Jaaaa!

YESYESYES...ÄNTLIGEN!
Jag har fått mitt A i betyg dvs. bättre än så går det faktiskt inte att få på tentan!
De var tentan som jag skrev om här!

En helt fantastisk lördag

Finns det någonting mer underbart än att tillbringa en ledig dag utan några måsten tillsammans med ens stora kärlek? Jag är väldigt tveksam till detta, min dag har varit fantastisk. Jag har tillbringat hela dagen tillsammans med David, vi sov så länge vi önskade gick upp och åt en sådan där lååång frukost med tända ljus. Sen julpyntade vi lägenheten, vad otroligt vackert det blev. Vi skapade våran helt egna adventsljusstake med blockljus och gran, vad speciellt det blir när man skapar någonting tillsammans,det är det finaste ljusstake jag har sett just för att vi gjort den tillsammans,kärlek! Det blev som jag önskade inte för mycket tomtar och glitter utan helt perfekt. När vi kände oss nöjda åkte vi ner till Gamlastan och gick på julmarknaden på stortorget, doften av brända mandlar, torkat renkött och glögg gjorde att jag bara ryste i kroppen av glädje, julen är kommen!

Nu ska jag skriva lite julkort, kanske är det du som får ett i din brevlåda?




Det var allt för denna gång!

Nu sitter jag på tåget på väg tillbaka till lägenheten och till älsklingen! Det är alltid lite sorgset att åka tillbaka även om jag trivs som en liten fisk i vatten i Stockholm så är det alltid mysigt med mamma i min närvaro. Nu får jag längta och klara med mig telefonsamtal tills den 17 december, då jag ska till Caroline på julbakar kväll och får vara med min mamma en helg. Måste tyvärr åka tillbaka till Stockholm för bara några dagar då jag har föreläsning den 21 december, känns lite onödigt men den är obligatorisk så bara att gilla läget.  Det är lite läskigt att åka tåg, jag vet att jag befinner mig utomhus men det är så kolsvart ute och jag bara ser mig själv när jag tittar ut och ibland några enstaka gatlyktor.

Just nu har vi en hemtenta igen, jag gillar verkligen inte hemtentor. Jag klarar inte riktigt av att veta vad som ska skrivas, och självförtroendet från förra hemtentan har inte direkt gjort mig starkare. Så hemtentan har jag sysslat med en heldel under tiden jag har varit hemma, har en fråga kvar utav 4 och den ska in på fredag så borde väl hinna det är ju bara tisdag idag. Men är inte helt klar med de andra frågorna heller, de är lite fix som ska dit och lite mer analys.  I övrigt så har jag mest umgåtts med min mamma, hälsat på mormor och julpyntat hos gammelmormor. Julpyntet hos gammelmormor var mysigt, men måste dock säga att jag blev förvånad över att en tant på över 90 år hade så starka åsikter om hur tomtarna skulle stå och hon visste exakt vad som fanns i lådorna, dock lyckades jag smyga ner en och annan liten tomte som nu ligger i väskan på väg till Stockholm. Jag hoppas det var okej! Min syster Helena var också på besök från Skåne och det var riktigt roligt att få träffa henne också. Kortsagt har det varit lika underbart som alltid att komma hem till mamma för några dagar och ta en paus från Stockholm, man behöver det för även om man är 22 år så en ett antal kramar från sin mamma något som man verkligen behöver med jämna mellanrum. Jag älskar dig mamma, du gör mig hel!




En bild på mamma och Aalars från deras brölop, så vackra <3
Ni är bäst!



Västerås

Det är någonting speciellt att vakna upp på morgonen hemma hos mamma.
Jag får känslan av att jag är liten igen, mamma kommer in och pussar en godmorgon och säger att frukosten är framme. Jag åt risgrynsgröt med kanel och mjölk det känns nästan som om det vore julaftonsmorgon. Men nej inte riktigt än, nu sitter jag här med en kopp kaffe och ska snart börja stirra i skolböckerna en liten stund innan jag ska förbi mormor på en fika. Åh älskade mormor vad jag har saknat henne!

