika på Ringen på Söder och det pratades massa om Australien resan, hon nämnde också en blogg som hon brukade läsa. www.kakhusets.se det är en blogg skapad av ett par som bor i Australien.

Kul att göra en blogg tillsammans med sin pojkvän, David?
I deras blogg så hade dom ett kärlekstips som jag blev väldigt inspererad av. Att måla kärlekstavlor tillsammans med sin älskade som man kan sätta upp på sina väggar. Vi har väldigt fin konst på våra väggar från David mamma Lena. www.lenasundbaum.se , men det vore mysigt och romantiskt att ha tavlor målade av oss själva. Så i morgon ska jag gå över till Lena och be om att få låna lite målarduk och färg så ska vi nästa vecka måla tavlor.


Dom här tavlorna hänger i Pernilla Wahlgrens kök, undra om hon har målat dom tillsammans med någon som hon älskar?



Oväntat besök!

Ni som läste mitt förra inlägg om att jag skulle ha en lugn dag och tvätta och städa litegrann ändrades igenom ett sms från Madeleine. Hon och hennes vän Karolina (kakan) var på väg tillbaka till Oslo från ett besök i Ljusdal och kom inte längra än till Stockholms Central. Deras tåg till Oslo var inställd och dom hade bara en möjlighet övernatta i Stockholm, och förhoppningsvis ta tåget i dag klockan 8.30 alltså nu. Vi får se om dom kom iväg!

Hur som helst som hamnade dom hemma hos mig och David! Klart man ställer upp med sovplatser, vi bäddade med två madrasser i vardagsrummet och jag hoppas att dom fick sova bra. Vi lagade tacos på kvällen och hade det riktigt trevligt!

Innan Madde och Karolina kom så tog jag mig en promenad till gamlastan, och tillbringade några timmar på ett cafe tillsammans med Susanne och Rikard från min klass. Det är så mysigt i gamlastan och igår var det klarblå himmel och strålande sol, dock så var det väldigt kallt. Men när vädret är så fint är det mysigt att vara ute och gå.

Idag måste jag också gå till Gullmarsplan, eftersom att tunnelbanetrafiken ovanför jord är inställt. Ursch snälla SL och SJ kan ni inte få det här att fungera snart, iaf tills på lördag. För Malin måste kunna ta sig till Stockholm från Göteborg.  Idag är det mörkt och grått också, typiskt!


 
Vårat oväntade men trevliga besök<3!



PUST!

 Underbart, Fantastikt, man kan beskriva glädjen med många ord att min livs första tenta är över!
Så idag är jag ledig, eller nästan har 60 sidor att läsa i nationalekonomin. Men det känns som en lätt match efter allt pluggande förra veckan. Jag vill tacka min älskade David, för allt stöd och alla förhör du hjälp mig med.
 Utan dig hade det varit betydligt läskigare.

Så idag blir det en lugn dag. Jag ska städa lite och har bokat en tid i tvättstugan som jag ska pröva klara av. Sen hade jag tänkt att gå en promenad till söder sätta mig på ett fik och dricka en kopp kaffe och läsa tidningen.
Få lite tid för mig själv att bra slappa och ta nya tag till nästa moment. Nationalekonomi 7,5 hp. Sen när David kommer hem från skolan ska vi gå och träna på SATS. Jag måste verkligen komma igång nu men det sitter långt ine, vad har hänt med den Sara som tränade 6 dagar i veckan?

Det börjar närma sig vi får snart stor besök:)

     

Japp, snart kommer ni det ska bli så kul att träffa er alla<3. Det var allt för länge sen.
Det bästa är att Malin och Emma kommer stanna längre, tänk vad mysigt vi ska ha tjejer när det bara är vi hemma på söndagkväll. Tjejmys!


Älskar dig!


Malin Oloffson- Jag älskar dig!

                        

Malin, jag saknar dig så himla mycket. Du är verkligen en tjej som har ett hjärta av guld och det finns nog ingen jag har upplevt så mycket med under en sånn kort tid och det finns nog ingen som jag har kunnat sagt att jag älskar redan efter första dagen. Du är bäst! 


Alla <3 Dag

Åh idag när jag kom hem från skolan hade jag fått en start av alla hjärtans dag.
Jag vet att de inte är fören på söndag, men eftersom posten inte arbetar på söndagar så är det ju bättre att få saker i förväg en i efterskott! :) . Faster Rebecka hade skickat ett paket med disktrasor formade som hjärtan, och ett litet kort. Sen hade jag fått ett paket som jag fick hämta ut på godispärlan i Hammarbyhöjdens Centrum. Det var från älskade mami, det innehöll Miranda Chocklad, ett gosedjur, en trisslott och ett kort. Tack Tack Faster och Mamma, Jag älskar er!

Jag och David har bestämt att inte göra någonting specielt på alla hjärtans dag, vi hade därimot tänkt att gå på bio i morgon. Snabba Cash kallar, bättre sent än aldrig.  

