Luftslotten som sprängdes!

Helt klart godkänd!
Jo det måste jag säga, men tyvärr är det alltid så att har du läst böckerna blir filmerna aldrig lika bra. Det är så mycket delar som tas bort,  den största missen i den här filmen var nog registreingsskylten på bilen. Jag får vända mig till er som har läst böckerna och sätt filmerna, ni vet att anledningen till att Mikael Blomqvist upptäcker att han har span på sig är för att han reagerar på registeringskylten på bilen som har nr KAB - Karl Axel Bodin, i filmen hade bilen ett helt annat reg nr som dom faktiskt zomar inte under filmen. En onödig miss som inte hade varit så svårt att klämma dit, men inte gjorde den missen att filmen inte var sevärd.
Jag har nu sätt alla tre filmerna och måste nog säga att det tredje filmen är min klara favorit.
Favorit boken är nog endå den första, för er som varken har sätt eller läst Stieg Larsson triologin, det är ett måste. Stieg Larsson har verkligen lyckats!

Jag önskar att Lisbeth Salander fanns på riktigt, häfftigare tjej får man nog leta efter!
 

När jag endå är igång med filmtemat kan jag lika gärna fortsätta. Mina senaste 3 söndagskvällar har jag tillbringat framför kanal 4, som har visat filmer/ serie om Johan Falk. Shit dom är verkligen bra, jag har aldrig sätt dom förut, hade inte en tanke på att dom skulle finnas att hyra på videoaffären, jag trodde dom var nya men ikke. Fast det spelar ingen roll dom är bra, riktigt bra. Till min stora förtvivlan insåg jag i dag att det inte blir någon Johan Falk i morgon kväll, det blir en Wallander istället. Jag hoppas verkligen att Johan Falk och gänget är tillbaka igen nästa vecka, annars blir det nog att traska iväg och hyra dom övriga 3 filmerna som skulle ha visats på tv.


Stockholm är kaos!

Stockholm är KAOS! Okej det är Sveriges huvudstad man räknar med att det ska vara mycket folk. Fast något jag nog aldrig kommer att förstå det är varför folk trängs, knuffas och visar noll hänsyn till andra människor.

Idag när jag står vid Slussen och väntar på T-banan till Univeristet kommer det ett gäng killar runt 16 års åldern, och sparkar bort en gammal farbros käpp, så han håller på att ramla på rumpan. Den här gamla farbrorn är väldigt tafflig pluss att han har matkasse och biblioteksböcker med sig. Han har problem med att ta upp sin käpp igen och ser dig förtvilat omkring om något kan hjälpa honom att ta upp hans käpp. Klockan är nu runt 08.00 och det är fullt med folk vid t-banan men INGEN i närheten hjälper den stackars farbrorn. Så jag som står och väntar på ett tåg i fel riktning ca 500 meter i från den här farbrorn får gå och hjälpa honom att ta upp sin käpp. Jag gjorde det så gärna men det är för mig ofattbart att ingen, verkligen ingen kunde hjälpa den stackars mann som stod och bad om hjälp, och det är för mig också ofattbart att man som ungdomar har blivit så dåligt uppfostrade att dom tycker det är kul att förstöra någons morgon på det sättet.
Skärpning folket!

När jag sedan är på väg hem från skolan och står och väntar på T-banan hem till mig, väcks jag av den tanken att alla knuffas för att ta sig fram. Det är tydligen viktigt att ta sig in i tåget först, helst innan dom som ska av på stationen har lyckats stiga ur. Jag tänkte att det måste vara hur lätt som helst att bli nerknuffat på rälsen, och så tänkte jag på om någon har dött någon gång. Sen när jag kommer hem hör jag på nyheterna att det är en 14-årig pojke som har blivit påkört av ett tåg på rosslagsbanan. Fy vad hemsk, mina tankar går till den här pojkens familj och vänner.

Mamma som varnade mig idag för att jag inte skulle gå för nära rälsen, Tack!


Jag måste bara ha!Oj, Oj, Oj... Jag känner att jag bara måste köpa det här fina &-tecknet.
Det finns att beställa från Många Rum för 320,-.

Jag hittade det fina &-tecknet på min kusins flickväns blogg Kix Koll.
 
Kika gärna in där om ni vill ha hjälp med inredning, hon är kanon duktig!

Sandbergs tapeter! Bilden är lite suddig, men det är otroligt fint i verkligeheten Det vart fyra våder på ena väggen och så en på väggen ut mot hallen!Lite dyr tapet men otroligt vacker, 540 ,- / rulleSå fick vi även upp den lilla tapetsnutt som saknades vid skohyllan.
Ja, skohyllan är väldigt fin. IKEA 899,-


lugn dag!


I dag har jag mest pluggat, pluggat och pluggat. Vi hade en såkallad introduktionsförläsning idag på förmiddagen, då vi fick en snabb genomgång i vad kursen kommer att handla om. Just nu läser vi Juridik 7,5 poäng vilket jag anser är den tråkigaste delen av kursen. Fast om 5 veckor ska vi läsa om arbetskrisen och arbetslöshet i det svenska samhället. Passor nog mig lite bättre!

Fast jag måste ju kunna det här också för att bli en bra personalchef i framtiden. Meningen var att jag skulle hinna till gymmet idag en snabbis men nu är klockan helt plötsligt 4, och David kommer väl om några timmar så blir lite knapert med tid pluss att jag har lovat mamma att inte vara ute och gå själv i Stockholm när det är mörkt, så bäst jag stannar hemma!