Jag ska försöka få mamma att åka med mig till Billiga Nisse, kan tänka mig att det finns en heldel julpynt där och nästa helg hade jag tänkt börja pynta i våran boning. För ett år sen var vi i Thailand just nu och hade inte alls några planer på att inreda lägenheten med julmys. Får väl pynta extra mycket i år då kanske!

Ska även hitta kakelplattor ska nämligen göra mig några underlägg att ställa varma kastruller på när man serverar maten vid bordet efter lite inspiration från Kristina. Kristina är min mammas kusins sambo, kika in den bloggen och du vet vad du ska göra i helgen.

Nästa helg hade jag tänkt bjuda över några kompisar på lite pepparkaksbakning, lussebullar och glögg. För att riktigt känna att första advent är här, det är mycket möjligt att jag och min sambo tar oss en tur på julmarknaden på Skansen.

Efter detta borde väl julstämningen ha kommit ordentligt?




Bilden kommer ifrån:
http://pyssligajakobs.blogg.se/images/2008/jul2_18975376.jpg





När det helt plötsligt inte blir som man har tänkt sig...

Nej, det blev inte riktigt som vi hade tänkt det. Jag är väldigt väldigt väldigt dålig på att hantera oförberedda saker speciellt det tråkiga saker som kan inträffa i livets hårda skola. Idag känns det bättre än det senaste två dagarna men behöver nog några dagar till på mig för att det ska kännas bra. Samtidigt har det inte hänt någonting än, så att jag har varit så här ledsen under dessa dagar är egentligen bara utifall gråt. Kanske är jag väldigt bortskämd och haft det för bra för att vara sant under den här tiden och kanske borde man väntat sig att det skulle vända, men har det verkligen vänt sig till något sämre?

Jaja till det som har hänt, vi hyr den lägenheten vi bor i idag i andrahand dock utav Davids Moster, ett relativt säkert kort trodde vi fram till i onsdags. Nu ska Davids moster inte längre stå på förstahandskontraktet utan en tjej som snart går ut gymnasiet. Det sägs att hon inte vill bo i lägenheten på säkert 2 -3 år och då blir det ingen skillnad för oss vi kommer att få bo kvar här i den älskade lägenheten. Däremot är det inte heller säkert att hon inte vill ha lägenheten och då får vi ta våra möbler och flytta på tre månader. Så är läget när man bor i bostadsbrist staden Stockholm och bor i andrahand.  Vi har hittat lösningar väldigt bra sådana och det kommer att ordna sig, det känns bara lite tungt och kom mer eller mindre som en chock.

Nu är det helg igen snart ska till skolan idag på en föreläsning i två timmar men innan det blir det att läsa massor. Har en bok kvar, hemtentan delas ut idag och ska vara inlämnad på torsdag nästa vecka och jag se till att göra ett arbete om Mimers arbetsmiljö och måste därför förbereda intervju frågor till det tills på måndag. Låter det som att jag vet vad jag ska göra i helgen? Något ni inte visste är att jag faktiskt ska åka till min älskade mamma, och ska hälsa på mormor och gammelmormor och pappa jag saknar min familj.

Trevlig helg


Bilden är tagen från: http://swescrapbook.blogg.se

Kitchen Aid

JAG VILL HA!
Inte för att jag vet vilken användning jag skulle ha av den, men jag vill bara ha en kitchen aid, de är så fina och det skulle passa perfekt på min köksbänk!
...ständigt denna penga fråga!
Övrigt idag har jag varit i skolan och fattar ärligt talat fortfarande inte riktigt vad den här kursen handlar om. Vi får utdelat en hemtenta på fredag, vilket är riktigt skrämmande. Men det har ju löst sig hittills varför skulle det inte göra det nu? Sen åkte jag och jobbade åt min familj, hämtade barnen på dagis, vi lekte i parken och hade det toppen. Riktning snälla flickor och längtar redan tills jag ska få passa de igen nästa gång.
I helgen ska jag åka hem till mamma, åh vad jag längtar känns som evigheter sedan jag träffade dig.
Godnatt vänner!