Idag blir det middag med svärföräldrarna, Tacos. Typiskt helgmat men det är så otroligt gott, man tröttnar nog aldrig. Jag kommer ihåg lyckan som jag och David kände i Nya Zealand när vi lagade tacos. :)
Till efterätt ska jag prova någonting nytt idag, Glass med Choklad och Chili serverat med passionsfrukt och mörk chocklad med smak av passionsfrukt.  Låter gott va?

Helgen blir nog väldigt lugn, känner mig lite småsjuk. Har väldigt ont i halsen på morgonen och näsar rinner hela tiden. Så lika bra att vila ut sig, för nästa vecka blir det intensiva timmar med pluggande.

Det ska bli så skönt när första tentan är över, och man får börja med nationalekonomin och släppa lagboken för en stund.
Ännu skönare ska det bli om 3 år när jag har min kanditat examen:)


  

Tack, ni är dom bästa man kan önska sig!




Min älskade vänn Malin för 2 år sen på alla <3 dag hemma hos Madeleine.


If you fall i will catch you!

Varför är livet så otroligt orättvist?
Vissa människor kanske har gjort sig förtjänta av att ha det skit, men inte hon!
Det finns ingen finare människa än henne, hon har redan drabbats av det värsta en människa kan i mina ögon.
Endå så uppstår det saker hela tiden som får henne att bryta ner sig endå mer.

Det jag kan glädja mig med, är att det finns nog ingen starkare tjej heller!
Fast nu får det vara nog!

Direkt till dig: Jag vet att du har det tufft, och jag vet att du inte är värd det här, och jag vet att det inte är ditt fel, och det kommer att vända. Snart kommer lyckan! 
Det jag vet med all säkerhet det är att jag alltid finns vid din sida.

If you are lost, you can look
And you will find me
Time after time

If you fall i will catch you
I will be waiting
Time after time...

    


Post it!

NEEEJ, det som äntligen började fastna!
Idag fick vi information om tentan som närmar sig med stormsteg, 21 februari smäller det!
Förra veckan fick vi information om att det inte räknades som fusk att göra ett eget register i lagboken med hjälp av post it lappar, om man inte skrev till någonting nytt.
YES tänkte jag, underbart vi kommer spara massor med tid.

Fast idag på informationen fick vi veta att vi endast får stryka över, och hänvisa till sidanvisningar i lagboken.
Suck alla mina post it måste bort!
Pluss att vi fick veta att vi fick ha med oss rättsfallskompendiet idag, grattis! Jag som har antecknad massa idet, eftersom vi inte skulle ha med det på tentan. Jag måste köpa ett nytt!

Gud vad jag känner att det går bra för mig just nu!


Varför är det alltid så?

Ja, varför är det alltid så att helgen går så fort?
De känns som om de bara var några timmar sen jag kom hem och skulle starta helgen, men nu helt plötsligt är det söndag kväll. Vi har haft en bra helg, vi blev bjudna på middag hemma hos Lena och Uffe både i fredags och i lördags, perfekt för oss som inte hade lust att laga mat!

När jag kom hem från skolan i fredags drack vi lite kaffe sen gick vi ut och gick och utforskade området lite. Det var kanon väder, solen sken och man kunde känna att solen värmde! Fy vad man längtade till våren då!

I lördags vaknade jag tidigt 8.30? Hur kan de vara möjligt när man äntligen kan sova ut (suck). De vart en långfrukost och sedan en tur in till stan. Där vi besökte slottet, Gamla stan, åt på kina restaurang och kollade på basket i Enskede hallen V-ås- Söder. 

På kvällen var det dax för melodifestivalen 2010, finns väl bara ett ord som uppstår varje år. Katastrof!
Olas låt var väl helt okej i ett schlager sammanhang, men verkligen inte mer än så! Hård rocks bandet som jag nu tappat namnet på hade en bra låt tyckte jag, en låt som jag säkert kommer dra igenom mina högtalare någon gång men nej, den ska inte skickas som Sveriges bidrag 2010.

Idag söndag har jag varit och tränat, SATS Flow, haha det var riktigt kul. De var en blandning av Yoga, Pilates och Kampsport. När vi kom till delen som handlade om kampsport slogs vi med ett svärd( svärdet fanns bara i din tanke ), riktigt bra träning och kan gissa mig till att magmusklerna kommer skrika sig hesa i morgon.
Under passets gång han vi också leka trasdockor, känna på vattenfall och skölja vatten över oss! Ett pass som jag starkt kan rekommendera.

Till er som inte provat Loka - Jordgubbe och guava. Det är ett måste!





Tog mig ett skutt i vardagsrummet!


Utanför slotten, men ingen kungafamilj i sikte!
Synd tjejer att ni förlorade!
Det gäller att inte hänga med huvudet bara för att det går dåligt, det är då det gäller att lägga i växel två!
Keep up the good work!