                                           Några gamla bilder på mig och min kosetuss<3

         


Börjar känna mig hemma!

Nu har vi flyttat in på Hammarbyhöjden i Stockholm. Lägenheten blev exakt som jag drömde om, ljus och stilren :).  Jag trivs verkligen jättebra, trots att det är en stor förändring att komma från 4 månaders resande till att bo i en lägenhet i Stockholm. 

David jobbar heltid i Västerås nu ut januari så det bli ganska mycket tid försig själv, vilket var helt hemskt dom första dagarna. Jag är ju van att ha han vid min sida hela tiden, men nu börjar jag vänja mig och kan faktiskt slappna av med en kopp kaffe och en bra bok utan att ens fundera över att jag är själv. Såklart ser jag jätte mycket ifram emot att han kommer hem i morgon fredag!

Att bo i en helt främmande stad, ja för mig känns Stockholm ganska främmande. Visst har man varit  här några gånger och shoppat ine i centrum men det är inte ofta man är ute i förorterna, och dom är många. Jag har lärt mig hur jag tar mig till skolan, de var inte så krånligt men lite läskigt första gången var det allt.

Skolan har börjat, Shit, vad campus området vid Stockholms Univeristet är stort. Jag kunde ana att det skulle vara större än Wenströmska men inte att det skulle vara så groteskt stort. Tar nog sin tid innan man lär sig hitta där utan karta.

För er som inte vet ska jag läsa något som heter Arbetsmarknadskunskap med Managment 1, vilket är en kurs på 30 hp. Just nu läser jag Arbetsjuridik 7,5 hp, första tentan är redan om 3 veckor så håll i hatten här går det undan.

Jag har hittat ett gym. Jag ska börja träna på SATS i globen, det var ett helt okej gym lagom stort och en del timmar som jag tror ska passa mig. Jag var på cykling i förrgår ett kanon pass! Det tar ca 30 minuter att gå från oss till globencentrum, så gymmet ligger någorlunda i närheten.

Idag har jag varit ute på en promenad i området för att se mig omkring. Hammarbyhöjden är ett lugnt område, där jag stormtrivs. Det känns verkligen inte som om man bor i Stockholm. Vi har ett stort grönområde precis brevid oss där det säkert kan bli än och annan picknick i sommar. Fina löparspår finns inärheten, och slänger du dig på cykeln ska det finnas en vik i området där du kan bada på sommaren. Det här kommer bli perfekt!
Här bor vi!Min älsklingstapet, som idag sitter i vår hall!Såhär vackert är det utan för vårat fönster.Jag, på väg till Konsum som är vår närmaste butik.Lika som bär?

    Ser ni likheten? 

                         

Packning!

Fy, vad jag hatar att packa! Hur kan det vara möjligt att man har samlat på sig så mycket skit på 21 år? Eller det är inte ens 21 år, för när jag flyttade till Oslo 2007, kastade jag allt som jag ansåg vara skit, men nu har jag 4 soppsäckar fulla med allt möjligt rot, kan det vara möjligt!

Jag menar, vad tänker man när man hittar ett ruttet äpple stort som en 5 krona i en resväska, Undra om jag hade tänkt och spara det till dagen då äpplen slutat växa! 
Som tur vad hade det torkat och möglat såpass att det inte längre luktade!

Kläder, hmm, 10 st vita linnen, hade kanske räckt med 2 st, men jag kastar inte kläder som det inte är något fel på, vilket resulterade i att jag packade ner 10 st exakt likadana vita linnen.

Hårnålar, haha i massor. För att inte överdriva hamnade jag nog omkring ca 80 st i 1 byrålåda. Så tjejer som leker samma lek som mig varje morgon " hitta hårnålen " - kolla i byrålådan!

Nej det är verkligen inte kul någonstans att packa, jag får nästan lite ångest. Flytta hemifrån lämna mamma och pappa, inte för att det är första gången men det är alltid lite vemodigt. 


           
 


2009 ett år fyllt med upplevelser


Att sammanfatta allt som hänt under det här året vore helt omöjligt. Men att välja ut det absolut bästa var inte så svårt. Förlovningen 2 Oktober 2009. Jag älskar dig David!


Söndagspromenad

Söndag
Vaknade upp hemma hos David i morse och vi bestämde oss för att gå en söndagspromenad i det fina vintervädret. Klarblå himmel och ca -15 grader.
Vi vandrade ner mot hamnen och njöt av att vara hemma igen.

   


Nyår!

Ännu ett nytt år, 2010!
Vi hade en lugn nyårsafton med familjen, vi åt god mat och hade det jättetrevligt.
Efter middagen åkte vi hem till min storebror och firade 12-slaget tillsammans med hans flickvän och vänner. 

Förätt: Räkkoktail.
Varmrätt: Smördegsbakad oxfile, med potatisgratäng och rödvinssås.
Dessert: Citronpaj med vispgrädde.Den fina dukningen, som mamma Anna-Lena ordnat! 


        

De här med nyårslöften, jag önskar alltid i efterhand att jag hade funnit ut något klurigt som skulle kunna bli årets löfte, men aldrig får jag till det.
Visst, jag ska börja träna.
Jag ska försöka bli av med några extra kilon
Jag ska satsa hårt på skolan.
 Jag ska pröva att inte shopppa massa onödigt, osv. men allt det här säger man varje år, och jag är troligen inte ensam om att veta resultatet.
Jag klarar aldrig att hålla det ett helt år!
Även om vissa saker går relativt bra så går det aldrig hela året.

Gott Nytt År, önskar er all lycka under 2010!


RSS 2.0