Måndag morgon

♥ Nu är det måndag igen, varför går helger alltid så fort?  ♥
Den här veckan har jag fortfarande otroligt mycket att läsa, jag förstår verkligen inte den här studietekniken, men det är väl bara att gilla läget och sätta sig med bok nr 3.
  • Den Institutionella Omvärlden är utläst, check!
  • Maktens ansikten, check!
  • Nu blir det The powers to lead.
Ursch för att läsa, tycker verkligen att det är riktigt tråkigt!

Detta har blivit helg för min familj:



Bilden är tagen ifrån: http://www.mynewsdesk.com

Taco, det är ju verkligen hur gott som helst och jag tror inte jag kan tröttna på det. Alla dessa olika grönsaker och köttfärsen och såserna och de hårda brödet. Ah jag är nog mer för de hårda bröden.  Jag ska inte säga att vi äter taco varje helg men det är nog inte långt ifrån och idag ska vi göra det! Ett litet tips ananas på är en tiopoängare.

Övrigt idag har vi inte gjort mycket, vi var och handlade till veckan. Tro det eller ej men jag och min kära David försöker tajta matbudgeten eftersom vi ska till Kina. Så varje vecka gör vi matlista bestämmer tillsammans vad vi ska äta, åker och handlar det och sen håller vi oss borta ifrån affären tills det är dags att handla för den nya veckan. De funkar och vi har sänkt matkostnaderna,planen fungerar!

Nej nu är David hungrig och vi ska laga mat tillsammans, det är en del av nöjet så ska lämna er och dator nu för att hacka lite grönt.

Ha en trevlig söndag, blir det Beck ikväll kanske?




Underbara lördag!

Vaknade i morse, och var faktiskt tvungen att nypa mig i armen för att ta reda på om jag drömde eller inte. Vilket jag inte gjorde, min älskade lillebror Oskar hade faktiskt sovit kvar här och jag tittade på honom när han låg och sov och kände mig som världens stoltaste syster(älskade underbara bror) och det bästa är att jag har två.
♥ Oskar och Jakob ♥
För er som läser detta och inte känner mig så jättebra kan kanske tycka att det inte är någonting speciellt, men för er som känner mig vet också hur mycket det betyder för mig, den kontakt jag nu håller på att skapa med mina bröder. För mig är det helt fantastiskt, en dröm som går i upplevelse en dröm som jag väntat på i många många år.


Lillebror Oskar

I övrigt idag har det varit en helt underbar lördag, jag åkte till mitt nya jobb! Dvs. jag fick träffa barnen som jag ska vara barnvakt åt någon dag i veckan. Vilka sötnosar, det var lite blyga i början men sedan släppte det och vi lekte en heldel och jag fick se många fina leksaker må ni tro. Det ska bli kul och jag hoppas de kommer vara lika glada och snälla på tisdag när jag ska hämta dem på dagis för första gången som det var idag. Då kommer det gå kanon!

Ikväll hade jag inte tänkt göra mycket för världen, vi ska laga lite god mat tända ljus och njuta av en lördag i lugn och ro till skillnad från förra helgen när hela huset för var fullt med gäster. Även om det var otroligt trevligt njuter jag lite extra idag av lugnet och känslan av att de bara är jag och David hemma.

Jag brukar inte ge ut tistlar på bloggen men idag kommer den gå till det personer eller den person som gjorde inbrott i min väns pappas pizzeria i natt. Den här pappan är en person som arbetar 12 timmar om dygnet på pizzerian och lägger ner allt och lite till för att få vardagen att fungera. Att person just som han ska bli drabbad är fruktansvärt, och jag hoppas verkligen att ni skäms!


Övrigt får jag önska er en trevligt kväll och en fortsatt trevlig helg!




Godmorgon!

Godmorgon!

Idag har jag ingen skola, skönt. Jag slipper ge mig ut i tunnelbanetrafiken som tydligen har vagn brist på Gröna linjen, ovanligt? nej inte direkt. Jag tänkte istället ta mig en promenad till globen och träna, ÄNTLIGEN! De blev ingen träning för mig igår, jag tänkte att har jag väntat i 2 veckor kan jag vänta i en dag till så jag är helt frisk idag, vilket jag också känner mig, helt enligt planerna!