Igår slog det mig, jag har klappat en känguru!

Tänk vad jag är lycklig över att jag har gjort den här resan!





SNÄLLA, ta mig tillbaka!


Jag har varit i mormors förråd!


Förra helgen när jag var hemma i Västerås, tog jag och mamma en tur till mormors förråd där alla gammelmormors saker fanns. Jag hittade mycket fint men allt kunde jag ju bara inte släpa med mig till Stockholm så jag fick välja ut några riktiga smultron. T.ex. den här fina tekannan som kommer i från gammelmormors hem.



Den är riktig kult, undra hur gammal den egentligen är?



Här är den finaste diamanten som jag hittade, gammelmorfar Nils guldklocka.
Den har fått en plats i vårat sovrum.


Drömtvättstuga



Haha, Vilken otroligt söt liten knodd!

Idag har jag varit och tränat, jag bestämde mig för att börja mitt nya sunda liv i måndags och än så länge går det enligt planerna. Gymkortet är inhandlat och jag har tränat 2 gånger den här veckan och ska troligen pallra mig dit i morgon också för att på fredag kunna avnjuta en hemmakväll med gott samvete.
Eftersom att David har kommit hem så fick jag sällskap i dag på träningen, träningen blir alltid mycket bättre i hans sällskap, fokus i dag blev mage, rygg och axlar.

Just nu är jag så trött i mina axlar att jag inte orkar lyfta min kaffekopp, jag kommer ha ont i morgon och då menar jag ont.

Jag fick också träffa Davids andra moster, moster Åsa. Moster Åsa tränar på SATS regelbundet så förhoppningsvis om jag lyckas hålla i det här kommer vi nog se mer av varandra.






I morgon har jag bokat tid i tvättstuga, det är dax igen. Tyvärr är inte vår tvättstuga så här fin, men måste erkänna att det här också har blivit ett Sara måste ha projekt. Vilken dröm tvättstuga! Dagen då vi köper hus ska den här typens tvättstuga förgylla mina tvättstunder.


Min helgsyssla ska bli att försöka inhandla en hissgardin till sovrum och kanske till köket!
Kanske måste jag sy en själv, för det fanns inga fina under 600,- och det känns lite väl mycket att lägga ner på en gardin för en student. Mamma sa att det inte borde vara så svårt hoppas att hon har rätt!


Livet jag lever!

Förlåt mig, jag vet att jag är dålig på att skriva nu förtiden men jag ska pröva att skärpa mig.
Allting är som vanligt, jag pluggar och pluggar arbetslagar och drömmer och drömmer om att snart få åka ut och resa igen. Jag saknar det verkligen, att få vakna upp på morgonen och se att solen skiner och att jag har en dag som jag kan göra exakt vad jag vill. Att det inte finns några måsten, att ta dagen som den kommer och att ständigt överraskas över vackra platser. Men tyvär jag är ganska långt borta ifrån det just nu, nej tok heller mitt liv är inte alls dåligt. Jag har ju för sjutton fått rest jorden runt i 4 månader och har nu en lägenhet i centrala Stockholm. Så igentligen är jag oförskämd som sitter här och bekymmrar mig lite för att jag har så mycket i skolan.

Men det är faktiskt tufft, tuffare än vad jag trodde, men det är samtidigt roligt, mycket roligare än vad jag trodde. Det känns som om jag så smått börjar komma in i att studera på univeristet, det känns inte längre livsfarligt att behöva läsa i 8 timmar, det känns inte längre dötråkigt att sitta på en föreläsning i 6 timmar. Jag börjar hitta i skolan, jag har börjat tagit med mig matlåda och ah, jag börjar bli en student på riktigt.

Det enda som jag fortfarande tycker är jobbigt är den ständiga trängseln i t-banan, att man alltid ska behöva stå som en packadsill och bli ni vet så där lagom svettig i nacken och har man otur får man sig en tjollabengare någonstans också. Kanske kommer jag aldrig att gilla Stockholm så där jättemycket, eller så är det bara en vanesak.

David jobbar i Västerås 2 dagar i veckan, vilket innebär att vi är särbo dom dagarna. Det är ibland lite läskigt att behöva gå och lägga sig själv, och det är jobbigt att laga mat åt sig själv och dötråkigt att behöva äta själv. Fast på nått sätt lär jag mig säkert någonting av det också, kanske hur det är bo själv. Jag ville pröva det också och jag har egentligen sagt att när jag flyttar hemifrån ska jag bo själv första gången. Men ursch nu är jag oförskämd igen, det finns faktiskt dom som bor själva jämt!

Nu sitter jag i skolan och "pluggar" det syns va? Nej jag har tagit mig en liten rast efter 6 timmars pluggande och köpte mig en kopp te, jag älskar te med mjölk och lite socker! Dagens höjdpunkt!


Tips: Prova Willys Mansana Chai te, en riktigt tiopoängare!


RSS 2.0