Nu har jag ätit frukost och ska slänga på mig träningskläder och ge mig ut, det ser kallt ut! Jag får nog ta och leta rätt på min mössa innan man traskar, tänker ju inte bli sjuk igen det är en sak som är säker!

Fysiskt välbefinnande är inte bara en av de viktigaste nycklarna till en mer hälsosam kropp, det är också grunden för dynamiskt och kreativt tänkande – John F. Kennedy



Hur mycket klarar en människa av?

Ja, den frågan ställer jag mig idag, hur mycket klarar en människa av att läsa?
Den nya kursen kräver extremt mycket läsning, 6 böcker ska vara utlästa om 2 veckor.
Men allt handlar väl om att se det från den ljusa sidan, det hade kunnat vara 7 böcker!
Maktens Ansikten - utläst, check!

Igår fick jag ett jobb föresten på Nannynu! Det känns verkligen jätte jätte bra, och Anna på Nannynu! ringde nyss och sa att hon hade hittat en familj som troligen skulle passa mig! Familjen låter perfekt och jag hoppas på att dom vill ha mig och att jag snart får ett positivt besked tillbaka av Anna. :)

Idag ska jag till skolan och lära mig någonting troligtvis, Institutioner står på schemat! Sen ska jag träna äntligen säger jag bara inatt har jag inte hostat och känner mig nästan helt frisk. Men börjar med ett lugnt pass, Body Balance! Ska bli skönt att i allafall få röra på sig och vara i en träningsmiljö igen.

På fredag kommer min lillebror Oskar på besök, mysigt! Han skulle nämligen på bandy på fredag och på någonting annat på lördag och då passar det väl inte annat än perfekt att han sover över hos syrran.♥




Sedan sist...

Fredag: Tentan är över, är jag för mallig om jag säger att den var enkel!? 
Jag tror med all säkerhet att jag klarade den, sen hur bra det gick vet jag faktiskt inte vi får vänta och se.

I fredags fick jag och David besök av Jimmy, Niklas och Johanna från Västerås.
Vi hade en trevlig kväll med god mat och Idol. Tanken var att jag skulle på klassfest men eftersom att jag varit krasslig hela veckan bestämde jag mig för att stanna hemma med våra gäster.

Lördag: Åkte jag ner på stan runt lunch och mötte upp Caroline som även hon skulle komma på besök. Vi hade en kanon mysigt dag bara vi två medans killarna och Johanna klarade sig på egenhand. Vi fikade på Vetekatten och bara pratade massor och tog på eftermiddagen en promenad i Hammarby Sjöstad. Jag är enig med dig Carro det är så roligt att vi äntligen fått tillbaka kontakten, nu är den här för att stanna.

På kvällskvisten dök min lilla Hjelting upp, hon hade virrat bort sig lite på vägen men kom hit tillslut. Tur det för om ni visste vad jag har saknat henne. Vi åt lite mat sen blev det fest av. Några ifrån min klass kom också och vi hade kanon trevligt, det bjöd på Magnus Uggla sång och Kollodans långt in på småtimmarna.

Söndag: Trötthetens dag, vi gjorde inte speciellt mycket den dagen. Caroline åkte hem på förmiddagen och jag fick tid till min Emma. Vi drack kaffe och pratade om allt och ingenting innan hon åkte till sin nya kärlek i Norrköping. De andra gästerna åkte vid lunch, och de som fanns kvar för mig och David var att städa.
Jippy :) , Helgen har varit väldigt trevlig, men det kostar att ligga på topp jag somnade klockan 20.00 igår kväll.

Idag måndag: Började nytt moment i skolan, arbetsmiljö. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det ska bli roligt eller mindre roligt. Det enda jag vet är att boken jag skulle läsa till i morgon är lång och tråkigt. Vi får se vart det bär av helt enkelt. Ska på intervju i morgon till ett extrajobb, återkommer i morgon om hur det gick, ni får hålla tummarna.

Bilder från helgen!



Jag och Caroline efter en promenad på söder!



Niklas och Jimmy följer fotbollen via datorn... Spännande!



Det var ganska trångt hemma hos oss på 45 kvadrat, älsklingen fick ta golvet!



Finn ett fel?
Svar: Blondie är inte blond



Sötaste Caroline :)



Avslutningsvis en bild på kärleksparet, en väldigt fin Johanna och en något konstigare Jimmy:)

Tack alla ni som kom och gjorde den här helgen minnesvärd!

Nu smäller det!

Sitter och väntar på att Carro i min klass ska komma och hämta upp mig och vi ska ta Carros pärla till skolan för att skriva tentan! Fy jag vill verligen inte, men det jag kan nu är det jag kan. Har jag pluggat in fel saker så har jag ingenting jag kan göra någonting åt nu. Det gör lite ont i magen, fruskosten gick inte ner riktigt som planerat, kissnödigt mest hela tiden.. haha är det tentadax eller vad?

Men har bestämt mig för att vara lugn idag och göra mitt bästa så räcker det nog!
Nej nu kommer hon! Lycka till klassen ♥



2 dagar...


Om 2 dagar sitter jag där i tentasalen, och ska visa läraren vad jag har lärt mig under dessa 5 veckor.  Jag börjar bli nervös, kan jag verkligen det här, och gud kanske bort jag har läst artiklarna, vad kommer han egentligen att fråga om?  Jag gillar verkligen inte tentor, ett prov på gymnasiet var någonting annat, kan inte minnas att jag har varit nervös inför ett prov i samhällskunskap på Wenströmska, dock minns jag att de fanns lite nerver inför nationellaproven. Ja, nationellaproven och en högskoletenta går att jämföra till en viss del, men kom ihåg att högskoletentor är betydligt läskigare.

Nej nu har jag bekymrat mig tillräckligt, nu ska jag läsa in i det sista. Hade tänkt att åka till skolan och sitta idag, men jag måste fokusera på mig själv min svagheter nu innan jag kan hjälpa andra och diskutera allmänt känns det som. Möjligt att jag åker in på mottagningstid idag klockan 14:00 men vi får se det beror på hur bra det går idag på förmiddagen.

Positiva tankar, kanske kan jag tänka på fredag...
Smile at the test, and the test will smile back to you!
Hoppas det går vägen!








Tack snälla älskling!

Åh vad vore jag utan min David?
Jag har varit förkyld en vecka nu och jag håller på att bli tokig, har ont i halsen när jag vaknar och näsan är som ett hål fullt med cement, jag håller på att bli tokig. Jag är stressad inför tentan och tenta ångesten börjar närma sig som ALLTID och jag är trött.
Idag när jag kom hem visar det sig att världens bästa kille har varit och köpt halstabletter, Echinagard allt för att jag ska bli frisk, han har även lagat mat och efter maten säger han bara helt plötsligt att jag ska få en helkropps massage för att slappna av en stund och inte tänka på något.

En dröm kille eller vad?


Nu sitter han här och spelar gitarr - Fields of gold. Jag har rysningar på hela ryggen, och en tår i ögat när jag ser på honom och inser att denna vackra människa är min!
Jag älskar verkligen dig!

Jag åker hem!

Nu har jag suttit på samma ställe i skolan i 7 timmar och stirrat i samma böcker och försökt att lära mig allt om lönebildning, löneskillnader mellan inrikesfödda och invandrare, män och kvinnor, högutbildade och lågutbildade. Jag känner att allt börjar snurra nu och jag är på väg att ge upp. Jag tänker ge upp men bara för en stund, jag tänker åka hem gå ut och gå en promenad hand i hand med David och prata om allt mellan himmel och jord förutom lönebildning, äta lite mat och sen ska jag sätta mig igen med lönebildningen innan mina ögon kommer stänga för natten... de kommer inte dröja länge.

Jag är full med fakta, full med analyser, min inlärningskapacitet har nått sin höjdpunkt för idag!
Jag åker hem!



RSS 2.0